Онлайн петиция за запазване на уникалния образователен модел на ТУЕС

Коментари

#602

Защото ТУЕС е институция, която създава специалисти и професионалисти. Едно от малкото училища, които след като завършиш си подготвен за професия, университет и живот.

Виктор Гиров (Самоков, 2018-03-22)

#606

Не искам да бъдат уволнени учителите от ТУ

Михаил Киров (София, 2018-03-22)

#610

Като бивш ученик на Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС), съм напълно съгласен с исканията на петицията и смятам ,че са неоспорвано основателни. Колектива на ТУЕС са професионалисти в областта на ИТ и Електрониката и разбират напълно нуждите на учениците и са наясно с това кое е най-доброто за техникума !

Веселин Христов (София, 2018-03-22)

#613

Защото трябва да следваме нещата, които имат смисъл в себе си, и да не работим срещу развитието на България.

Слав Кирилов (София, 2018-03-22)

#622

Подкрепям искането!!

Andrea Georgieva (София , 2018-03-22)

#630

Няма по-добро училище в българия от ТУЕС. ТУЕС дава уникални знания поднесени по правилния начин и учи учениците си на търпение и дисциплина.

Иван Миралаев (София, 2018-03-22)

#632

Двама от синовете ми са завършили това училище и съм убедена, че това е начинът за създаване на професионалисти в ITсектора

Здравка Стефанова (София, 2018-03-22)

#634

Подкрепям

Жорж Иванов (София, 2018-03-22)

#640

Не е необходимо работеща структура с доказани положителни резултати да бъде лишена от възможността да се развива както до сега. Save TUES

Росица Казакова (София, 2018-03-22)

#651

Подписвам, защото искам детето ми да получи качествено образование в училище, което е уникално по рода си, което се е доказало с времето и което прави всичко в името на децата. Доказателство за стойността на училището бе и Hackx30 TUES. Аз съм завършила ТУЕС, а детето ми е в осми клас на същото училището. Моите съученици работят на водещи позиции в едни от най-добрите фирми в Европа, САЩ и Канада (вкл. Nokia, Google и т.н.) и всички ние се гордеем факта, че сме завършили ТУЕС. Абсолютно недопусимо е подобно училище, градено с години, подготвило уникални специалисти, да бъде съсипано.

Енина Александрова-Пашова (София, 2018-03-22)

#662

Не е сериозно. МОН всяка година си няма друга работа и се занимава с глупости. Миналата година НПМГ, сега ТУЕС. Кой ще е следващата година?

Stanislav Dolapchiev (София, 2018-03-22)

#663

В ТУЕС се става Човек

Росен Симов (София, 2018-03-22)

#664

Подписвам, защото е едно от малкото училища в страната, които създават личности и професионалисти. ТУЕС е на нивото на водещите университети в страната.

Димитър Манавски (София, 2018-03-22)

#666

Подписвам, защото не веднъж съм се убедила, че имаме едни от най-добрите специалисти, в която и да е област в света. Нашите ученици се доказват постоянно на олимпиади, нашите специалисти са едни от най-уважаваните в Европа и света като цяло. Когато един модел на образование работи защо трябва да се променя?!

Десислава Любенова (София, 2018-03-22)

#670

Синът ми завърши ТУЕС и знам, че е много доволен от начина на преподаване в учулището.

Радостина Георгиева-Цанкова (София, 2018-03-22)

#672

Подкрепям училището. То е уникално по рода си, с уникална система, която създава мислещи хора, а не машини. ТУЕС е братство! ТУЕС е нашият дом! Ние сме единни! Само в ТУЕС учителите ще отделят толкова много усилия да ни научат на нещо и да ни помогнат да се развием в собствена от нас избрана насока. Независимо от избора ни, ТЕ ВИНАГИ ще се гордеят с нас и ще бъдат до нас! Само тук може да се развием истински и да бъдем себе си! Един от главните хора, които се грижат ние да се научим, е именно Стела Стефанова! Благодарим искрено!

Дария Никитова (София, 2018-03-22)

#681

Аз, брат ми, както и много мои приятели и други хора, които уважавам сме завършили ТУЕС и именно специфичният му обучителен модел и учебен план и помогнаха да станем изключително добри млади специалисти веднага щом завършихме средното си образование.
Работя по специалността - разработчик на софтуер от 19-годишен и ТУЕС е основен двигател за моя успех през годините.

Борислав Трайков (София, 2018-03-22)

#687

Това е моето училище и искам да си остане такова, каквото е!

Адриан Ангелов (София, 2018-03-22)

#693

Подписвам не само, защото аз уча в ТУЕС, а и защото няма друго такова училище в България, то е единственото по рода си и трябва да бъде запазено. Учениците му имат невероятни успехи, голяма част от които дължат на невероятните учители. ТУЕС не е просто училище, ТУЕС е семейство!

Виктория Грозданова (София, 2018-03-22)

#695

Аз съм завършил ТУЕС и смятам, че е идеален пример за изключителна образователна платформа

Борислав Близначки (София, 2018-03-22)

#698

Подписвам, защото е необходима промяна в образователната система. Образователният модел на ТУЕС дава възможност и стимул на други училища за тази промяна.

