Против назначаването на Мариела Папазова за директор на НГДЕК

   Скъпи випускници, родители и приятели на НГДЕК,

 Гласуването на 15 юли на комисия от четирима университетски преподаватели и трима представители на МК дава мандат за четиригодишно управление на НГДЕК на Мариела Тошкова Папазова. За всички, които са проследили сагата около незаконния и неуместен престой на гимназията в сградата на бившето 13-то училище на Женския пазар, съпроводено с масова чистка на несъгласни с идеята да се замени просторният, удобен и ремонтиран по проект с европейско финансиране собствен дом на НГДЕК, както и със стила на управление на М. Папазова и подмяната на акцента от качествено образование към какво да е образование, но в центъра на София, е ясно, че поставянето й начело на класическата гимназия означава:

 -              продължаване на полета на свободно падане на НГДЕК надолу, която за първи път в историята си не събра достатъчно кандидати, за да покрият държавния план-прием;

-              безочливо и за съжаление толерирано от контролиращите институции нарушаване на трудовото законодателство и останалата нормативна уредба, на която почива управлението на училището;

 -              обучение на нашите деца по съмнителни критерии от хора, подбрани по съмнителни критерии, сред които на първо място стоят малодушие и раболепие;

 -              нарушен диалог между родители, учители и ръководство, осуетяван от самия директор и угодническото Училищно настоятелство, което съвършено незаконно възпрепятства членството в редовете му на загрижени родители, които поставят под въпрос целите и методите на М. Папазова. 

Ние казваме НЕ! на безотговорното решение на МК да избере Мариела Папазова за директор на НГДЕК!

  Господин Рашидов, ако не Ви е грижа за устойчивостта на проекта и лицемерно сте защитавали тезата, че „не можем всички да сме в центъра“ и законът трябва да стои над всичко, то помислете поне за децата, които трета година растат в отровната атмосфера на лъжи, беззаконие, морален релативизъм и хлъзгави критерии за постижения. Всичко става пред очите им. Любими учители са дискредитирани и изхвърляни от училището. Вече не е въпрос в какви качества ще ги възпита гимназията, а как да ги опазим от пороците, които се ширят там. Помислете не за развитието на класическата и класическото, а за съхраняването на вярата в елементарната справедливост. Добрият тон, добросъвестността и добронамереността трябва да се върнат в НГДЕК и М. Папазова не е човекът!

  Вярваме, че има компетентни, достойни и непокварени хора, встрани от скандалните събития през последните три години, които ще върнат равновесието в НГДЕК и ще я поведат напред.
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )