Относно Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 1 от 2019 г. за придобиване на юридическа правоспособност от 02.03.2021 г.

Свържете се с автора на петицията

Относно петицията за придобиване на юридическа правоспособност

2021-03-12 09:56:49

Здравейте, уважаеми колеги, които сте подписали организираната от мен петиция "Относно Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 1 от 2019 г. за придобиване на юридическа правоспособност от 02.03.2021 г."

Вече изминаха няколко дни, в които се събраха общо 67 подписа (до този момент). Не вярвам в близко бъдеще да се съберат още много автографи: активният период на кампанията постепенно отминава.

В този ред на мисли, реших да напиша това съобщение до Вас, за да Ви информирам какви бъдещи действия мисля да предприема. Смятам, че с една петиция в интернет няма кой да ни обърне особено голямо внимание.

Моята идея е съвсем скоро да входирам текста на въпросната петиция, оформен като официално писмо, в отдел "Деловодство" на Министерство на правосъдието. Разбира се, писмото ще бъда адресирано до министър Ахладова. Имам идея същото писмо да бъде изпратено и до Омбудсмана на РБ - г-жа Диана Ковачева. Тя би могла да въздейства, използвайки позицията си, а освен това е юрист по образование.

Според мен обаче, двете писма ще имат допълнителна тежест и легитимност, ако към тях бъдат прикрепени подписите ни. В платформата peticiq.com има опция те да бъдат разпечатани.

Тъй като в случая става въпрос за личните Ви данни, аз съм длъжен да попитам всеки един от Вас дали е съгласен данните му да бъдат използвани за целите на писмата. Затова, нека всеки един от Вас, който НЕ Е съгласен данните му да бъдат използвани, да отговори на това писмо (по-добрият вариант) или да ми се обади по телефона ДО 16 МАРТ (вторник) включително. Ако няма възражения от Ваша страна до този срок ще считам, че сте съгласни да разпечатам подписите Ви.

Според мен, няма смисъл да чакаме повече, а и както знаем, на тромавата ни администрация трябва да й дадем повече време за реакция, понеже общественото обсъждане на проекта е до 01.04.

Телефонът ми е: 0886305799, а имейлът: atanas.d.yanev@gmail.com

Искам да Ви благодаря най-сърдечно за подкрепата - чрез нея аз самият се чувствам като част от една смислена общност! Мисля си, че ако сега действията ни се увенчаят с успех, бихме могли занапред да повдигнем и въпроса за продължителността на стажа, липсата на възнаграждение, незачитането му за осигурителен и юридически стаж и т.н.

Бъдете здрави!

 

С уважение,

Атанас Янев


Атанас Янев



Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...