Закон за брокерите на недвижими имоти, съставен от НСНИ

Евгени

#51 Re: Re: Re: По закона за брокерите

2013-01-10 16:26

#25: Владимир Йосифов, БРЯГ ИМОТИ - Re: Re: По закона за брокерите

Вашият коментар ме впечатли.  С удоволствие бих поговорил с Вас за дейността на агенциите за недвижими имоти във Франция. Нещата са добре структурирани и еволюират с времето( приспособяване). Не мисля, че ситуацията може да се промени без да се състои едно събиране във Варна или Бургас.  Повдигнатите въпроси са много.

Да се свика събрание и като се вземе под внимание мнението на присъстващите,  да се синтезира в един документ, който да се подпише в края на събранието от всички присъстващи . Те да се считат за „активни членове”! и това може да бъде раждането на една наистина представителна организация на агенциите за недвижими имоти.

 

Евгени

#52 Re: Re: По закона за брокерите

2013-01-10 16:27

#5: assia varna - Re: По закона за брокерите

Вашият коментар ме впечатли.  С удоволствие бих поговорил с Вас за дейността на агенциите за недвижими имоти във Франция. Нещата са добре структурирани и еволюират с времето( приспособяване). Не мисля, че ситуацията може да се промени без да се състои едно събиране във Варна или Бургас.  Повдигнатите въпроси са много.

Да се свика събрание и като се вземе под внимание мнението на присъстващите,  да се синтезира в един документ, който да се подпише в края на събранието от всички присъстващи . Те да се считат за „активни членове”! и това може да бъде раждането на една наистина представителна организация на агенциите за недвижими имоти.

 

СУЗИ

#53 За действията на НСНИ

2013-01-14 00:49

Здравейте колеге,
искам да споделя с Вас за наглостта на НСНИ. Става въпрос за акцията им да стреснат агенциите/разбира се не "големите"/ като пуснаха слуха за закона за недвижимите имоти, че камо ли не същия вече е в народното събрание и че за да се продължи дейност от фирмите, трябва да се вземе изпит за брокери, че това ще е предимство и какви ли не безобразни неща за да накарат хората да си дадът парите, за да си осигурят място на пазара, за да изкарват по някакъв начин пари за своите семества. За да се явиш на изпит трябваше да се плати по 120 лв / обърнете внимание - за тези, които са членове на НСНИ/ и по 240 лв/ за тези, които не са членове на НСНИ/. Евала бе ръководство на НСНИ. Кой Ви узакони Вашия Учебен център? С каква тяжест са Вашите удостоверения или свидетелства? Какъв е критерия да бъдеш брокер, искахте да има средно или по-голямо образование, но дали е с техническо образование или е от друга система примерно фризьор, сервитьор - е за Вас нямаше значение, нали ще вземете парите за изпита. НСНИ - няма ли да се засрамите и да заблуждавате, като говорите за закони и вкарване на ред. Та при Вас самите цари беззаконие. В условията - кой може да бъде член на НСНИ, в устава е изписано какви ли не неща, но никъде в официален документ качен на сайта, не се вижда каква е сумата за членство. Преди години бях решила да стана член на НСНИ. Получих необходимите препоръки от фирми членове на НСНИ, които ме познават като колега. Каза ми се, че трябва да платя 120 лв., е аз ги платих и мислех, че всичко е наред - вече съм член на НСНИ, да ама не, оказа се, че за да съм член на "великото" НСНИ, трябва да платя сума от 300лв, другата сума от 120 лв била встъпителна.. За фирмите от София членският внос е 300лв, а за фирмите от провинция - 120 лв.т. е. трябваше да им платя още 300лв и това да бъде всека година, е аз не платих още 300 лв и така завърши членството ми в НСНИ. Господа от НСНИ, това ли Ви е грижата за фирмите за недвижими имоти, е аз мисля, че който Ви плаща за Вашия рахатлък, той е добрата и къдърна фирма, за да е на пазара. Признайте си колко мноого фирми вече не са членове на сружението и то точно по тази причина, а не че Вие сте изключили някого. Сега стремежа е  да останат монополистите и да унищожите фирмите от бранша, които се трудят и изкарват прехраната си. Стремежа е унищожаване на малкия и среден бизнес.

