Онлайн петиция за запазване на уникалния образователен модел на ТУЕС

Свържете се с автора на петицията

Първият голям успех в битката за ТУЕС!

2018-03-29 06:00:14

Изявление на Обществения съвет на ТУЕС

28 март 2018 г.

На днешната среща в Министерство на образованието и науката получихме обещание от министър Красимир Вълчев до 14 април 2018 г. МОН да излезе с юридическо становище за търпимост към фактическото положение на Технологично училище „Електронни системи“ към Технически университет - София до приемане на законови промени, които да урегулират модела на ТУЕС. Този документ ще потвърди запазването на фактическото организационно състояние на училището и на Техническия университет – София като работодател на директора и преподавателите в ТУЕС.

Със заповед на Министъра на образованието и науката да 4 април 2018 г. ще се сформира работна група, която да анализира модела на ТУЕС и да излезе с предложение за промяна в Закона за висшето образование и/или в Закона за предучилищното и училищното образование.

Страните, участващи в срещата, потвърдиха и желанието да си сътрудничат не само за утвърждаване на модела на ТУЕС, но и за неговото мултиплициране.

Благодарим на всички родители, преподаватели, завършили училището, журналисти, представители на компании, организации и приятели, които подкрепят каузата за запазване на модела на ТУЕС!

Специално благодарим на Омбудсмана госпожа Мая Манолова за оказаната подкрепа и ефективната медиация!


Асоциация на завършилите ТУЕС

Пресконференция на Обществения съвет на ТУЕС

2018-03-27 12:34:22

Гледайте пресконференцията на Обществения съвет на ТУЕС за всички детайли по казуса и позицията, която защитаваме: https://www.youtube.com/watch?v=sUTp8BYSECg&feature=youtu.be


Асоциация на завършилите ТУЕС

Онлайн петицията може да се подкрепи не само от завършилите ТУЕС

2018-03-26 12:39:45

Благодарим на всички, които подписаха петицията до този момент! Вашата подкрепа е безценна, за да се преборим за нормативното утвърждаване на уникалния и успешен образователен модел в ТУЕС!

Бихме искали официално и тук да споделим, че макар и да стартира от името на завършилите ТУЕС, петицията е отворена и към всички останали подкрепящи каузата. Ще се радваме да я споделите с ваши колеги, приятели и познати, които споделят мнението, образователният модел на ТУЕС не бива да се унищожава, а да се мултиплицира.

Поздрави

Екипът на Асоциацията на завършилите ТУЕС, подкрепени от Обществения съвет към ТУЕС


Асоциация на завършилите ТУЕС



Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.