Анна Георгиева (Шумен, 2018-03-22)

#701

Няма да позволим да опропастите едно от малкото читави училища в тая държавица.

Атанас Кожухаров (София, 2018-03-22)

#702

Подписвам защото е факт че със своя модел на обучение ТУЕС дава много по-високо ниво на знания и умения .

Генади Младенов (София, 2018-03-22)

#705

Това училище е един от малкото светли лъчове надежда за българското образование и бъдещото на България като цяло. Имайки предвид стремглавия растеж на ИТ сферата в страната и огромното търсене на кадри, нека не потъпкваме бъдещото на талантливите деца и България! Всички ние имаме нужда от ТУЕС и досегашната му форма на обучение!

Кристиян Петров (София, 2018-03-22)

#709

това е най-доброто ИТ училище в България

Николай Марков (Берлин, 2018-03-22)

#715

Подписвам защото, уникалният образователен модел и дисциплина в ТУЕС към ТУ-София са формирали успешни специалисти, не само в сферата на информационните технологии, но и в сферата на енергетиката. Настоявам за запазването му в структурата на Техническия университет – София. В противен случай, ТУЕС ще бъде съсипан като останалите водещи в миналото техникуми в София.

Венцислав Захов (София, 2018-03-22)

#718

Горд възпитаник съм на училището и смятам, че заради уникалния му характер и принадлежност към ТУ, както и модела, който използва за приемственост и естествено заради страхотните професионалисти - учители и ръководство, направи от мен и стотици други възпитаници професионалисти от най-високо ниво, движещи айти индустрията в България и не само.
Няма да допуснем превръщането на ТУЕС е поредната гимназия!

Александър Попов (София, 2018-03-22)

#721

Мисля, че сегашният модел на училището се е доказал с годините като високо ефективен в подготовката на специалисти в сектора на информационните технологии. Програмата, методите на обучение и преподавателите на училището са това, което изгражда учениците до можещи професионалисти. Показателно за това е количеството основатели, директори, управители и високоценени кадри в големи фирми, свързани с ИТ сектора, които са завършили училището от първия випуск до днес.

Милена Димитрова (София, 2018-03-22)

#723

Подписвам, защото вярвам, че структурата на училището и решенията, взети от г-жа Стела Стефанова и целият учителски състав, могат да доведат само и единствено до подобряването на бъдещето, знанията и креативността на учениците. Зад думите си бих могла да застана с документа си за отлично завършено средно специално образование от засегнатото в тази петиция училище!!

Габриела Величкова (Southampton, 2018-03-22)

#725

Има смисъл от различно, качествено образование

Спас Спасов (Софоя, 2018-03-22)

#727

Изключителен образователен модел!

Таня Гугушанска (Костинброд, 2018-03-22)

#736

Като бивш възпитаник на училището смятам, че учениците от ТУЕС към ТУ-София имат задълбочени знания в много специфични технологични области, което поставя базата за бъдещото им успешно професионално развитие. ТУЕС се е превърнало в символ на качественото технологично образование през годините и това се дължи до голяма степен на специфичния учебен план, утвърждаван от Техническия университет и МОН, на достъпа на учениците до университетски преподаватели, научните ресурси и материалната база на ТУ-София и на контакта им с професионалисти от ИТ сектора.

Гарбис Керпичиян (Хихон, 2018-03-22)

#737

Подкрепям инициативата

Йоана Романова (София , 2018-03-22)

#741

Подписвам, защото искам училището да запази уникалния си образователен модел.

Ирена Александрова (Нови Искър, 2018-03-22)

#742

Подписвам, защото мисля че училището е доказало образователният си модел!

Като ученик, аз смятам, че това е модел, по който аз искам да уча и смятам, че е изключително важен за всеки ученик с интерес към информационните технологии. Това включва и бъдещите възпитаници на училището!

Това е база, която искам да мога да ползвам при нужда.
Това са специализирани предмети, които ми доставят удоволствие, че уча и го правя с желание.
Това са преподаватели, които изключително много ценя и уважавам. Хора с опит и знания, които предават на нас учениците, по начин, който не се среща на друго място!

И най-важно за мен, това е ОБЩЕСТВО съставено както от настоящи и завършили ученици, така и от всичките ни преподаватели. Общество, което непрекъснато расте и се развива заедно в положителна посока!

Аз съм избрал мястото, на което съм и не искам то да се променя!

Румен Величков (София, 2018-03-22)

#743

През годините ТУЕС се е доказал като най-доброто училище за ИТ специалности в България. Поради уникалния си образователен модел, учениците в ТУЕС усвояват много умения, които са безценни за бъдещата им реализация. По време на обучението ми в ТУЕС, често бяхме насърчавани сами да търсим отговорите на въпросите, които ни интересуват, вместо да получаваме всичко на поднос. И до днес, това умение е безценно в кариерата и висшето ми образование.
Едно от малкото добри неща, които могат да се чуят за България в чужбина, е че в държавата ни има много ИТ кадри от високо ниво. Би било глупаво да изпуснем възможността да се развиваме в една от най-големите индустрии в света, а за тази цел са ни необходими училища като ТУЕС.