Колеги, в тази криза, в този момент и в бъдеще това не трябва да им се позволи. Ако е необходимо да се създаде друго сдружение, както се получи и при Камарата на независимите оценители. Монополистите от фирмите за Недвижими имоти искаха да се наложат и в Камарата на независимите оценители /управители на фирми за недвижими имоти, развиват и дейността  за оценяване/  благодаорение на мнозинството от оценители не им беше позволено да наложат своите искания, с които да притиснат останалите оценители.


Гост

#54

2013-01-17 10:12

Ето проекта за Закон за брокерите на недвижими имоти http://www.nsni.bg/sites/default/files/poekt_zbni.pdf


Гост

#55

2013-01-17 10:54

Картелът е форма на монополистическо обединение или съглашение за поддържане на пазарни дялове на независими производители и определяне на количеството и цената на предлаганата в отрасъла продукция. В отличие от други форми на монополистични структури всяко предприятие, влизащо в картела, съхранява финансовата си и производствена самостоятелност. Съглашенията могат да бъдат:
- условия на продажба
- използване на патенти
- съгласуване на условията на продажбата на продукцията, наемане на работна ръка
- ценообразуване
- сфера на влияние
Като правило картелът действа в рамките на един отрасъл.
снежи

#56

2013-01-17 12:01

напълно съм съгласна с колежката-никъде не се говори за защита на брокера когато бъде прескочен или излъган от клиента,а да не говорим че с протоколите и договорите които подписваме......нищо немойем да направим в повечето случаи.

 

Стефанов
Гост

#57 Проектозакон за брокерите

2013-01-17 12:39

http://www.nsni.bg/sites/default/files/poekt_zbni.pdf

Чл.1 Закона дефинира правата, задьлжения и условията за извьршване на дейността брокер и агент недвижими имоти

Вьпрос кьм НСНИ

В една свободна бизнес-среда, на един свободен пазар правила и регулации се вьвеждат когато има нужда, потребност от тях и проблеми които да решат а не защото няма причина да не бьдат направени и/или звучат добре. Всякак излишна регулация пречи на пазара.

- Кое налага приемането на такьв закон в този му вид?

- Колко са случаите на имотни измами по вина на брокера? Каква е статистиката?

- Колко са случаите и броя на агенциите неплащащи даньци. Ако НСНИ има статистика защо не я подаде в НАП а се позовава на произволни проценти? Ако няма статистика как посочва сьществуването на подобна практика?

Стефанов

#58 Проектозакон

2013-01-17 12:57

http://www.nsni.bg/sites/default/files/poekt_zbni.pdf

Чл.2 Идентификация на брокерите, отговорност на брокерите, защита на потребителите

Вьпроси кьм НСНИ

- Идентификация на фирмите с предмет на дейност имотно посредничество сьществува и в момента - всяка фирма може да бьде идентифицирна на сайта на тьрговския регистьр с неиния ЕИК. Какво налага
още един регистьр?

- Какво ви дава основание да считате че агенциите за недвижими имоти не са отговорни до момента, на база на какви факти и статистика?

- Вие организация за защита на потребителите ли че ги защитавате от агенциите или сте браншова организация? Как точно потребителите не са защитени кьм момента? Колко потребители и потребителски организации са ви упьлномощили да ги защитавате? Факти....

Соломон

#59 Re: за вписването на предварителния договор

2013-01-17 16:59

#44: ЕЙБИЕН -

Не съм против вписването на предварителните договори за покупко-продажба на недвижим имот а против тяхното разгласяване /публично оповестяване / в сайтове и тем подбни, каквото е тъпото предложение на НСНИ.В момента хората продават имоти в които живеят,а знаете какво е съдържанието на един предварителен договор-трите имена ,ЕГН,адресна регистрация, цена на имота,съсобственици с техните лични данни,точно описание на имота -направо прдоставяме ценна информация на хора с нечисти намерения и ги информираме за деня когато ще си получим парите от сделката- моля заповядайте,готови сме за рекет.Не зная за Вас ,но аз лично никога няма да предоставя тази информация публично ,не защото имам какво да крия а защото има закон за закрила на личните данни .

