Петиция за касиране на конкурса за Директор на 192 СУ "Христо Ботев", с. Бистрица

192_SU-2.jpg

Петиция за касиране на конкурса за Директор на 192 СУ "Христо Ботев", с. Бистрица  

Ние, Училищната общност на 192 СУ "Христо Ботев" и жители на с.Бистрица категорично заявяваме искането си за касиране конкурса за избор на Директор на нашето училище, проведен на 11.03.2024 г., тъй като имаме сериозни съмнения относно обективното оценяване на кандидатите за директори.

По случая е пуснат сигнал на 13.03.2024 г. в РУО София-град с вх.№ РУО1-8506/13.03.2024 и в МОН с вх.№ 94 1393/13.03.24 за касиране на конкурса и за назначаване на независима комисия, която да прегледа аудио и видеозаписите от проведеното интервю. Получен е отговор от РУО София-град с Изх. № РУО1-9741/22.03.2024 г., от който става ясно, че независимата комисия е отново от РУО София-град, няма ясен и подробен анализ на критериите за оценяване на двамата кандидати и отново резултатът от класирането остава същият - за директор на 192 СУ "Христо Ботев", с. Бистрица е избрана г-жа Ирена Николова, а на второ място е класиран г-н Младен Стефанов.

Родители, учители и ученици заставаме и подкрепяме изцяло кандидатурата на г-н Младен Стефанов за директор на 192 СУ, тъй като той е доказал през годините своите знания и умения, запознат е с проблематиката на нашето училище, усилено е работил и работи за развитието на училището, добър визионер и лидер, който знае как да мотивира екипа си, както и как да стимулира израстването на учениците като уверени и развиващи потенциала си личности, вярващи във възможностите си. Г-н Стефанов знае най-добре от какво се нуждае нашето училище, което го е доказал през годините с всички изпълнени проекти до тук, с всеки един своевременно решен казус и с цялостната му визия за развитие на училището, което може да се прочете и в Стратегията на училището, писана от него преди години . И най-основното  - преди 4 години основно с негови усилия и настоятелност се събра настоящият 12 клас – първият с професиналната квалификация – „Аниматор в туризма“. Той е истински вдъхновител за ученици, родители и учители.

Обръщаме се към цялата бистришка общност - всички бивши и настоящи ученици, родители и учители на 192 СУ, към всички вас, които сте ЗА истинското и вдъхновяващото (справедливостта и истината), застанете зад каузата за касиране на конкурса и повтарянето му пред независима комисия и подпишете настоящата петиция!    

 

За повече информация по случая, може да прочетете следните две статии в БГНЕС:

👇

https://bgnes.bg/news/prozrachno-naglaseni-konkursi-za-direktori-na-uchilishcha-/?fbclid=IwAR0pyWwQAhciSKRFYj0PKkNhz46QDnpWOaAIQmwNa-SmNCUTP_2ejWqe7io

👇

https://bgnes.bg/news/s-mnenia-za-koruptcia-i-neprozrachnost-v-konkurs-za-uchilishchen-direktor/?fbclid=IwAR0f1Wsuxs2lcWH1msNinIM5zwi_hNrPs_f5Ypy6O4-Afa2R-yDMos5FprU#google_vignette

 

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Екатерина Салмаси да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...