ПЕТИЦИЯ СРЕЩУ РЕШЕНИЕТО НА РУО И ОБЩИНА БУРГАС ДА БЪДЕ ЗАКРИТА ЕДНА ПАРАЛЕЛКА С МАТЕМАТИКА И АНГЛИЙСКИ ЕЗИК В ППМГ "АКАД. НИКОЛА ОБРЕШКОВ" БУРГАС

Коментари

#401

Гимназия с авторитет, традиции, усхехи и постижения на национално и международно ниво. Респект през преподавателите.

Жана Казакова (Бургас, )

#409

Така

Ivan Petrov (Бургас, )

#411

Подписвам защото, би било абсурдно такова решение!

Атанаска Пейкова (Бургас, )

#436

Това е моето училище и искам да имат шанс поколенията да получат същото добро образовапие като мен.

Ралица Минева (Бургас, )

#437

Смятам,че е правилно

Марина Станева (Бургас, )

#442

Защото няма как да закривате паралелки в най-престижната гимназия на града..

Стоян Димов (Бургас, )

#451

Защото това е моето училище!

Галин Петков (Бургас, )

#454

Подписвам се

Мария Петкова (Бургас, )

#464

Подписвам защото трябва да подкрепим бургаските талантливи и умни деца !!!

Христинка Стоянова (Бургас, )

#475

Закриването на паралелки в една от най-добрите математически гимназии у нас е престъпление. Получените знания са признати международно. Учениците участват в националните отбори на България. Класират се за международни състезания. Цялото образование "оправихте", сега искате да съсипете и работещото такова. Вие ли измислихте тази простотия или някой ви каза.

Станислава Цветкова (София, )

#481

Решението е тоталитарно, ограничава правото на избор и ни връща към безумните периоди на държавата с липсваща конкуренция и с никакво отчитане на търсене и предлагане на пазара. Образованието е и бизнес.

Албена Иванова (Бургас, )

#483

Трябва да спрат необоснованите експерименти с образованието и децата да имат възможност да получат качествено образование в родния си град.

Мария Маркова (Бургас, )

#488

Подписвам, защото съм ученик от 7ми клас и искам да има повече паралелки.

Чавдар Костов (Бургас, )

#489

Подписвам, защото съм родител на седмокласник.

Анка Костова (Бургас, )

#490

Проблема в Русе е същият, моля за вашата подкрепа и нашата петиция и обмислим общи действия!

Naiden Slavov (русе, )

#491

Съм завършила ПМГ Бургас, най- добрите преподаватели! Нека повече деца имат този шанс!

Мария Андонова (Бургас, )

#494

Искам да запазя паралелката в моята гимназия. Защото смятам, че повече деца трябва да могат да влязат в ППМГ и да получат наистина качествено образование. Аз смятам, че инвестицията в себе си е най-голямата инвестиция, която човек може да направи. И при закриването на тази паралелка 26 деца нямат да могат да имат достъп до едно наистина качествено образование.

Димо Димов (Поморие, )

#496

Подписвам, защото ме интересува бъдещето на децата, които са бъдещето на България.

Златина Джанаварова (Бургас, )

#497

Колкото повече ученици завършват елитната ППМГ ,толкова по-елитна ще бъде България в бъдеще !

Мария Георгиева (Димитрова, )

#501

Защото ППМГ "Акад. Н. Обрешков" е шанс и за децата и за техните родители в Бургас. Възпитаниците на гимназията получават образование, конкурентно на много водещи училища в Европа и света.

Димитър Проданов (Soest, )

#504

Вярвам, че училище като ППМГ, доказало се като образователен център с национална значимост, не заслужава да бъде ощетявано по такъв начин, а с това и учениците, които няма да получат възможност за образованието предлагано там.

Калоян Манолов (Бургас, )

#514

Подписвам, защото трябва да се спре войната срещу мислещата интелигенция на България.

Gergana Radeva (София, )

#516

Съм силно против закриването и напълно подкрепят позоцията на изготвилите петицията!

Ани Дякова (Бургас, )

#517

Защото е престъпление нацията да затъпява и да се закриват паралелки към училища, за които има интерес. Особено в 21 век, когато всички говорят за дигитализация и програмиране! Защото математиката е в основата на всичко това, а който не го разбира, не му е мястото там, където е!

Людмил Карауланов (София, )

#520

Информационното общество, дигитализацията и технологичния прогрес в постмодерното общество налагат нуждата от общо-теоретично образование на младите хора в областа на природните науки и математиката. Само със здрава основа в тази област може новото поколение да бъде конкуретноспособно и успешно в рамкките на един глобализиран и технократичен свят.
Практично насоченото обучение в новата професионална гимназия не може да замени качествената теоретична подготовка за академична кариера в универститет.
ППМГ е доказала, чрез успеха на своите възпитаници, че е способна да дава точно такова качествено образование при заетост на всички досегашни паралелки. В ППМГ никога не се прави компросис от качество за сметка на количество и експлоатиране на делегирания бюджет. Точно заради това мотивите от решението на РУО не могат да бъдат приложени в случая на природоматематическата гимназия, нужен е диалог и компромис.

