В подкрепа на призива на ст. иконом Василий Симеонов

До членовете на Светия Синод и епископата на Българската Православна църква – Българска патриаршия чрез Наместника на Сливенска епархия владика Йоан:  

ПРИЗИВ

от ставрофорен иконом Василий Диханов Симеонов гр. Бургас, храм "Света Троица":

Ваши Високопреосвещенства,

Ваши преосвещенства,

Подбуден от свещеническата ми съвест и каноните на Светата Православна Църква ви призовавам да прочетете епископската клетва, която всеки от Вас е давал при хиротонията си!

Призовавам Ви да вземете отношение към известното съслужение с членове на непризнатата от БПЦ-БП ПЦУ! Призовавам съслужилите към бързо и безоговоръчно покаяние!

Призовавам за решително осъждане на действия, които водят към разкол, неопапизъм, икуменизъм и учение за църква-майка, която ражда дъщери, които после превръща в сестри!

Призовавам вероизповед от вас, че Църквата е Една и използва "мати церквей" по отношение на Сион, а не в смисъл на произлезли, родени или друго, Църкви!   Призовавам, като клирик на Сливенска епархия, епископите Арсений и Герасим изрично да се разграничат от съслужението, за да запазят достоизбираемостта си и да почетат паметта на категоричния в това отношение блаженопочинал митрополит Йоаникий!

Призовавам Ви да запазите мира в Българската Църква, каквото и да ви струва това! 

Със синовна обич и свито от тъга сърце: ст. иконом Василий Симеонов  


сдружение "Православен зов"    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че сдружение "Православен зов" ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...