За въвеждане на вегетарианско хранене в армията

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За въвеждане на вегетарианско хранене в армията


Гост

#1

2013-12-08 11:42

Mnooogo blagorodno

Гост

#2

2014-01-07 22:38

това беше рядко малоумно предложение.
не, честно.
Черногледецъ Храбъръ

#3 Хелп то анимал...

2014-01-08 03:03

Вегетарианците също трябва да се замислят. Ядат храната на горките животни, като по този начин хиляди видове, не съм запознат с точна статистика, са застрашени от жестока гладна смърт...

Гост

#4

2014-01-08 12:16

Аз съм изцяло за вегетарианско хранене, или поне за изключване на бозайници от менюто ни. Да се ядат в 21 век трупове на мъчително убити животни, при положение, че има такова огромно разнообразие на друг вид храна, е нелогично. За мен пътят на цивилизацията, на духовното израстване на човечеството минава през вегетарианството, като синоним на по-стойностно отношение към себеподобните.
Още едни вегетарианци

#5

2014-01-08 16:39

''Аз съм изцяло за вегетарианско хранене, или поне за изключване на бозайници от менюто ни. Да се ядат в 21 век трупове на мъчително убити животни, при положение, че има такова огромно разнообразие на друг вид храна, е нелогично. За мен пътят на цивилизацията, на духовното израстване на човечеството минава през вегетарианството, като синоним на по-стойностно отношение към себеподобните.''

Абсолютно Вярно! Колкото повече хора осъзнаят това, толкова на по-висок левел ниво ще се издигне нашата цивилизация!!! Разбира се и ние Българите даваме принос за това издигане:))))

Още едни вегетарианци и 80% вигани:) Желаем на всички здраве и щастие през 2014! И да опитаме поне един ден на седмица да се разтоварим без месо:))))
Хищник

#6

2014-01-09 11:37

За всяко животно, което не изядете, аз ще изяждам три. :) Вие яжте каквото искате, но не се опитвайте да налагате своя избор върху другите.

И само каква ирония - войниците, които са в армията за да убиват хора, няма да ядат месо, за да щадят животните. :) Войниците имат нужда от силна храна, те не са в армията за да медитират.

Войнът на истината

#7 Re: Пфффру!

2014-01-09 16:29

#6: Хищник -

Номер 6, много ти е извратен интелектът!

Войниците не са в армията, за да убиват хора, те са там, за да гарантират мира и да защитават правдата.

Разбира се, историята познава и армии, които са забравили този принцип и са тръгнали да убиват и да завоюват. Пример - Вермахта. Последствията за Германия бяха катастрофални.

Ние не искаме да следваме този пример.

 

Вегетарианската храна е достатъчно силна, а колкото до медитацията, тя може да се практикува за усъвършенстване на войнските умения.


Гост

#8

2014-01-09 18:31

''Вегетарианската храна е достатъчно силна, а колкото до медитацията, тя може да се практикува за усъвършенстване на войнските умения.''

Абсолютно Вярно. Ние сме вегетарианци (почти веган) и не ни пречи да се занимаваме със спорт. Например - крос около 1 - 1:30 мин, после джим и накрая свършваме с 1 час плуване, плуването е в басейн без да докосваме стена през този час;))) И не сме на 20 год, на толкова са децата ни, но ние се чувстваме, а и изглеждаме почти 20+++:)))))

Гост

#9

2014-01-09 18:38

И понеже за сега живеем извън България, всички ни питат от къде сме, коя държава, Впечатлява ги нашата физическа форма и още, че сме вегетарианци;))) И коя е тази държава създала и възпитала такив юнаци:))))))))))))) България, разбира се!!!
Милен

#10

2014-01-09 18:47

Аз съм вегетарианец, но не подкрепям петицията.
Отказът да ядеш месо става с лично осъзнаване, а не със силово налагане. Подобни опити само ще настроят хората негативно по отношение на вегетарианството.