Кирил Костадинов (Абърдийн, 2018-03-22)

#747

Подписвам

Kонстантин Mихайлов (Cофия, 2018-03-22)

#751

Защо знам съм се убедила в успешния модел

Venelina Yancheva (София, 2018-03-22)

#754

Не трябва да бъде променено и разбито едно работешо нещо. Децата трябва да получат това за което са се борили.

Димитър Методиев (София, 2018-03-22)

#756

Подписвам, защото младите и интелигентни младежи положили толково много усилия да учат толково сложна материя заслужават и да получат соутветните дипломи за завършено престижно учебно заведение.

Вероника Кьосева (София, 2018-03-22)

#757

Подписвам, защото моделът ТУЕС е най-успешният образователен модел в България към момента. Едното ми дете учи в ТУЕС, а другото в една от т.нар.елитни гимназии. Разликата в отношението към децата, мотивацията и получаването на реални знания е огромна. Благодарни сме, че открихме ТУЕС, преди синът ни да завърши 7-ми клас. Беше приет в НПМГ в София, но той беше категоричен и без да се двоуми се записа в ТУЕС. Сега е 11 клас и е със самочувствието, че е част от един уникален елит. Не допускайте да унищожите и малкото хубаво останало в тази наша България! Не убивайте мечтите на децата ни. Не им подкопавайте пътя! Не съсипвайте бъдещето!

Петя Милева (София, 2018-03-22)

#758

Подписвам тази петиция защо смятам, че този по - различен учебен план работи и че по този начин учениците ще са много по - мотивирани да научават нови и нови неща и да усвояват нови умения, а държавата вместо да спонсорира това и да се опита да помогне тя реже крилете на хората които се опитват да направят тази учебна система възможна! Нима има по - добър начин да засилим вниманието и интереса на днешното поколение към знанията и новите умения, които могат да усвоят?! Явно има и някой го е открил, но за какво ни е да се грижим за бъдещето на страната ни? И макар през цялото време да говорех като някой гледаш от страни аз всъщност съм осми клас и всъщност много исках да вляза в туес, но не седнах като хората да уча и бала не ми стигна, което не означава, че спрях да се занимавам с това което исках, а напротив даже с още по голям хъс се опитвам да науча синтаксиса на различни езици и правя сумата упражнения за да мога да схвана логиката по - лесно и въпреки това не мога да се меря с познатите ми от туес от които поне полувината не бяха виждали програмен код преди туес! Ето защо подписвам тази петиция!!!

Boyan Kosev (Sofia, 2018-03-22)

#759

ТУЕС ми даде всичко.

Dimitar Kambarev (София, 2018-03-22)

#763

Подкрепям

Иван Генов (София, 2018-03-22)

#766

Искам да се запази досегашния образователен модел на ТУЕС.

Александър Йосифов (София, 2018-03-22)

#767

Това е едно много добро училище и искам да остане такова.

Мария Ангелова (София, 2018-03-22)

#774

Подписвам, защото искам да се запази уникалният образователен модел на ТУЕС.

Росица Стоянова (София, 2018-03-22)

#777

Подписвам се, защото ТУЕС е най-доброто начало на професионалния ми път и вярвам, че трябва да запази уникалния си модел на обучение.

Цветелина Вачовска (София , 2018-03-22)

#783

ТУЕС е уникално по рода си училище, и ако не се запази досегашната форма на обучение, то най – вероятно няма да има въобще училище, а още по –малко обучение.

Розалия Антонова (София, 2018-03-22)

#784

Подписвам, защото искам да се запази уникалният образователен модел на ТУЕС.

Ангел Стоянов (София, 2018-03-22)

#785

Подписвам, защото искам да се запази уникалният образователен модел на ТУЕС.

Боян Стоянов (София, 2018-03-22)

#787

Познавам все успели и добри деца, завършили училището

Мариета Цекова (София, 2018-03-22)

#789

Досегашният модел е доказано работещ.

Елисавета Христова (София, 2018-03-22)

#791

Подписвам, защото смятам, че за да продължи училището да създава специалисти в областта на компютърния сектор трябва да остане в сегашния модел, а не да се превърне в посредствено училище с изучаване на специалности, преподавани от посредствени педагози.

Мария Иванова (София , 2018-03-22)

#792

ТУЕС не бива да бъде унищожен! Тази система на образование трябва да е пример и на други училища!

Десислава Петкова (София, 2018-03-22)

#795

Подписвам се, защо искам О-Б-Р-А-З-О-В-А-Н-Е,а не простотия.България има кадърни деца, нека бъде разрешен този казус по-най добрия начин за ДЕЦАТА. Не го превръщайте отново в политическа игра за пари и власт, моля!

Пламен Йонов (София, 2018-03-22)Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...