Животните нe са стока! Спрете продажбата им в интернет!

Докато проблемът с безпризорните се задълбочава, борси за домашни любимци и стопани-печалбари търгуват малките им в интернет пространството, без да плащат данъци за това, без да носят отговорност за съдбата на отглежданите от тях майки или продадените от тях животни.

От друга страна, осиновените от приют кучета и котки са кастрирани, а осиновителят подписва договор, с който се задължава да отглежда животното отговорно. Търговците на кучета и котки, които търсят само финансова облага, не могат, нито искат да проследят в какви ръце попада животинчето и неговото поколение.

И докато това е доходоносен бизнес за едни, други ежедневно се борят да намалят популациите от бездомни котки и кучета по улиците. Голяма част от тези успешни бизнес сделки ще се превърнат в поредните бездомни животни, а остават напълно неконтролирани от държавата. Нито произходът, нито продажбата, нито последвалият живот на тези нещастничета интересува някого извън порочния кръг на печалбата от търговията с животи.

50% от собствениците на домашни любимци в България, изхвърлят малките им на улицата. Това показа проучване на Gallup International, направено по поръчка на организацията за защита на животните Animal Rescue Sofia. Друго проучване показва, че част от безпородните котета, продавани на символични цени в магазините се използват за храна на влечуги. Скорошен случай шокира обществото: клиент търсил две еднакви котенца, за да си направи ботуши. Разбира се – имаше много възклицания и не последва нищо.

Домашните любимци не са стока! Те не бива да се продават свободно в зоомагазините, пък какво остава за обявите интеренет. Време е всички да поемем отговорност за един от най-наболелите проблеми в България – време е да въведем ред и да сложим край на кървавата търговия с животни. ДА СПРЕМ ПРОДАЖБАТА НА КУЧЕТА И КОТКИ В ИНТЕРНЕТ!

Чрез подписа ми упълномощавам София Ангелова да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.