ЗА НЕЗАВИСИМ ЛЕВ, РАБОТЕЩ ЗА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията ЗА НЕЗАВИСИМ ЛЕВ, РАБОТЕЩ ЗА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА

Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2013-08-10 09:23


Райчо Марков

#2 Аз не подкрепям правителство на ГЕРБ и Бойко Борисов!!!!!!!!!

2013-08-10 13:53

Виждам, че под моята петиция има реклама на друга, подкрепяща ББ. Това не е по мое желание, сигурно е платена реклама...
Павел Вълчев
София

#3 Re: Аз не подкрепям правителство на ГЕРБ и Бойко Борисов!!!!!!!!!

2013-08-10 14:16

#2: Райчо Марков - Аз не подкрепям правителство на ГЕРБ и Бойко Борисов!!!!!!!!!

Сайта за петиции позволява да се направи платена реклама на петициите за да ги виждат повече хора!!!


Гост

#4 Re: Re: Аз не подкрепям правителство на ГЕРБ и Бойко Борисов!!!!!!!!!

2013-08-10 14:26

izmamen ot boiko

#5

2013-08-11 03:29

ako njma6e valuten bord do sega 6tjh me da sme na bokuka .tij politizi 6tjha vsi4ko da okradat , i za kakav boiko pi6ete , stiga lawi
НИКИ55

#6

2013-08-11 05:03

Аз пьк подкрепям Герб и всички около мен работещи а не хлечещи за подаяние

Гост

#7 Re:

2013-08-11 06:32

#6: НИКИ55 -

Абе заеби,видяхме ви колко сте работещи...напълнихте партията си с милионери ...проблема ви гербаджий е ,че си мислите само за шибаната партия ...

AnonyMouse

#8 За премахване на валутния борд в България

2013-08-11 06:46

Г-н Марков,
Не знам какъв сте и какви знания имате, но по мое лично мнение валутния борд е най-хубавото, което се е случвало на прекрасната ни държава. Валутният борд има една редици свойства, които Вие умишлено или поради незнание не отчитате.
Какво ще стане ако махнем валутния борд:
Задължителният фискален резерв ще бъде разпределен между членовете на правителството и олигархията и Вие, както и другите български граждани ще останат с пръст в г**а.

Моля Ви най-учтиво да не занимавате хората с глупости и да не пишете за неща, който явно не разбирате.
Поздрави.

Гост

#9 Re: За премахване на валутния борд в България

2013-08-11 06:59

асе

#10 Re: Re:

2013-08-11 07:06

#7: - Re:

Да бе, само гербаджиите са милионери.... аз пък познавам много такива вече четвърто поколение комуняги, чиито бащи и дядовци са крали, получавали по партийна линия и т.н. Осигуриха с пари и имоти и децата си и внуците си... ама те хич не са крали, ама хич

кара

#11

2013-08-11 07:06

Ако махнем валутнит борд жална ни майка!Ще бъдат отново обрани спестяванията като при Виденов!Според мен това са поставени лица,които правят предложения и създаване на настроение в полза на олигархията!Игнорирай!!!
асе

#12 Re: За премахване на валутния борд в България

2013-08-11 07:11

#8: AnonyMouse - За премахване на валутния борд в България

Абсолютно подкрепям AnonyMouse.  Господина или наистина няма представа що е то Валутен борд, или пък има големи левови задължения, които при евентуално премахване на Валутния борд биха се обезценили от задължителната хипер инфлация, която би ни сполетяла. Този филм вече е игран...


Гост

#13

2013-08-11 09:26

Modhennici csichko za pari ste go napravili
Михаил

#14 скотоумието ходи по хората

2013-08-11 13:51

А ЩО ЗА ЩУРОТИИ??? Позабрави народът как се изкарваха луди пари от малко спекулации, за сметка на всички. А само 16г. минаха... Явно другите методи за крадене намаляват. :/
Райчо Марков
Авторът на тази петиция

#15 Re: За премахване на валутния борд в България

2013-08-11 14:22

#8: AnonyMouse - За премахване на валутния борд в България

Валутният борд допринесе през последните 16 години българите да намалеем с 2 милиона. Започнахме да се самоубиваме поради безизходното си положение. Направете петиция ЗА валутния борд щом го поддържате - демокрация.

За всички, които се притесняват от премахването на борда препоръчвам да отделят малко от времето си и се запознаят със съвременната парична система на модерната държава. Засегнал съм всички неща, които ви притесняват, включително и причините за хиперинфлацията при г-н Виденов и защо никога вече това няма да бъде допуснато, погледнете всички публикации, които съм поставил най-отгоре в началната страница, благодаря.

http://bulgaria-mmt.blogspot.com

Божидар

#16 Ама вие сериозно ли?

2013-08-11 15:15

Теоретично да - валутния борд е за махане, ако човек иска да бъде независима държава. НО само и единствено ако ИМА ДОВЕРИЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ СИ!

Единствено ако смята че те ЩЕ РАБОТЯТ ЗА НЕГОВОТО БЛАГО И ДОБРО, и валутния борд ги спира.


И сега се замислете - нашите драги 240 дипутата отговарят ли на това условие? Или май не... Махането на валутния борд при това антибългарско управление ще означава единствено ново пускане на печатницата за пари като при Виденов, и нова хипер инфлация, изяждаща всичките ни спестявания.


