ЗА НЕЗАВИСИМ ЛЕВ, РАБОТЕЩ ЗА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА
Свържете се с автора на петицията
Re:
Не е задължително. Можем да бъдем както Великобритания, която не е членка на Еврозоната и си запази независим фиатен британски паунд.
Re: За премахване на валутния борд в България
#8: AnonyMouse - За премахване на валутния борд в България
По-тъп и безпочвен коментар не съм чел нивга!
Re: Пенчо
Държаата България от около 23-4 години съществува само фиктивно!
Благодарение на олигофренични и промити създания като теб сме на този хал.
Докато сами не осъзнаете колко вредни за България са МВФ, СБ, ЕС и валутния борд, всички ще гнием и умираме, просяци в собствената ни родина!
Re: премахване на валутния борд
#32: преживял - премахване на валутния борд
Преживелият младеж - данеби България да е прецедент за хиперинфлация в световен мащаб?
Данеби Исландия да не преживя същото преди 5 години?
Исландия днес има ли валутен борд?
Исландия днес най-бързо развиващата се държава ли е?
Ти имаш ли капка расъдък в ухата си хралупа служеща ти за глава?
1 долар
a az pomnya vremena, kogato 1$ beshe 1.60 lv. ofizialen kyrs... i se jiveeshe dosta dobre:)) Na nyakoi tova ne se haresa i go 'smachkaha' do 2.50$. Bulgaria e bogata strana, vapreki che segashnite 25 god ypravnizi ni napraviha mizernizi- 80% ot naselenieto:((( Horata v Bulgaria mogat da jiveyat dosta dobre i sa jiveli taka:)))) Poslednite 25 god, sa prosto nenormalshtina i superexploatazia...
Re:
"Със 600лв. заплатата на съпругата ми живеем 3-ма човека.За това не мога да спонсорирам петицията."
Точно затова трябва да подпишете петицията.
Относно петицията за забраната на продажбата на българска земя на чужденци
Кажете ми как да обясня, на тези, подписали петицията за забрана на продажбата на българска земя на чужеднци, че трябва да подпишат с две ръце петицията ни за независим лев?
Re:
Нашата петиция има за цел да обедини хората, които са за независима българска държава, а не толкова, да вкараме предложението за обсъждане в ТОЗИ парламент. Това никога няма да стане. В този смисъл петицията е символична, но въпреки това много важна - да покаже, че хората вече не искат тази пагубна система, която ни унищожава вече 16 години.
някоии сии
Благодарение на олигофренични и промити създания като теб сме на този хал.
Докато сами не осъзнаете колко вредни за България са МВФ, СБ, ЕС и валутния борд, всички ще гнием и умираме, просяци в собствената ни родина!'
Mnogo Tochno kazano i za tezi 24 god yspya da izgoni 2 mln ot naselenieto si i to pri mirno vreme, ne napyskame da se kriem ot bombi, a moje tezi "bombi", koito ni natresoha rakovoditelite prez poslednite 24 god da sa po-strashni i ot istnskite:(((
ЗА НЕЗАВИСИМ ЛЕВ
Re: ЗА НЕЗАВИСИМ ЛЕВ
#170: САНЧО - ЗА НЕЗАВИСИМ ЛЕВ
Санчо, прав сте, ако продължава така и след сто години няма да покажа, че съм прав. Но това е демокрацията - глас народен - глас божи!
Добри практики при премахване на валутен борд
с оглед на повече яснота бихте ли могли да споменете страни, в който е имало валутен борд и е бил премахнат?
- как това се е отразило на икономиката? за какъв период от време?
- как това точно е било постигнато? механизъм, стъпки?
Смятам че отговора на тези въпроси е изключително важен.
Г.Г.
Аз знам как се е отразил този 'борд'на икономиката на България - бедност, безработица, масова емиграция, тотално унижение на България и българите, слуги на богата европа и америка и мнгого други подобни...превърнати сме в задния двор на европа, а сега искат да ни направят плацдарм на нато и сащ и всеки който пожелае..позор..
Re: Добри практики при премахване на валутен борд
#172: Г.Г. - Добри практики при премахване на валутен борд
Ето я Аржентина
http://bulgaria-mmt.blogspot.com/2014/03/blog-post_12.html
А това е предложението на Мозлър как Италия да излезе от еврозоната и върне независимата си лира.
http://bulgaria-mmt.blogspot.com/2014/02/blog-post_6.html
Същото се отнася и до България. Разликата е само, че в България има вече депозити в лева, които след отмяната на борда биха могли да се теглят от притежателите им и да се обръщат в чужда валута, което би действало в посока на обезценяване на лева на международния валутен пазар, но България има резервите в евро на валутния борд, плюс българските заплатите в момента са твърде ниски, много по-ниски от италианските например. Това плюс умната фискална политика при основен лихвен процент =0 би действало в обратна на обезценяването на лева посока и би го стабилизирало по същия начин, който Мозлър показва за италианската лира след изоставянето на еврото.
Ето и видео за това как България да излезе от борда.
Re: Добри практики при премахване на валутен борд
#172: Г.Г. - Добри практики при премахване на валутен борд
Още едно видео:
ПРАКТИЧЕСКИ СТЪПКИ СЛЕД ОТМЯНАТА НА ВАЛУТНИЯ БОРД В БЪЛГАРИЯ (2-та част от видеото от МЕ-ММТ кръглата маса в София от 9 ноември 2013 г.)
http://bulgaria-mmt.blogspot.com/2013/11/blog-post_4795.html
| This discussion has been closed. |