Новородените бебета да не бъдат отделяни от майките им в болниците.
Свържете се с автора на петицията
Re:
Безсънните нощи тепърва предстоят. Само дето на следващия ден от 6 сме на работа...
Re:
Vruzkata zapochva oshte po vreme na bremennosta. Nechovechno e toku shto rodeno detence da bade otkusnato ot maika si dori za mig!
Аз съм за,защото едното ми дете е родено в България,а другото в Германия.В България ми го дадоха да го видя едва след 12 часа след раждането,а в Германия веднага още в родилната зала.В България дори да ти реве детето ти не можеш да го успокоиш,защото е в друга стая ,да не говорим че след 12 часа е много по-трудно да забозае отколйото веднага.Благодарна съм на господ,че имах възможността да родя второто си дете в Германия,повярвайте ми че за три дни престой в болницата се почувствах наистна горда че съм жена,такова внимание и от близките не бах получавала.
Защото връзката между майката и детето се оформя в първите часове и дни след раждането, защото е жизненоважно за детето да се храни и усеща близостта и сигурността на майката. За да са по-спопойни и здрави децата ни.
Мащабни реформи, а не кръпки
Аз родих преди девет месеца със секцио. Естествено ми се искаше бебка да е при мен от първия момент, но за да може това да се случи, са необходими много повече неща от това законово да се задължат болниците да ни дават децата веднага.
В реанимацията са 4 жени - аз не бих била ок около бебето ми да има още 3 семейства щъкаши постоянно около новороденото ми.
Законово бащите имат право на отпуск чак след изписването, т.е. за да са до майката след раждането, зависят от добрата воля на работодателя.
И в реанимацията, както и в стаите няма нормални условия за стерилизиране на шишета и елементарен комфорт за гледане на детето. Нямам предвид някакви глезотии, но ден след секцио е много трудно да се наведеш до земята, за да изкараш памперсите от сака си. Освен това в голяма част от болниците не можеш да подъдржаш желаната от тяб температура на въздуха - често е твърде топло, задушно.
Липсва достатъчно информация за състоянието на децата и всяка майка трябва да се моли и да чака поне половин час, за да научи нещичко.
Като цяло съм на мнение, че е необходима мащабна реформа и сериозен и трезв (а не емоционален) обществен дебат. Трябва всяка майка да може да е до детето си след раждането и то без значение дали е платила за ВИП стая.
Следвайки логиката, че бебетата трябва да са при майките си, т.к. не се знае кога и коя акушерка ще изперка, предлагам вече никой да не се качва на самолет, който самият той не пилотира.
Re:
Кога са били тези прекрасни времена без смъртност на родилки и новородени? Или по-скоро: в коя действителност?!
Re:
Коя точно майка? Тази, която се страхува да го вдигне от креватчето и не знае как да го постави на собствената си гърда? Или някоя друга?
Re:
Ако си направя самолета сама с любимия човек и си го пазя в корема 9 месеца, много ще настоявам никой друг да не експериментира с него, особено агресивно! Аналогът е без всякаква връзка!
Единственият начин да се гарантира спокойствието на майките и здравето на децата.
Дани
Пълно безобразие е отделянето на бебето от майката. Как може да продължава това нещо? Москов, не се занимавай с глупости, а направи така, че бебета на България да идват на този свят обградени с майчина любов!
| This discussion has been closed. |