ЕЙБИЕН

#60 Re: Re: за вписването на предварителния договор

2013-01-18 08:47

#59: Соломон - Re: за вписването на предварителния договор

Соломон, не съм казала, че предварителните договори следва да се оповестяват. Това което имах на предвид, е че същите следва да бъдат вписани  в АВ. А там не е необходимо да се дава изброената от вас информация. В смисъл, че при проверка на имота може да излиза само намера на вписване на предварителният договор и датата на която е вписан. Това е абсолютно достатъчно, за да се знае, че вее имота е на фаза продажба.

Стефанов

#61 Re: Re: ДО ВСИЧКИ КОЛЕГИ

2013-01-18 10:07

#39: Александров - Re: ДО ВСИЧКИ КОЛЕГИ

Споделям мнението на Александров че закон НЕ Е нужен. В една свободна бизнес-среда, на един свободен пазар правила и регулации се вьвеждат когато има нужда, потребност от тях и проблеми които да решат, а не защото няма причина да не бьдат направени и/или звучат добре. Всякаква излишна регулация пречи на пазара, затруднява бизнеса и дава вьзможност за манипулации спрямо конкуренцията.

ЕЙБИЕН - каква е вашата дефиниция за креватен брокер?

Времето в което някой е бил брокер не е непременно гаранция за компетентност, така че няма нищо лошо млади агенти да си отварят собствени фирми. Няма нужда от втори вариант (бил той и по-мек) на НСНИ. Нещата са прости - свободен пазар и равни условия за всички.

Доколкото разбирам тази петиция е ПРОТИВ приемането на закон за брокера или греша? Вие как я разбирате - питам и двама ВИ и всички останали?

А това дали брокера Х извьршва дейност по кафенетата си е негова работа, щом клиентите му нямат нищо против и особено ако черпи :-)).  Смятате ли че помещението променя компетентноста и почтенноста на брокера? Влиза в офиса - почтен, знаещ и компетентен брокер. Отива да пие кафе - некомпетентен креватен измамник! Вьпросьт е принципен, няма значение кой има офис и кой не.

 

 

ЕЙБИЕН

#62 Re: Re: Re: ДО ВСИЧКИ КОЛЕГИ

2013-01-18 12:57

#61: Стефанов - Re: Re: ДО ВСИЧКИ КОЛЕГИ

Креватен брокер е всеки който извършва дейноста "посредник на имоти" без всякаква законова форма. В това число спадат упълномощени устно или писменно лица без родствена връзка по между си и без законова регистрация в ТР за извършване на посредническата дейност, контрагенти който имат сключена устна или писменнна договорка с АНИ без да са назначени на трудов или граждански договор към тях. Това включва и чуждите граждани пребиваващи в РБ.

Останалото от коментара Ви, няма да го дискутирам, особенно това за кафенетата. :)


Гост

#63 Re: Re: Re: Re: ДО ВСИЧКИ КОЛЕГИ

2013-01-18 21:51

#62: ЕЙБИЕН - Re: Re: Re: ДО ВСИЧКИ КОЛЕГИ

Темата за кафенетата я повдигнахте вие. Естествено че няма да коментирате останалото след като не ви отьрва.

Ненова

#64 Re: Re: Re: ДО ВСИЧКИ КОЛЕГИ

2013-01-19 08:54

#61: Стефанов - Re: Re: ДО ВСИЧКИ КОЛЕГИ

Господин Стефанов, тази петиция не е против законова регламентация на бранша, а е против създаването на Камара на брокерите, която считаме, че ще се образува чрез трансформация от НСНИ и неговите органи (Комисия по професионална етика, Контролен съвет и други) - в Камара + органи. (обърнете внимание моля на §1 и § 2 от ПЗР на проекта за закон).

