Онлайн петиция за запазване на уникалния образователен модел на ТУЕС

Свържете се с автора на петицията

Първият голям успех в битката за ТУЕС!

2018-03-29 06:00:14

Изявление на Обществения съвет на ТУЕС

28 март 2018 г.

На днешната среща в Министерство на образованието и науката получихме обещание от министър Красимир Вълчев до 14 април 2018 г. МОН да излезе с юридическо становище за търпимост към фактическото положение на Технологично училище „Електронни системи“ към Технически университет - София до приемане на законови промени, които да урегулират модела на ТУЕС. Този документ ще потвърди запазването на фактическото организационно състояние на училището и на Техническия университет – София като работодател на директора и преподавателите в ТУЕС.

Със заповед на Министъра на образованието и науката да 4 април 2018 г. ще се сформира работна група, която да анализира модела на ТУЕС и да излезе с предложение за промяна в Закона за висшето образование и/или в Закона за предучилищното и училищното образование.

Страните, участващи в срещата, потвърдиха и желанието да си сътрудничат не само за утвърждаване на модела на ТУЕС, но и за неговото мултиплициране.

Благодарим на всички родители, преподаватели, завършили училището, журналисти, представители на компании, организации и приятели, които подкрепят каузата за запазване на модела на ТУЕС!

Специално благодарим на Омбудсмана госпожа Мая Манолова за оказаната подкрепа и ефективната медиация!

Пресконференция на Обществения съвет на ТУЕС

2018-03-27 12:34:22

Гледайте пресконференцията на Обществения съвет на ТУЕС за всички детайли по казуса и позицията, която защитаваме: https://www.youtube.com/watch?v=sUTp8BYSECg&feature=youtu.be

Асоциация на завършилите ТУЕС

Онлайн петицията може да се подкрепи не само от завършилите ТУЕС

2018-03-26 12:39:45

Благодарим на всички, които подписаха петицията до този момент! Вашата подкрепа е безценна, за да се преборим за нормативното утвърждаване на уникалния и успешен образователен модел в ТУЕС!

Бихме искали официално и тук да споделим, че макар и да стартира от името на завършилите ТУЕС, петицията е отворена и към всички останали подкрепящи каузата. Ще се радваме да я споделите с ваши колеги, приятели и познати, които споделят мнението, образователният модел на ТУЕС не бива да се унищожава, а да се мултиплицира.

Поздрави

Екипът на Асоциацията на завършилите ТУЕС, подкрепени от Обществения съвет към ТУЕС

Асоциация на завършилите ТУЕС

Разгласете информацията и споделете тази петиция!

Моля, кажете на възможно повече хора за тази петиция. Колкото повече хора подпишат тази петиция, толкова повече внимание ще получи тя от страна на медиите и лицата, вземащи решения.

Купете рекламна кампания за тази петиция Ще рекламираме петицията на хора, които разглеждат други петиции на нашия сайт. Това е много ефективен и евтин начин да накарате повече хора да подпишат тази петиция.

Ценообразуване: Цена за достигнати 1000 човека: 1 €

Budget: