Достъп до плажа за всички

От много време търся съмишленици на идеята да се направят нови и да се доизградят съществуващите платформи за достъп на инвалидни колички до морето, за да могат хора в неравностойно положение да получат възможност за нормално достигане както до плажовете, така и до водата.

Замислялили сте се защо никога не сте виждали инвалидна количка на плажа? Отговорът е лесен и много тъжен - няма как да стигне до там.

Виждали ли сте пътеките за инвалиди и  колички за майки с деца, водещи към плажа? Правило ли ви е впечатление, че те стигат до пясъка… и толкова? Представете си какво е да седите на метри от морето, но то да остава недостъпно за вас – само защото колелата не могат да продължат по пясъка...

В месеците, в които всички чакаме да посетим някой курорт, отделете 3 секунди и се подпишете в петицията, за да могат и хора, които никога не са виждали морето отблизо, да успеят да го посетят.

Решението е просто и не много скъпо, но общините не смятат, че това е важен или наболял проблем.

Ако обаче съберем достатъчно подписи, се надяваме да успеем да повдигнем въпроса на дневен ред.

Ако се направят подобни пътеки, те няма да пречат на никой, а напротив - трудноподвижните, хората в инвалидни колички и майките с деца най-сетне ще могат лесно да достигат до водата.

Моля ви, подкрепете петицията, и споделяйте с приятели, за да съберем достатъчно подписи, за да привлечем вниманието на хората, от които зависи решаването на този въпрос.

Да направим плажовете достъпни за всички!

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Йосифова да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Facebook