ПЕТИЦИЯ СРЕЩУ РЕШЕНИЕТО НА РУО И ОБЩИНА БУРГАС ДА БЪДЕ ЗАКРИТА ЕДНА ПАРАЛЕЛКА С МАТЕМАТИКА И АНГЛИЙСКИ ЕЗИК В ППМГ "АКАД. НИКОЛА ОБРЕШКОВ" БУРГАС

ПЕТИЦИЯ
ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ПЛАН-ПРИЕМА ОТ 6 ПАРАЛЕЛКИ
В VIII КЛАС ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2018/2019 Г.
В ППМГ “АКАД. НИКОЛА ОБРЕШКОВ”- ГР. БУРГАС
И СРЕЩУ РЕШЕНИЕТО НА РУО И ОБЩИНА БУРГАС
ДА БЪДЕ ЗАКРИТА ЕДНА ПАРАЛЕЛКА С МАТЕМАТИКА И АНГЛИЙСКИ ЕЗИК


ДО МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО, МЛАДЕЖТА И НАУКАТА
КОПИЕ ДО:
КОМИСИЯТА ПО ОБРАЗОВАНИЕ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
НАЧАЛНИКА НА РУО - БУРГАС
КМЕТА НА ОБЩИНА БУРГАС

ПЕТИЦИЯ
от възпитаници на ППМГ “АКАД. НИКОЛА ОБРЕШКОВ”- гр. Бургас
ОТНОСНО: Решение на РУО и община Бургас през учебната 2018/2019 г. да бъде съкратен с една паралелка приемът в VIII клас в ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ – Бургас и в другите профилирани гимназии на територията на община Бургас

УВАЖАЕМИ Г-Н МИНИСТЪР,
От няколко дни в социалните мрежи и новинарските регионални сайтове на гр. Бургас се публикува информация за предстоящо закриване на една паралелка в VIII клас през предстоящата учебна 2018/2019г. в ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ – гр. Бургас. На сайта на РУО-Бургас и на Община Бургас информация по случая липсва. Не е ясно също, какви мотиви стоят зад подобно решение.
Коментираните в медиите аргументи, изразени в позициите на отговорните за това решение институции, в лицето на г-жа инж. В. Илиева, Началник на РУО- Бургас, и г-жа Й. Ананиева, заместник-кмет по образование към Община Бургас, са дълбоко противоречиви и меко казано НЕ-истини.
Като ученици, завършили една от най-успешните гимназии не само за област Бургас, но и за цялата страна, ние остро възразяваме срещу опита да се вземе Решение за намаляне с една паралелка приема в VIII клас в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – гр. Бургас.
Силно загрижените за съдбата на НАШАТА ГИМНАЗИЯ и като цяло за образованието в Община Бургас, ние считаме това решение за грешно и напълно необосновано, особено в навечерието на поставянето на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ на ВТОРО МЯСТО в класацията на Българската академия на науките за математическите гимназии в страната през 2017 година. Успехите на възпитаниците на училището през годините са многобройни, както в сферата на точните, природните и хуманитарните науки, така и в спортните постижения на национално ниво: две поредни години гимназията е награждавана от Министерството на образованието и науката, от Министерството на младежта и спорта и от Българската асоциация по спорт за учащи се за най-голям брой класирани отбори на Финалите на ученическите игри в СТРАНАТА
47-те години активен, постоянен и систематизиран труд на учители и ученици в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ досега са дали изключителни резултати на международните олимпиади, множество медали и постижения. Само преди броени дни състезателите от гимназията, в три дисциплини - математика, физика и информатика, достойно представиха България на Жаутиковската олимпиада в Казахстан като завоюваха ПОЧЕТНА отборна грамота и общо 5 медала. Благодарение на това високо академично ниво, което поддържа ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ през годините градът ни бе домакин на Международното математическо състезание BIMC 2013 и предстои отново съвместно с община Бургас нашата гимназия да бъде организатор на поредното Международно математическо състезание BIMC през лятото на 2018 г.
И с всички тези доводи, ние, учениците, завършили ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – Бургас, ЗАЯВЯВАМЕ, ЧЕ НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ със съкращаването на приема в VIII клас с една паралелка през предстоящата учебна 2018/2019 г. в ЕДНА ГИМНАЗИЯ ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ, каквато безспорно е НАШЕТО УЧИЛИЩЕ НА ТАЛАНТИ - ППМГ „АКАД. НИКОЛА ОБРЕШКОВ“ - БУРГАС, доказало своя авторитет и традиции през близо половинвековната си история. Ние отказваме категорично да приемем Решението на РУО-Бургас, съгласувано или несъгласувано с Община Бургас, НАШАТА ГИМНАЗИЯ да бъде задължена да намали своя прием, вместо да го увеличава и така да даде възможност на все повече и повече бургаски деца да покоряват висотите на науката и да продължават да прославят името на България по света.
В контекста на българското председателство на Съвета на ЕС и на неговия основен приоритет „Бъдещето на Европа и младите хора“ ЗАЯВЯВАМЕ, ЧЕ ПОДОБНО РЕШЕНИЕ Е БЕЗОТГОВОРНО и ПАГУБНО ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО В ГРАД БУРГАС. ЗАТОВА НИЕ, ОБЩНОСТТА ППМГ “АКАД. НИКОЛА ОБРЕШКОВ” – БУРГАС, ОБЩНОСТ от настоящи и вече завършили ученици, учители и родители ще му се противопоставим с всички законни форми на протест: #saveППМГ.

С уважение:
1. Андриана Валентинова Неделчева
2. Диана Рачева Панайотова
3. Жельо Георгиев Панайотов
4. Ирена Костова Костова
5. Кристина Петрова Илиева
6. Петър Филипов Атанасов
7. Петър Петров

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Жельо Панайотов да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.








Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...