За махането на борда може да помислим когато долните ни партии докажат че вече мислят повече за България отколкото за собствения си джоб... за съжаление това не се вижда в близкото бъдеще как ще се случи!

Гост

#17

2013-08-11 15:49

Pls comments later!
Райчо Марков
Авторът на тази петиция

#18 Re: Ама вие сериозно ли?

2013-08-11 15:58

#16: Божидар - Ама вие сериозно ли?

Божидар, напълно споделям мението Ви!

Всички настоящи български партии доказаха за последните 23 години, че в действителност са анти-български и в програмата на НИТО ЕДНА от тях не фигурира искането за премахването на борда в България. Аз не разчитам на тези партии - те са политически трупове, още повече, че сега, след като ножът опря до кокал, гражданското ни съзнание е будно и ние протестираме ежедневно на улиците срещу ВСЯКО правителство, което ни третира като чужди и ненужни хора.

Валутният борд ще бъде премахнат само след като има нужната политическа подкрепа на българските избиратели и това ще стане само от партия, която разбира устройството на съвременната парична система, нещо което всичките ни правителства от 1990 до сега не разбираха или не искаха да разберат. Тази партия все още не съществува, но има ли нужната обществена подкрепа, създаването и е само формалност.

 

кокалче

#19 конвертируема....или....не

2013-08-11 17:48

конвертируема....или....не....какво,искате,точно???!!!!недоумявам
Райчо Марков
Авторът на тази петиция

#20 Re: конвертируема....или....не

2013-08-11 18:00

#19: кокалче - конвертируема....или....не

Под конверируема валута се разбира такава, която задължително се обменя за злато, друга ценност или чужда валута при ФИКСИРАН курс. Неконвертируема валута е такава, която не се обменя по горния начин - това са вички съвременни световни валути. Ако идете в централната банка на САЩ например, Федералния резерв, и поискате от тях да ви дадат нещо срещу $10-ва банкнота, няма да получите злато или нещо друго освен друга $10-ва банкнота или по-дребни доларови банкноти, общата сума на които е точно $10.


Гост

#21

2013-08-11 18:04

Много гадно е всичко да ти вземат от страна където си роден и където децата ти дори не могат да се върнат за да те погребат!!!
Райчо Марков
Авторът на тази петиция

#22 Гадно е !

2013-08-11 18:30

#21: -

А още по-гадно е когато разбираш, че можем да го променим и всичко зависи от нас, но в същото време виждаш как хората около теб не го разбират и дори са убедени в неща, работещи против самите тях. Но съм убеден, че можем да променим това грешно разбиране, насаждано от неолибералната пропаганда и щедро финансирано от 1% най-богати по света.

валутко валутков

#23 нещо има разминаване

2013-08-12 05:58

Националната парична единица е законно, общоприето платежно средство в рамките на националната икономика. Когато икономическите отношения надхвърлят националните граници, тогава се налага тя да бъде съпоставена и превърната във валутата на друга страна. Тази обратимост на една валута в друга се изразява с понятието конвертируемост (Convertible). Конвертируемостта има различна степен, определена от характеристиките на международната валутна система (МВС), от паричната и валутна политика на страната и др. За да бъде една валута конвертируема, тя трябва свободно да се обменя в друга валута по пазарен курс, без ограничения по отношение на обектите на плащане и на субектите, осъществяващи операциите. Това означава, че страната разполага със значителни производствени ресурси, стокови и валутни резерви и е в състояние да поддържа стабилен пазарен валутен курс.
По тълкуванията на МВФ, една валута е конвертируема, когато в страната не се въвеждат ограничения за плащанията по текущата сметка на платежния баланс, когато не се осъществява валутна дискриминация, когато тя изкупува националната си валута, натрупана по сметки на други страни. Когато държавата конролира валутните разходи и определя разрешителен режим за тях, валутата е неконвертируема.
В теорията се разграничават:
· Свободно конвертируема валута (Free convertible currency) – валутата на страна, в която няма валутни ограничения.
· Частично конвертируема валута (Partly convertible currency) – когато в държавата съществуват известни ограничения на валутните операции.
· Неконвертируема (Inconvertible currency) е валутата, която международният валутен пазар не признава.
· Вътрешна конвертируемост – обратимост на валутата в друга валута в дадена страна.
· Външна конвертируемост – обратимост на валутата в чужда валута извън страната.
· Фактическа валутна конвертируемост – когато националната валута се приема на международния валутен пазар независимо от отношението на властта в дадената страна.
· Юридическа конвертируемост – когато по официален път държавата обявява националната валута за конвертируема и др...

Прочее, Пенчо, бре чети! :))))

валутко валутков

#24 а освен това...

2013-08-12 06:16

да сравняваш намалялото ни население с това в Русия след войната е доста тъпо - там липсващите са били в тотална липса, а огромната част от нашите "липсващи" са си налице, но в други държави...а това е друга тема...Но не валутния борд или липсата му би ги върнал (задържал) тук. А и фактите които пишеш като обстановка при въвеждането на борда - сега с какво са променени, за да трябва да отпадне борда? Изобщо не си убедителен, а така се не събират съмишленици :)))))

Гост

#25

2013-08-12 08:42

не на геноцида прилаган от европеиските и американските политици относно унищожаването на БЪЛГАРСКАТА нация .не на разни фондации които наливат пари и се намесват в политиката на нашата РОДИНА .БЪЛГАРИЯ сама трябва да реши по кои път ще поеме.НЕ на валутния борд .