Отделно от това пълната веганска диета, която се предлага, е силно оскъдна на протеини, които са нужни на хора, подложени на голямо физическо натоварване (каквито са войниците). Вегетарианска диета би била подходяща (т.е. ако има яйца, мляко, извара и т.н.), но както казах - това трябва да е въпрос на личен избор.
Бих подкрепил в столовете да има избор от месна и безмесна храна.
Още едни вегетарианци!

#11

2014-01-09 19:18

Милен е прав, не трябва да има наеилие по отношение на вегетарианството. Трябва човек сам да осъзнае, че иска, има нужда да приеме един по-различен начин на хранене и живот.
Войн на истината

#12 Re:

2014-01-10 07:12

#11: Още едни вегетарианци! -

Чл. 56. В мирно време въоръжените сили изпълняват задачи по:
1. поддържане на боеспособността, боеготовността и способността за развръщане в съответствие с рисковете и заплахите; - вегетарианството помага за тази цел.
5. подготовка и обучение на формирования за провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи за овладяване и/или преодоляване на бедствия;
6. участие в превантивната и непосредствената защита на населението и провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи по ред, определен в Закона за защита при бедствия; - вегетаринаството помага за предовратяване на природни бедствия, както и допринася за една екологично по-чиста среда и следователно за по-добро обществено здраве.
При изпълнението на тези функции служителите във въоръжените сили трябва да се подчиняват на по-горестоящия началник. Тук няма място за лично убеждение и личен избор:
Чл. 178. (1) (Изм. - ДВ, бр. 16 от 2010 г., в сила от 26.02.2010 г.) Военнослужещите са длъжни да изпълняват уставите, нормативните и административните актове на органите за ръководство на отбраната, на длъжностните лица за управление на отбраната и на въоръжените сили, както и заповедите на командирите или началниците.
(2) Заповедите се издават във връзка със службата и при необходимост се придружават с указания за изпълнението им. Те не могат да накърняват личното достойнство на подчинените, нито да им налагат извършване на очевидно правонарушение.
Войн на истината

#13 И още нещо би трябвало

2014-01-12 05:28

Трябва на всеки две или четири седмици да постят за един ден само на вода!

Понасянето на глад често е наложително по време на война и затова умението за понасяне на глад трябва да е част от поддържането на боеспособност и боеготовност. Тук се сещаме за обсадата на Ленинград. Сещаме се и за една статия, в която д-р Георги Гайдурков казва: „Давам пример и с най-строгия пост в църквата – три дни не се яде и не се пие вода. Това го правят редица баби и щом като баба го може, можем и ние”
http://www.zdravedae.com/news/three-duties-in-nutrition-according-to-dr-george-gaydurkov.aquasource
Хищник

#14

2014-01-13 13:21

Както казах, вашият избор си е ваш, кои сте вие, да налагате своя избор на другите? Яжте си зеленчуците, бъдете здрави и не се бъркайте в живота на другите, както не бихте искали някой да се бърка във вашия. Разните знахари Гайдурков-Мъдурков си ги слушайте вие.


Гост

#15 пхах

2014-01-14 21:36

Вие нормални ли сте бе войника минава през ада само за да го одобрят да служи и после още един кръг и тоя приказва за вегетарианство?!Алоу я ти карай по цял ден на моркови ,зеле и други зеленчуци и бъди здрав и корав... задължително е да има месо в чинийката на войника!Е отделен е въпроса ,че преди това трябва да са усвоили умението да стоиш гладен и жаден за да можеш да оцеляваш ...

Гост

#16 Re: пхах

2014-01-15 08:27

#15: - пхах

Ха-ха-ха-ха-ха!

Кой казва, че само моркови и зеленчуци трябва да ядат? Това хляб, картофи, ориз, мляко, сирене, кашкавал, боб, леща, нахут, грах, олио, фъстъци, орехи, бадеми, лешници, слънчоглед и др. са все силни храни, с които човек може да поддържа форма на командос. Не забравяйте, че шаолинските кунгфисти също са/са били вегетарианци.

