Новородените бебета да не бъдат отделяни от майките им в болниците.


Гост

#76 Re:

2015-04-26 12:42

#16: -  

 Да, вероятно е въпрос на решение на управлението на болницата, да ли бебето ти ще е отделено или не. Моето бебе е на 10 месеца- от момента в който се роди го измиха и поставиха под лампа в стаят,а в която и аз лежах тези 2 часа. След което и него, и мен ни преведоха заедно в болнична стая, и така до момента на изписването. Прекрасно е да си бъдеш с детенцето непрекъснато, а не само по време на кърмене. При нужда, разбира се имаше персонал (прекрасен), който можеше да поеме денонощно детенцето и да го обгрижва.


Гост

#77

2015-04-26 13:01

Напълно съм съгласна с това бебето да не бъде отделяно от майката! !! Аз съм раждала в малка болница намираща се в гр. Мадан, но тук от години бебетата не ги отделят от майките, което е много хубаво! !! Дано скоро всички болници възприеват този модел, за да не се случват такива неща, тъй като всяка майка гака може да защити детето си!!!!

Гост

#78

2015-04-26 13:27

Подписах я, защото знам, че на никой не му пока за детето ти, тъй като познавам хора, които са били свидетели на грубо отношение към новородени от сестрите в Стара Загора например. Дете подхвърлено от високо, само защото било циганче и ми писна да ми се оправдават някви жалки хорица като тия, как били стресирани и заради това посягали на невръстни бебенца...

Гост

#79 Re:

2015-04-26 13:32

#42: Първанов -  

 Пълни глупости,,ама глупост на глупостта господине.... не зная изобщо в какъв свят живеете,може би Вашият болен мозък е бомбандиран за да кажете тази простотия...


Гост

#80

2015-04-26 14:34

При раждането на двете ми деца не са били отделяни от мен,и слава богу...като слушам какво може да се случи. Нека да бъдем до децата си от самото раждането.

Гост

#81

2015-04-26 14:38

Мястото на бебетата е при майките . В една европейска болница видях две снимки, едната на отделение с бебета от типа който е в БГ задраскана с червено и до нея снимка на майка гушнала новороденото си отбелязана със зелено .

Гост

#82

2015-04-26 15:06

Аз съм майка на две деца. Първото си дете родих в Пловдив, а второто си родих в Лондон, мога само да кажа че разликата в отношението и уважението към бременните и родилките тук е на светлинни години. Подписах петицията, защото за да си човек не са нужни пари. Защото съм потресена от случващото се в "любимата" държава. Защото отново ще се замаже случая с глупости от рода на "временна невменяемост", това е пълна простотия. Искам да попитам г-н адвоката и господата управляващи, ако това бяха техните бебета дали щяха да си затворят очите? Яд ме е, че само след няколко дни и този случай ще бъде забравен, а семейството на малкото ангелче ще носи ужаса в себе си цял живот. И най-лошото е, че отношението в болниците и поведения като на тази ненормалница няма да се променят.
ан

#83

2015-04-26 15:25

Никой не отрича, че най доброто за бебето и замайкатае да бъдатзаядно. Това е право но изадължение на майката. Искам коментиращите, които говорят колколоши са лекарите и акушерките и как отделят бебетата от майките даотговорят на въпроса- какво да правиперсонала ако майкатанеискабебетодае принея??? Тогава какво???   Стигас товаобобщаване за всичко в България. Трябва да се говориконкретно и с имена, защотовпротивен случайвсичко си есамобезсмислено говорене...


Гост

#84

2015-04-26 16:31

Освен че не трябва да разделят бебето от майката след раждането, трябва да се създадат условия и улеснения за раждане у дома за тези, които желаят.

Гост

#85

2015-04-26 16:35

Според мене новородените бебета трябва да бъдат до майките си ,защото така майките ще се чувстват по спокойни за своите деца .А след този случай мисля че никоя майка няма да е съгласна детенцето и да бъде поверено на някоя акушерка ...

Гост

#86

2015-04-26 16:52

Защото искам да помогна да се избегнат бъдещи посегателства над деца!

Гост

#87

2015-04-26 16:55

Така е най-добре за всички. Бебето ще е добре върху гърдите на мама, мама ще е добре заедно с бебето си, а акушерката ще може да си поеме дъх. И да се забранят 24 часовите дежурства - нечовешко е!

Гост

#88

2015-04-26 17:09

Защото майката е най-добрата защита на детето след раждането.

Гост

#89

2015-04-26 17:53

Da, majkite trqbva da badat do svoite bebeta oste v parvite dni sled rajdaneto! Napalno podkrepqm tazi idea!Tova e vajno ne samo za tqhnata sigurnost, no I za vrazkata mejdu majka e fete, koqto se poqvava tocno v tezi parvi dni na novia jivot.

