ОТВОРЕНО ПИСМО в защита на информационната дейност на Селскостопанска академия и списание BULGARIAN JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE!

Свържете се с автора на петицията

БЛАГОДАРЯ ЗА ПОДКРЕПАТА!

2019-12-22 16:17:57

Скъпи съмишленици,

Благодаря ви за подкрепата на нашата кауза през изминалата 2019 година!

Благодарение на вашата съпричастност информационната дейност на Селскостопанска академия беше спасена и закрепена. Още през юли бях възстановена на работа като директор на дирекция „Библиотечна и издателска дейност” от новоназначения тогава председател проф. д-р инж. Мартин Банов. Все още, обаче, не са решени всички кадрови въпроси. Двата отдела към дирекцията – „Научни издания” и „Централна селскостопанска библиотека” в момента нямат ръководители, а съставът им е сведен до минимум. Има много, много неща, които трябва да правят ръководителите на двата отдела. Това са две съвсем различни дейности, които изискват компетентно ръководство. Списанията съм ги поела аз, временно, докато се намери подходящ човек, на който да предам дейността, но за библиотеката не съм в състояние да поема тази дейност с многобройните й функции. Необходимо е да се възстанови на работа Маргарита Стаматова като началник отдел „Централна селскостопанска библиотека” до намирането на походящ човек, който да я поеме.

И аз, и колегите от дирекция „Библиотечна и издателска дейност” много се надяваме, че ръководството на Селскостопанска академия ще реши в най-скоро време кадровите проблеми на информационната дейност, което е изключително важно за бъдещото развитие на аграрната наука.

Благодаря ви за подкрепата и ви пожелавам весели празници! Нека посрещнем новата година с оптимизъм, вяра в доброто и любов в сърцата!

Румяна Василева


Румяна Василева

Честит празник!

2019-05-24 14:44:49

Честит 24 май, благодаря на всички за подкрепата!

Надяваме се да дойдат по-добри времена за Селскостопанска академия и да се решат проблемите на информационната дейност! Нека наистина науката да бъде слънце!


Румяна Василева

Скандалните действия на председателя на Селскостопанска академия продължават!

2019-05-17 16:28:04

IMG_20190517_122941.jpgДнес сутринта беше запечатан кабинетът на Румяна Василева по нареждане на председателя на ССА проф. Васил Николов, без обяснение и без да има заповед за това. Така се ограничава възможността за оставащите три дни преди напускането й тя да предаде поне част от дейността на колегите си (документация, инструкции, договори и т.н.).


Румяна Васиева - Дирекция "Библиотечна и издателска дейност"

Има назначена редакторка...

2019-05-16 04:14:44

Благодаря на всички за подкрепата! Ръководството на Селскостопанска академия все пак предприе действия. Вчера изненадващо беше назначена напусналата бивша редакторка Снежана Бесарабова за началник отдел „Научни издания”, която същевременно ще бъде и отговорен редактор на списание BJAS. Това все пак е някакво решение, така че списанието ще бъде спасено. Но остават много други въпроси, свързани с информационната дейност на ССА, които изискват обсъждане и вземане на решения. Скандалното е, че всичко се прави тихомълком – няма разговор, няма обмисляне на различни варианти, няма заинтересованост от страна на ръководството. Затова е тази петиция-отворено писмо, с която искаме да изразим своята загриженост.


Румяна Васиева - Дирекция "Библиотечна и издателска дейност"



Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...