Животните нe са стока! Спрете продажбата им в интернет!
Свържете се с автора на петицията
1. Животните, които се отглеждат за храна например, СА стока и няма как да бъдат друго.
2. Животните, които се развъждат за домашни любимци, са стока НЕ само в интернет, но и във всеки магазин за домашни любимци. Т.е. ако условно приемем, че животните не са стока, петицията не би трябвало да е свързана само с продажбата им в интернет.
Re:
За мен никое животно не е стока, но това е дълга тема. И да, трябва да се забрани продажбата и в магазините, но битката започва все от някъде. Мисля, че единствено в Лос Анджелес има забрана за продажбата и в магазини.
This comment has been removed by the site administration.
Reason for the removal: spam
Re: ha ha
#7: продавач на животни - ha ha
Явно, че продажбата на домашни любимци, е единственото, с което успявате в живота. Е, има и други неща, с които човек да си изкарва хляба, но за тях трябват акъл и работа. Успех!
смях
или НЕ са стока ???
една изречение НЕ може да напишете без грешка -вижда се колко са прости и тъпи защитничките на помияри ...
Re: смях
#11: алооо неграмотните кифли ... - смях
Грешката е от невнимание, а не от незнание. Ще Ви помоля да внимавате с убидните думи. Ако не желаете да подпидвате петицията, просто не го правете. И да попитам...на Вас харесва ли Ви да има бездомни кучета по улиците?
Re:
Проблемът се акцентира на кучетата и котките, защото по улицата няма бездомни хамстери, кокошки, папагали, овце и т.н. Тук не се засяга темата за вегетарианството, а това, че безрасъдно, с цел печалба се търгува с домашни любимци в интернет. Един такъв търговец не носи никаква отговорност за последвалия живот на съществото, което е продал. И при такава статистика, 50 % изхвърлят поколенията на домашните си любимци на улицата, е редно да не се дават такива възможности като продажба в интернет. Това е безотговорно печелбарство. Всички ние искаме проблемът с бездомните да бъде решен. Няма как да се прокара закон за задължителна кастрация.
човечета
"Животните НА са стока!
или НЕ са стока ???
една изречение НЕ може да напишете без грешка -вижда се колко са прости и тъпи защитничките на помияри ..."
Очевидно и други хора допускат грешки по НЕвнимание ("една изречение"), но иначе доста настървено обиждат и нападат. Интересно е колко злоба има в човешката душа, но всеки има право свободно да изразява мнението си...в крайна сметка.
Успех на петицията и каузата, а на всички хейтъри - бъдете здрави!
Re: Re: ha ha
гледам 120 овце за млеко и около 130 агнета за месо .
и хич не ми дреме за капризите на някои женички за които само кучета е животно ....
Re: ha ha
#7: продавач на животни - ha ha
Не разбирам защо се хващате за най-малкото. Вие, господине/госпожо какво направихте,та козлето, телето или агнето да НЕ се продават по магазините и интернет?! Хората са се организирали и започват от някъде, а вие само мрънкате и пишете глупости. Точно против вас и такива като вас се подписвам в тази петиция! Защо трябва да се заядете за някакво малко неодразумение или все още неизчистена кауза? Кажете просто,че не сте съгласен и готово. Защо обиждате и се нахвърляте с такава простота и селяния?!
Re:
Без да искам да бъда груба, но вие как по-точно вникнахте в проблема и как по-точно намерихте единственото решение?! Не критикувайте, ако вие сама/сам не правите нищо по въпроса. Когато вие действате и правите нещо, да с епромени ситуацията, тогава критикувайте и давайте акъл на останалите, който все пак правят НЕЩО и започват от някъде!
Re:
Ако имате аргументи срещу петицията, ще се радвам да ги споделите. До тогава си спестете грозните думи за у вас!
Re: Re:
Животните са стока и си имат стойност . Ако под животни разбирате само кучета и котки -доста сте пропуснали от образованието си .
Ако петицията беше против продажбата на домашни любимци /кучета и котки/ с радост ще я подкрепя , защото голяма част от уличните са изхвърляни бивши домашни.
Re: Re: Re:
Животните не са стока, а живи същества! Избегнах термина домашни любимци, защото терминът "домашен любимец" ми се струва некоректен, тъй като за мен не са такива. Приемам ги като част от семейството. Думата "животни" е използвана, за да се избегне повторението "кучета и котки".
И е съвсем разбираемо, че под "животни" се има предвид иманно тях. До сега не съм виждала да се породават по интернет селскостопански животни като прасета и крави.
Петицията има същата цел и смисъл. Ако причината да не я подкрепите е това, че е написано ЖИВОТНИ, а не домашни любимци, то явно каузата не е важна за Вас и наистина няма смисъл да я подписвате.
| This discussion has been closed. |