Новородените бебета да не бъдат отделяни от майките им в болниците.
Свържете се с автора на петицията
Re:
В Англия има закон, който забранява отделянето на бебето от майката дори за миг. Всеки, който е раждал, знае, че в този момент не са останали сили за отстояване на правата. В този момент на уязвимост трябва да ни пазят законите и институциите (в случая болницата) - както нас, така и децата ни.
Re:
Az rodih predi 6 meseca i deteto mi beshe prez denq s men postoqnno,prez noshtta beshe v otdelenieto.az sushto iskam decata da sa s maikite si postoqnno!!! Taka stana che veche i na lekarite da nqmash doverie.
Кой кога ще психяса наистина няма как да се предвиди.
Но ето това е нещо, което твърдо подкрепям и което смятам, че може да бъде придвижено като искане, използвайки вълната от шок и потрес.
Zashto za men edno bebe trqbva ot minutata na rajdane a si e s svoqta maika
Re:
Раждала съм и двете си деца със секцио в "Майчин дом"-Варна и ми ги дадоха веднага след раждането. Дори с малкия ми син една млада акушерка стоя до мен два часа и ми помага да го закърмя. Вземаха бебетата само по желание на майките-ако са изтощени и искат да поспят, както и понякога сурчтрин за преглед, по никакъв друг повод.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Хора, по целия свят децата се отделят от майката веднага след раждането и отговорност за детето носи персонала на съответното отделение, тъй като поради "бомбардирането" на Мозъка с хормони вероятноста майка да навреди на рожбата си е огромна. Новородените се носят при майката само за да ги кърми и то под наблюдение ако се прецени, че има опасност да им навреди. Дори на времето също е било така, за това са били бабите, за да се грижат за децата, докато майката се освести след раждането. Новородено се дава на родилка само за да го кърми.
| This discussion has been closed. |
Re:
#15: -
Абсолютно си права. Затова трябва да се оставят придружителите неограничено. И аз след 3 дни раждане и накрая спешно секцио не можех да стана, но мъжът ми беше до мен непрекъснато и се грижеше за малкия. Само ми го даваше да го кърмя, а през останалото време се гушкахме и така възстановяването беше приятно и бързо.