Против стоежа на 8 етажен блок в Младост

Quoted post


Гост

#9

2013-07-19 07:27

Блокът, който се предвижда да бъде построен не отговаря на предвидения в подробния устройствен план на Столична община, който е влязъл в сила. По плана е предвиден блок на 5 етажа и магазини, докато този, който възнамеряват да строят "АРТЕКС" с възложител "ПАЙНЕР" ще заеме по-голяма площ от предвидената и ще бъде на 8 етажа. Изкопните работи вървят с пълна сила - работи се с 3-4 багера, 20 камиона и охрана. Господата се страхуват и бързат да натворят колкото си може повече поразии, докато обществеността се организира да се опълчи срещу тези незаконни действия. От 02.07.2013, когато е влязло в сила тяхното "решение № 71/10.06.2013" вече разкопаха футболното игрище, унищожиха волейболната и баскетболната площадки, които бяха направени с труда на живущите в района. В случай, че безумието и икономическите апетити на "ПАЙНЕР" и "АРТЕКС" доведат до построяването на тези високи 8 етажни широки стени пред блоковете с номера 476 и 486, те буквално ще ги "похлупят", тъй като ще бъдат на разстояние от тях до 12 метра. Искам да знам на какво основание е издадено това "решение № 71/10.06.2013" - много се съмнявам, че е редовно издадено!

Отговори


Гост

#16 Re:

2013-07-22 23:18:54

#9: -

Всъщност и двата блока, от които толкова много хора протестират също не отговарят на написаното в Подробния устройствен план. В него са записани като 6-етажни. Поправете ме, ако греша но те са 9 или 10 - етажни. До колко са законни те тогава като повдигате въпроса? И защо в собтвеният им имот няма никакво озеленяване и място за игра? Защо от техният проектант/строител никой не търси сметка, че е презастроил имота и не е осигурил на обитателите му нужния комфорт, така че да не трябва те да търсят въздух, зеленина и място за игра в чуждите имоти?

Не ме разбирайте погрешно на мен също би ми харесало да има повече зелени площи. Аз също не харесвам презастроените бетонови квартали. Но при положение, че имота е урегулиран като имот за застрояване с определени показатели и ако те не са надвишени и са спазени разстоянията до всички сгради в съседните имоти, не виждам какво можете да направите. Убеден съм, че ако това беше Ваш имот /или на някой от протестиращите/ и сте инвестирали в него също щяхте да искате да строите и трудно ще ме убедите в противното.




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...