Стоян Маргаретов (Мюнхен, )

#533

Крайно време е да се разбере, че план-приемът е пазарна икономика.

Венцеслав Георгиев (Ловеч, )

#539

Подписвам,защото желая броя на паралелките да бъде запазен.

Десислава Георгиева (Бургас, )

#542

Искам да се запази прием от 6 паралелки .

Антоанета Станева (Бургас, )

#548

Да запазим доказалите се!

Иванка Гаджурова (Бургас, )

#554

Това е най-доброто училище в Бургас!
Синът ми се дипломира 2013г. и сега е успешен студент в Технически университет, гр. Мюнхен, Германия.

Таня Маргаретова (Бургас , )

#556

Подписвам, защото това е най- доброто училище в Бургас. Винаги с гордост казвам,че съм бивш възпитаник на гимназията. За съжаление, точно заради община Бургас моите деца няма да имат възможност да учат в това прекрасно училище,защото не прави нищо да задържи младите хора в града.Нека поне да се запази приема след 7 ми клас, да може да има повече такива кадърни хора,които за съжаление няма да останат в Бургас, но ще бъдат горди че са завършили това прекрасно училище!

Таня Хрусанова (София, )

#557

Подкрепям протеста срещу затварянето на паралелката

Илияна Атанасова (Гоце Делчев , )

#559

Подписвам, защото искам да има повече мислещи хора. ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ дава отлично образование и усъвършенства логическата мисъл. Трябва да се вземат мерки за увеличаване на броя на паралелките, за да имат повече деца този уникален старт в живота!!!

Галина Илкова (Бургас, )

#564

Подписах, защото съм бивш възпитаник на гимназията! Тук са събрани талантливи и умни деца! Не им отнемайте шанса да се учат!!!

Христина Лъжовска (Глазгоу , )

#565

Смятам, че подготовката, която получават учениците в ПМГ - гр. Бургас, е на много високо ниво. И защото смятам, че няма действащи предприятия, в които да се реализират учениците от професионалните гимназии. Изкуствено се налива вода /завишава се приемът/ в мелницата им!

Тонка Божинова (Бургас, )

#567

Целта е да се осигурят ученици за новото иновативно училище! Как иначе ще се оправдаят милионите средства за тази инвестиция, никому ненужна. Замислете се, деца не останаха, защото родителите им търсят тяхното по-добро бъдеще в чужбина!

Росица Жечева (Бургас, )

#574

Подписвам, защото смятам, че децата на Бургас имат право на качествено образование, а Математическата гимназия може да им го даде.

Силвия Христова (Бургас, )

#578

Трябва да има още паралелки за елитните гимназии ,а не да се закриват!

Таня Папазова (Бургас, )

#584

Подписвам, защото желая повече ученици да имат възможност да учат в това прекрасно училище!

Галина Стойкова (Бургас, )

#592

Защото училището е доказало своя авторитет през годините.

Галя Стаменова (Бупгас, )

#594

..лесно е да закриеш,трудно е да съхраниш... изисква се много любов и морална устойчивост .Има ли такава?..Закриването ще е началото на края!

Светлана Проданова (Глоучестер, )

#597

Аз съм бивша студентка на ПМГ "Акад. Никола Обрешков", която е последна година бакалавър в Софийски унверситет "Св. Климент Охридски" и едновременоо с това работя едновременно в глобална компаниа за информационни технологии като финансов анализатор. Мога открито да кажа, че подготовката, която получих аз и всички мои съучеиници от моя бивш клас, както и от съседните, са получили повече от перфектна подготовка за реализирането на едно прекрасно бъдеще в професионален план. Това съдя по моите наблюдения, затова как всички ние сме успели да се развием и да постигнем много добри резултати само за 4 годни след завършването. Аз бях в паралелка с английски език и си спомянм колко много исках да съм точно в тази паралелка и именоо в такава професионална гимназия като математическата в град Бургас. Премахването на една паралелка от тази гимназия би довела смао до негативи в икономически и социален аспект.
Бих искала да добавя, че професионалното ориентиране на всички завършили ученици на тази гимназия е разнообразно - голяма част са се насочили в много сфери, като някои се специализират като лекари, други като архитекти, като инженери, в технологични екьперти, дори и в корабоплаване. На мнение съм, че е напълно грешно да се смята, че закриването на паралелка от математическата гимназия ще промени разпределението на работните места чрез отварянето на много нови места в останалите техникули и профилирани гимназии. Не може да се накрат на сила хората да се занимават с едно или друго нещо в тяхната професионална кариера. Най-вероятния ефект, който ще се постигне е напускането на България още след завършването на основно образование, за да се получи желаното образование в чужбина.

Соня Илиева (Бургас, )

#599

В това училище възпитават Личности! Средата е различна! Трябва да се умножават подобни места, а не да се съкращават.

Валентина Стоянова (Бургас, )Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...