Подписка за мерки срещу заплахата от мечки в община Баните

Ние, жителите, гостите и приятелите на община Баните, област Смолян настояваме пред Министерството на околната среда и водите и Министерството на земеделието и храните, да се вземат решителни мерки за предотвратяване на щетите, които нанасят мечките за пореден път на територията на общината ни и региона – нападнати и унищожени селскостопански животни и реколта, а преди време и хора в селата Стърница, Вълчан дол, Малка Арда, Дебеляново, Глогино и други селища.  Тяхната популация и разпространение се превърна в постоянна заплаха за населението, като същевременно е пречка за селскостопанската дейност, дърводобива, свободното движение на хора и развитието на туристическите дейности в нашата прекрасна планина.

Поради това поставяме следните искания:

1. Да се даде точна информация за броя на мечките в Средните Родопи;

2. Да се вземат мерки за ограничаване на популацията им;

3. Да се ограничи района на разпространението им извън територията на общината - Ловния резерват "Кормисош";

4. Да се разреши обстрела на мечки в землищата на населените места, без да се заплаща високата  ловна такса.


Елка Ашикова, Цанко Делиев, Иванка Терзиева    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Елка Ашикова, Цанко Делиев, Иванка Терзиева да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Facebook