За въвеждане на вегетарианско хранене в армията

Войн на истината

/ #12 Re:

2014-01-10 07:12

#11: Още едни вегетарианци! -

Чл. 56. В мирно време въоръжените сили изпълняват задачи по:
1. поддържане на боеспособността, боеготовността и способността за развръщане в съответствие с рисковете и заплахите; - вегетарианството помага за тази цел.
5. подготовка и обучение на формирования за провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи за овладяване и/или преодоляване на бедствия;
6. участие в превантивната и непосредствената защита на населението и провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи по ред, определен в Закона за защита при бедствия; - вегетаринаството помага за предовратяване на природни бедствия, както и допринася за една екологично по-чиста среда и следователно за по-добро обществено здраве.
При изпълнението на тези функции служителите във въоръжените сили трябва да се подчиняват на по-горестоящия началник. Тук няма място за лично убеждение и личен избор:
Чл. 178. (1) (Изм. - ДВ, бр. 16 от 2010 г., в сила от 26.02.2010 г.) Военнослужещите са длъжни да изпълняват уставите, нормативните и административните актове на органите за ръководство на отбраната, на длъжностните лица за управление на отбраната и на въоръжените сили, както и заповедите на командирите или началниците.
(2) Заповедите се издават във връзка със службата и при необходимост се придружават с указания за изпълнението им. Те не могат да накърняват личното достойнство на подчинените, нито да им налагат извършване на очевидно правонарушение.