Не на премахването на Информатиката и ИТ в средното образование
Свържете се с автора на петицията
This comment has been removed by the author of the petition.
Къде са документите описващи проекта
Исках да попитам дали някой може да ме насочи към линк или друго място, където може да се прочете проекта, с който се намаляват часовете по Информатика и ИТ?
Re:
Позволявам си отново да направя коментар.
Ние си протестираме за премахването на Информатиката и ИТ от средния курс, а министърката ( и чиновниците край нея) са решили да действат още по-кардинално - ДА ПРЕМАХНАТ ИЗЦЯЛО СРЕДНИЯ КУРС.
Как ? Словоблудстват на тема "Дуално обучение" ( или там как му викат), но по-лошото е, че могат и да го въведат. Учениците щели да учат 2 дни и 3 да работят. Не знам в министерството вярват ли си, защото аз не.
За всичко си има време: за учене, за работа, за любов.... Но ученето е най-ефективно до определена възраст, след това става значително по-трудно.
Re: Къде са документите описващи проекта
#82: антон - Къде са документите описващи проекта
http://www.minedu.government.bg/left_menu/projects/OP-HR
ПРОЕКТ BG051PO001-3.1.04 "Подобряване на качеството на общото образование",
архив UP_ZP_gimnazialni_etapi
Премахването на предмета Информатика е абсурдно, предвид развитието на технологиите и нуждата на кадри в тази област. Как бихме били конкурентни сред другите страни, след като в Естония учат програмиране от първи клас!?
Каква е истинската цел на това безумно предложение!?
Студент занимаващ се с програмиране
Тотално ме шокира тази "остроумна" идея за премахването на информатиката.
Няма ли най-накрая България да тръгне в правилна посока... трябват програмисти, а премахват информатиката.
Не мога да разбера тези хора с какво ограничено мислене са...всякаш за това, че те не са образовани в тази сфера искат и всички останали да не са образовани..Аз по този начин ги виждам нещата.
Няма и смисъл да казвам, че когато отвориш сайт с обяви за работа, най-търсени са програмистите.
В световен мащаб има ГЛАД за кадри, дори много често големи компании са принудени да създават академии за програмисти, ще Ви дам пример с TelerikAcademy.
Според мен часовете в училище, както и в университета по информатика не са достатъчни и за да си в крак с нещата трябва сам да се учиш на това, което не те учат в училище.
Re:
само ще добавя ,че един от предметите които могат да се премахнат е например"Свят и личност"-в този предмет се изучават политическите партии и тем подобни абсолючни глупости.За какво им е на децата да знаят за тези малоумници,вместо да се ограмотят компютърно...
Информатиката е необходима
| This discussion has been closed. |