Новородените бебета да не бъдат отделяни от майките им в болниците.
Свържете се с автора на петицията
Re: Re: Re:
Моля запознайте се с темата на петицията, преди да изпадте в дефанзива и да омаловажавате десетките изповеди на майки, които са имали кошмарни преживявания. Тук не сме да се нападаме, а да излезем с конструктивно предложение за подобряване условията в АГ.
Нечовешко е бебето да бъде отделено от майката след раждането и да се храни под час! То трябва да бъде при майка си, за да суче, когато поиска и да бъде успокоено, когато плаче! Напредналите държави отдавна са приели този модел, но България винаги е назад...
Re: Re: Re: Re:
Чудесно познавам темата. "Не можем да предвидим коя ще е следващата акушерка, която ще получи психично разстройство".
Re: Re: Re: Re: Re:
И решихте да се хванете за това, че хората изгубиха вяра в акушерките (по обективни причини!) и да се заяждате, вместо да осмислите основната цел на перицията - оставането на новородените при майката, поради милион причини, не само тяхната безопасност, а и емоционално и физическо здраве. Неоспорим факт е твърдението, че не можем да предвидим психичното състояние на хората и не можем да си позволим риска, когато става дума за децата ни. Излезте от дефанзивата и прегърнете проблема с позитивизъм и амбиция за подобрение.
Re:
Петицията не задължава персонала да тормози майките, сега пък като им тика новородените деца в ръцете им, независимо от състоянието им след раждане? Ако нещо липсва в петицията то е процедура за защита и спазване на правата на майката. В това отношение институциите са непробиваеми, все още.
Особено мнение
@ 142: Въобще не споря, че за едно бебе е най-доброто и естествено нещо да е с майка си от момента на раждането. Но не и заради страх от луди акушерки, нали? Нещо мотивите на петицията ми се губят... И понеже не виждам формулирани принципи ми се чини, че е възможно, при липса на осъзнатост защо е нужна промяна, да се залитне в крайността това да се случва на всяка цена и по инерция.
Бебето трябва да е където му е мястото - при другите бебета. Моето си беше там. На майката това са й последните дни почивка. Аз не съжалявам,че моето го видях за 5 мин.първия ден, и за по петнайсетина останалите дни. Поспах си, почивах си...не ми се тръгваше от болницата. Сега да искам да си почина - няма.
Re:
По-голяма глупост не бях чела от месеци! И двете си деца съм раждала в Англия. Имам роднини раждали в Германия, приятелки в Испания, САЩ и "О,Боже! Не децата им са били с тях през цялото време!" . И не само. Децата в чужбина не се отделят и за минута от майката или бащата,дори в случаите на спешно секцио или реанимация. За рутинни процедури да не говорим. Моите и двете раждания бяха тежки и се наложи реанимация на бебетата,която се извършваше пред очите на баща им и леля им. На приятелката ми правиха секцио като мъжът й присъства на процедурата и пое детето,тъй като майката не можеше. Бебетата раждани в чужбина са с майките си от първата секунда,буквално,дори и къпането се отлага за да се срещнат майката и бебето,така както Бог е решил!
| This discussion has been closed. |
Re: Re:
#121: - Re:
Аналогията е, че навсякъде, във всяка професия, понякога някой превърта. И е грозно, обидно и неетично подобно отношение към цяла една гилдия.