ДА ПРЕМАХНЕМ ПРИВИЛЕГИИТЕ В ИЗБОРНИЯ КОДЕКС!

А. Михайлов

/ #10

2013-07-02 19:26

Скъпи сънародници, вашият глас в подкрепа на борбата ни с олигархичния модел на управление в България може да бъде чут и чрез подкрепата ви на петицията "ДА ПРЕМАХНЕМ ПРИВИЛЕГИИТЕ В ИЗБОРНИЯ КОДЕКС"! В нея настояваме за Изборен кодекс, който да се основава на гарантирана от държавата РАВНОПОСТАВЕНОСТ по време на целия изборен процес на всички политически субекти, издигнали кандидати за народни представители - партии, коалиции, инициативнети на граждани и други!

РАВНОПОСТАВЕНОСТ означава осигуряване на равни права при издигането, регистрацията и участието в предизборните кампании, равнопоставеност в медийното отразяване, финансирането и т.н. за всички кандидати, независимо дали са от парламентарна партия, от извънпарламентарна партия или независими кандидати, издигнати от граждански комитети.
С премахване на привилегиите в Изборния кодекс всички кандидати за народни представители ще имат равни възможности. Само тогава кандидатите от малките партии и независимите каандидати, издигнати от гражданите, ще получат реален шанс да влязат в парламента. Тъкмо поради тази неравнопоставеност досега независимите кандидати нямаха успех дори и при мажоритарни избори. Ако останат сегашните привилегии за големите партии, малките партии и независимите кандидати няма да имат никакъв шанс, дори и да бъде въведен 100% мажоритарен вот.
Ако това е твоята позиция, подпиши и сподели петицията!
Нека заедно направим първата крачка към промяната на системата!