В защита на река Витошка Бистрица, на територията на Панчарево

Да защитим живописната долина на река Витошка Бистрица, на територията на Панчарево, един оазис на няколко километра от София!

Поречието на реката има богат екологичен и рекреационен потенциал за жителите на Столична община, които от години посещават района с цел пикник и излети, особено в горещите летни дни. Района се харектеризира като естествена връзка между Природен парк „Витоша“ и Защитената зона „Плана – Лозенска планина“ по НАТУРА 2000 /Директива за местообитанията/.

Подпишете се в петицията в защита на природата на това красиво селище и определянето на района като защитена територия!

Това са снимки показващи убийството на местността от изградената вече мВЕЦ, по-нагоре по реката.

Александър Найденов    Свържете се с автора на петицията