Гост

#90

2015-04-26 18:13

Защото така трябва да бъде - детето при майката, още от началото!
Надя Дъфи

#91 Re:

2015-04-26 18:26

#42: Първанов -  

 Първанов, явно нито сте бил по света нито сте раждал, иначе нямаше да се изкажете толкова неподготвен! Ако пък стр е лекар гинеколог предлагам да напуснете. Все повече майки раждат в чужбина и то Най вече заради некадърен, незаинтересован и ужасен персонал в родилните отделения! Радвам се да прочета че тук/там има надежда нещата да се оправят, но явно ще трябва време и кураж от народа да настоява за нови закони и за спазването им. Имах късмета да раждам в Англия, 2 пъти със съпруга ми до мен и с невероятни акушерки, и за тях те просто СК върлеха работата, но я вършеха невероятно добре без да се оплакват че са изморени и т.н и също така никой не ми каза че не съм добре и те трябва да се грижат за бебетата ми! Напротив, дават съвет и кураж колкото се може фа сме по-близо и ако имаме нужда от помощ, персонала е там за да помогне! 

В същотото време лекар Гинеколог от Габровската болница, запитан за нещо елементарно - неговият надменен отговор беше - " системите по другите държави не ги коментирам" 

а истината е че всяка една акушерка тук върши много повече работа. По най нормалниа начин и би го сложила него, а и много други рака наречени а/гинеколози в джоба, защото за много от тях е по-важно да си напълнят джоба отколкото да обърнат внимание! Въобще ми се повръща като знам как се отнасят към мнозинството родилки! 

Дано само по-новото поколение лекари-гинеколози да изкарват практика в европейски държави. 


Гост

#92

2015-04-26 18:35

Майката е най-важният човек за едно новородено бебе. Безброй са изследванията и доказателствата колко важно е за бебето да е в прегръдките на майка си, веднага щом се роди. Това го успокоява и помага за предстоящото кърмене.

Гост

#93

2015-04-26 18:52

Майката е всичко за новороденото - храна, топлина и безкрайна любов.

Гост

#94

2015-04-26 19:01

Защото вярвам, че е крайно време тази изостанала, коминистическа отживелица да бъде прекратена като практика в болниците.

Гост

#95 Re:

2015-04-26 19:01

#42: Първанов -  

 Боже, ми то това ако беше вярно, човечеството щеше да се самозатрие. Сори, ама природата няма как да измисли такива хормони, че майката да иска да убива бебето си като го роди.

 


Гост

#96 Re:

2015-04-26 19:24

#83: ан -  

Твърдите, че не бива да се приема общовалидно правило заради безкрайно редките изключения, в които майките може да не искат бебетата си? Има, разбира се, случаи на изоставяне на бебетата по ред причини и за майката е по-добре да не си вижда детето изобщо. Има случаи, в които раждането е тежко и майката не е в състояние да си вземе детето. Има решение и в двата случая. В първия се намесват социалните и настаняват детето в едно от прекрасните семейства на www.kidscarecharity.co.uk . Във втория случай се взимат придружители. Така като пиша, мисля, че и при най-лекото раждане сме толкова изтощени, че придружител трябва да има на всяка цена - такъв, който болницата да не спира в чакалнята, а да създаде удобства за него. 

Особено мнение

#97

2015-04-26 19:26

 Видях петицията във ФБ. Ще изложа моити мотиви защо не бих я подписала.

На първо място ми се губи мотивацията. Не считам, че принципни постановки следва да се извеждат от поведението на една или друга акушерка. Обратното, би следвало принципите да са ориентир и под тях да подвеждаме нечие поведение.

Неотделянето на бебето от майката звучи добре, но не съвсем. Защото се губи индивидуалният подход. Аз родих в частна клиника. Изключително доволна съм от раждането си. Денят преди раждането /вече преносвах/ ми казаха, че тоновете на бебето не са добри и имат съмнения за вътреутробно страдание. Цяла нощ не мигнах. На сутринта лекарите предизвикаха раждането, спуквайки мехура и включвайки система окситоцин. Всичко мина успешно. Донесоха ми бебето час след събуждането от упойката /за да бъда зашита/. До вечерта бях зверски изморена. Вече 36 часа без сън... В 8 часа попитах кога взимат бебетата. Отговориха ми, че ги взимали в 10. Дойдоха по-рано обаче. Аз имах отчаяна нужда от сън. А присъствието на дъщеря ми, макар и най-прекрасното и ценно нещо в живота ми, не ми даваше сили да мигна. Затова се радвам на 3-те нощи спокойствие. Успях да възстановя силите си. Знаете, че с прибирането вкъщи 5 часа на ден /общо/ са цяло щастие.

Така че..., аз бих преименувала тази петиция. Не бебетата да са с майките си, не автоматично.

А майките да имат право да избират кога и за колко дълго да са с бебетата си. Така подходът е индивидуален.

Защото майките заслужават доверие. 

wzge

#98

2015-04-26 19:32

Не е нормално новороденото да е отделено от майка си. И майката и бебето ще са много по спокойни, ако са заедно. За мен няма смислен довод или каквато и да е причина новороденото да се отделя от майка си.


Гост

#99 Re:

2015-04-26 19:33

#17: -  

 При постъпване в болницата ти връчват за подпис декларация за информирано съгласие. Нима мислиш, че те оставят мило да я прочетеш, да коментираш, да НЕ подпишеш? С тази декларация се съгласяваш да правят с теб каквото си решат и да не носят отговорност.


Гост

#100

2015-04-26 19:43

Няма спор, това отдавна трябваше да се направи. Не мога да си представя някой да ми вземе бебенцето. Аз съм способна да си го гледам. Родила съм 2 деца, съвсем нормално, едното ми раждане беше водно, и не бих могла да съм отделена от тях. Дори за миг. Колко жалко че в Бг сме толкова назад.