Ивайло Желев

#17 Re:

2014-01-15 16:53

#1: -

Ти малоумен ли си бе?! Обзалагам се, че не си служил нито един ден в армията. Иначе нямаше да пишеш подобни дивотии. Абе момченце, я си гледай кришнарството и остави охраната и отбраната на Родината на тези, които знаят какво е военна служба!

ККК

#18

2014-01-16 14:54

Според християнството вегетарианството е грях, защото всяка храна е благословена от Бога и всичко, което Той е създал е добро. Но трябва да се яде с благодарност, а не за да се заситят долни страсти. Християните постят поради въздържание, което е различно.
Освен това Бог е дал на човека свободна воля, с какво право ще му я отнемате, като налагате вегетарианство?
ККК

#19 Re:

2014-01-16 15:06

#8: -  

 Не може да налагате на православните християни в армията (а България се води православна) медитация и вегетарианство. Освен че така нарушавате религиозни свободи, все пак да не забравяме, че не можеш да служиш на двама господари: на Бога и на мамона.

Който иска да го прави, но защо трябва да го налага на другите и да заблуждава незнаещите.

Войн на истината

#20 Re:

2014-01-16 19:31

#18: ККК -

"Според християнството вегетарианството е грях" - напълно невярно.

"всяка храна е благословена от Бога"  - също невярно. Боян Саръев казва, че месото е благословено от Бога. "Всяка" би включвало и човешко месо.

 

"Християните не готвят и не ядат човешко месо. И слава Богу! Това се смята за нецивилизовано и варварско.

Исус казва: Бъдете съвършени, както е съвършен вашият Небесен Отец!

Оттук следва, че за да бъде максимално подобен в съвършенството си на Бог, човек трябва да изостави месоядството." - цитат от текста на петицията.

 


Войн на истината

#21 Re: Re:

2014-01-16 19:48

#19: ККК - Re:

Петицията не е за въвеждане на медитация, въпреки че медитацията е нещо много добро, ако човек я практикува правилно.

"Освен че така нарушавате религиозни свободи" - Бин Ладен, Ал Заркауи също са смятали, а Ал Зауахири-наследникът на Бин Ладен, и днес смята, че религиозните му свободи му дават право да убива американци, да отвлича американски, и български, шофьори и да им реже главите.

Религиозните свободи не са пречка за забрана на бракониерство, сеч на гори без разрешение или други форми на уверждане на околната среда и екологичното равновесие.


Гост

#22

2014-01-16 20:17

''Който иска да го прави, но защо трябва да го налага на другите и да заблуждава незнаещите.''

Понеже този коментар е насочен към нашия (8) първо, ние никого не заблуждаваме, твърдението е просто гола фраза без никакво доказателство; второ, ние нищо не никой не налагаме както се вижда от нашия коментар (това е второ голо твърдение, за налагане).

А това, че като вегвтарианци (не само ние) се чувстваме и изглеждаме много по-добре в сравнвние с времето, когато ядяхме месо е факт, а не заблуждение!!!

Гост

#23 Re:

2014-01-16 20:30

Ама практикувайте си вегетарианството у вас си а не искате в армията където вие не сте и може би никога не сте били да карат на зеленчуци само!Трябва да се яде месо , там си имат норми , хора за това да се грижат да са боеспособни,издържливи и т.н не мога да ви разбера вие малоумни ли сте?

ккк

#24 Re: Re:

2014-01-17 07:23

#20: Войн на истината - Re:  

 

"Всичко, що се продава на месарницата, яжте без никакво издирване за спокойна съвест; защото "Господня е земята и онова, що я изпълня. ...Ядете ли, пиете ли, или нещо друго вършите, всичко за слава Божия вършете." (1Кор. 11:26-27, 31).

 

KKK

#25 Re: Re:

2014-01-17 14:04

#20: Войн на истината - Re:  

 Дяволът нито яде, нито пие, но това не го прави по-добър.

Храната не ни прави съвършени и сам Христос ни е научил какъв е пътя, а Неговата Църква вече 2 хиляди години проповядва това учение.

Свободната воля на човека е част от него.