ЗА НЕЗАВИСИМ ЛЕВ, РАБОТЕЩ ЗА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА
Свържете се с автора на петицията
Re:
Ако говорите за набирането на средства, нужни за провеждането на първата ММТ конференцията в София идващия ноември, благодаря. Започнах набиране на средства в интернет, но не разчитам на него изцяло. Това е нормална практика в демократичните общества - който има възможност, финансово да подкрепи идея, движение, събитие и т.н. Който няма възможност, може да ни подкрепи и не финансово разбира се.
Re:
Благодаря! Надявам се подписахте и убедихте поне още един близък до Вас човек да стори същото? :-)
за валутния борд
Re: за валутния борд
#106: НЯКОИИ СИИ - за валутния борд
България в момента е мащеха не само за бежанците, но и за собствените си деца.
Re: За премахване на валутния борд в България
#8: AnonyMouse - За премахване на валутния борд в България
Съгласен съм с теб. Може би искат да направят пак оная далавера от 1997 г.
Re: Re: конвертируема....или....не
#20: Райчо Марков - Re: конвертируема....или....не
10 долара = 10 долара!
Как не сме се сетили досега!
Ти си бил много "умен"!
Бахти и глупаците сме били, да не се сетим досега! Значи може и на дребни, но пак 10!
Много хитро!
Re: Re: За премахване на валутния борд в България
#108: Митьо Теслата - Re: За премахване на валутния борд в България
Отдавна им се ще да повторят хиперинфлацията. Ръцете ги сърбят да пуснат печатницата на пари на пълни обороти. А баламосват наивниците с независимост! Макроикономиката била на светлинни години в сравнение с 1997г.!!! При неработеща промишленост и зле работеща икономика свободен и силен лев???
Re: Re: Re: За премахване на валутния борд в България
#112: - Re: Re: За премахване на валутния борд в България
През 1996-97 г. модерната монетарна теория не е съществуваше. Сега обаче съществува и ни преосоставя всички необходими инструменти за постигане на пълна заетост и ценова стабилност.
Re:
абееее голяма файда има като работим,майка ми за чисти 260 аз за 400 ай сиктир бе в Бг богатите са много богати,а бедните са много бедни... такова нещо като средна класа няма.Аз не хленча за подаяния,аз РАБОТЯ 6 дни в седмицата по 10 часа и получавам подаяния!
#8: AnonyMouse - За премахване на валутния борд в България
Да си бяхме опазили България от евро-американците и нямаше въобще да се налага коментар за борда.От там трябва да започнем и всичко ще си дойде на място.
Пиша Ви защото в петицията има неверни твърдения.
"..валутният борд е инструмент на колониално експлоатиране, служещ да предизвика насилствен износ на реални ресурси, стоки и услуги срещу чисти финансови активи чрез намаляване на реалните заплати чрез 'дефлация'. Не е грешно да го наречем престъпление срещу човечеството."
Това не е вярно. Дефлация при Валутния борд има, но тя не предизвиква реално намаление на доходите. Няма как скъпия лев да намалява доходите. Ако нямаше Валутен борд, левът щеше да се обезцени и заплатите, измерени в евро или долари щяха да са по-ниски, отколкото са сега.
Днес макроикономическата наука е светлинни години напред в сравнение с 1997 г. Тя ни дава необходимите знания...
Това звучи просто нелепо.
Re:
Аз ще цитирам коментара на Кам (№114):
"абееее голяма файда има като работим,майка ми за чисти 260 аз за 400 ай сиктир бе в Бг богатите са много богати,а бедните са много бедни... такова нещо като средна класа няма.Аз не хленча за подаяния,аз РАБОТЯ 6 дни в седмицата по 10 часа и получавам подаяния!"
............................
"...РАБОТЯ 6 дни в седмицата по 10 часа и получавам подаяния!"
Нека Ви помогна да не се мъчите за в бъдеще - "господин" би било идеално, благодаря!
Re:
Другата възможност си остава също в пълна сила - падане на борда, подобно на Аржентинския, предизвикано от гладни бунтове. Да, бордът ще падне барабар със "сатбилната" си валута, но в същото време и със стотици хиляди безработни и гладни.
Тогава за съжаление в Аржентина имаше и човешки жертви, а президентът им трябваше да се спасява с хеликоптер от офиса си. Бордът там падна, но с човешки жертви.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Макроикономиката днес била на светлинни години в сравнение с 1997г......Това някакъв майтап ли е??? Явно, че на някои пак им се е приискало да откраднат парите на населението(даже валутните спестявания) както през 1996г. и да пуснат печатницата на пари на пълни обороти! Сега емисионното управление на БНБ е под външен надзор и това никак не им харесва. Какво ще крепи лева без борд? Стабилна икономика, развита промишленост? Нулев % от БНБ???!!! За хванати от гората ли ни смятате? Законът за фалита на банките още по-миналата година беше променен в тази насока. При фалит на банката спестяванията да се изплащат в левове. Защо? За да бъде ограбена валутата и заменена от хартийки! Колко гордо звучи "независим лев"! А как ще се получи? С празни обещания? Още преди години Доган се изказа в тази посока. Мислели да въведат плаващ курс на лева спрямо еврото.....А това пък значи събаряне на борда! Плаващият курс е НЕСЪВМЕСТИМ С ВАЛУТЕН БОРД!
| This discussion has been closed. |
Re:
#99: -
Какви пари се искат?!