В ПОДКРЕПА НА БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ И РАВЕНСТВО ПРЕД ЗАКОНА

Моля да подкрепите искането ни да остане караванката в парк Лаута Пловдив, която работеше  в подкрепа на бездомните животни. 

Караванката за хот дог на алеята в Парк Лаута Пловдив, вече трето лято работи, като помага на МГИ / местна гражданска инициатива/ " Дом за бездомните животни".

С лични средства, от бакшиша или дарени малки суми от клиенти, собственикът на караванката помага на каузата в помощ за бездомните четириноги.
 
Благодарение на инициативата в кв. Тракия се поставиха 21 къщички за бездомни кучета и котета, бяха платени стотици левове за лечението на много бездомни животни, а други намериха стопани и ДОМ.
 
Тогавашният кмет г- н Константин Димитров, понастоящем вече кмет на гр. Пловдив, подкрепи каузата, което донесе популярност и на квартала.
 
Днес обаче се оказа, че пречим на някого ! Завидя ли ни някой, че работим и се трепем в студ и пек за залъка си, от който заделяме за бездомните не знам, но днес настоящият кмет на р-н Тракия в Пловдив, отказа да поднови разрешителното за работа на караванката.
 
 
Мотивът на отказа е че паркът не бил за търговска дейност !
В него обаче има още два търговски обекта в съседство, караванката за италиански сладолед и тази за пиците, които обаче остават ?
Явно инициативата на доброволците, които вършат работа на общината със собствени средства е търговска, но продажбата на сладолед и пици е в обществена полза!
Законът отново се прилага избирателно на " ваши" и " наши" и не всички сме равни пред него!
Само за няколко месеца на власт и цяла Тракия "пропищя" от новия си кмет и неговите "мъдри " решения, каквито р-н Тракия не помни да е имало такива:
1. Първото беше преди около два месеца, когато кметът Георги Гатев издаде заповед за забрана влизането на кучета в същия този парк Лаута. Тогава всички живущи в квартала трябваше да правят график за разхотките си и да ги редуват между децата и домашните си любимци, защото заедно не можеше да ги рахождат. Разбира се това събуди недоволството на хората и бързо кметът отмени неразумната си заповед.
2. Второто беше малко след това, когато стана ясно, че на зелената зона между блоковото пространство на три блока в Тракия, която е игрище на децата от години и поколения израстнаха там, г-н Гатев ще строи детски ясли, при алтернативата на много други по-подходящи терени за тази цел. Отново гражданите се "надигнаха" и този абсурден проект беше отменен.
3. Третото беше днес с отказа да се издаде разрешително на караванката в подкрепа на бездомните животни да работи и да се махне от парка.
 
За информация, съгласно Законът за защита на животните, в задължение на общините е да полагат грижи за бездомните животни. Разбира се общините, нито действат, нито имат пари за това, но и когато доброволците сами търсим начин за набиране на средства се оказва, че общината не допуска гражданската инициатива, с което нарушава и още едни закон за прякото управление на гражданите в държавната и местната власт.
Местните избори минаха и гражданските инициативи вече не са потребни, но
проблемът с бездомните остава, само, че там " горе" в офисите на Общината с климатик и кожен диван, бездомничета няма, те са размазани по улиците, тровени, бити и мръзнещи по улиците !
 
Моля да подкрепите с подпис искането ни до кмета на р-н Тракия в гр. Пловдив г-н Георги Гатев да възобнови дейността на караванката в Лаута, която е в подкрепа на МГИ " Дом за бездомните животни" !
 
Може да ни следите и във Фейсбук,  за новини по случая и евентуално организиране на протест при липса на действие от Общината! 
 
 
 
 
Вижте анализите и рекламите
Подсилване на публикация
 
Всички реакции:
7Вие, Диана Колева, Outlet Europe и 4 други
 
 

 


адвокат Ваня Симеонова    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че адвокат Ваня Симеонова ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...