Считаме, че най-приемлив начин за регулиране на дейността на брокерите е вариантът с промяна (допълнения, изменения) в действащите закони.

Съображенията в подкрепа на последното са доста, но основното е, че се елиминира  риска от допускане контролът върху дейността да се упражнява от едни конкуренти ( членовете на органите на Камарата) срещу други конкуренти (останалите брокери в страната).

Съгласна съм и подкрепям мнението Ви, че всеки който желае, вкл.млади агенти, имат право да отварят собствена фирма. Тук ще си позволя да допълня: "при спазване ограниченията на трудовото законодателство и на ЗЗК", т.е. при условие, че при напускане на предишната работа (агенция) - не ползват данни, сведения, оферти, клиенти, които са им станали известни във връзка и по повод работата в напуснатата агенция.

Колкото до това къде се извършва дейността - всеки е свободен да я извършва дори във виртуалното пространство (интернет) . Така чл.107 "З" от Кодекса на труда въвежда понятието "Работа от разстояние" , известно и приложимо в Европа от няколко години и наричано "Telework/Дистанционна работа". Последното понятие се въвежда с Рамково споразумение за работата от разстояние от 16.07.2002 г. Поздрави: Ненова, Пловдив

ЕЙБИЕН

#65 Re: Re: Re: Re: Re: ДО ВСИЧКИ КОЛЕГИ

2013-01-19 16:47

#63: - Re: Re: Re: Re: ДО ВСИЧКИ КОЛЕГИ

Гост, първо след като е толкова важна темата за Вас, застанете с личният си профил или с името на фирмата си. Второ - сключванете договори по кафенетата е ОСНОВЕН фактор, че този "брокер" е така наречен от гилдията КРЕВАТЕН БРОКЕР. А Ви след като много държите да сключвате сделки по кафенетата, заничи сте един иот тях и със този закон, ще ви се одрежат крилата. За това не доволствате нели. Защото ще следва да започнете да си плащате данъците и всичко друго както правим ние легитимните фирми.

Сега станали ви ясно ???М?/??

Стефанов

#66 Re: Re: Re: Re: ДО ВСИЧКИ КОЛЕГИ

2013-01-19 17:03

#64: Ненова - Re: Re: Re: ДО ВСИЧКИ КОЛЕГИ

Госпожо/госпожице Ненова, сьгласен сьм с изразеното от вас мнение.


Гост

#67 Re: Re: Re: Re: Re: Re: ДО ВСИЧКИ КОЛЕГИ

2013-01-19 17:16

#65: ЕЙБИЕН - Re: Re: Re: Re: Re: ДО ВСИЧКИ КОЛЕГИ

Предлагам на всички тук да спазваме добрия тон и да не прекаляваме с препинателните знаци излишно. Тук е място за коментари и излагане на идеи и ако те са разумни и аргументирани според мен няма значение кой е автора - дали е брокер, агенция, гост. На фокус са идеите и мненията - вьзможните разминавания в тях са нормални и понякога дори необходими.

ЕЙБИЕН, извинете ако се чувствате засегнат/а

ЕЙБИЕН

#68 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ДО ВСИЧКИ КОЛЕГИ

2013-01-19 18:59

#67: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: ДО ВСИЧКИ КОЛЕГИ

ГОСТ, не сте ме засегнал. Но няма как да отговарям адекватно, на някой АНОНИМЕН. За мен анонимноста е вид страх породена от едно или друго нещо. Аз излизам с името на фирмата си, и отговарям лично за думите си. Не ме е старх от този или  онзи, защото имам мнение по въпроса, и то си е лично мое, с което защитавам тезите си.За това който се интересува от въпроса : Защо да не се склюват договори по кафенетата, нека застане изцяло с реалното си лице и защити тезата си. В противен случай е просто безмислено да си губим времетео и да се обясняваме ЗАЩО?

Поради тези причини, автора винаги има значение. А автор и привърженик на кафенетата едва ли би могъл да бъде ЛИЦЕНЗИРАНА АНИ.

НАГЛЕНА

#69 Що за идиоти виреят у нас?

2013-01-21 10:28

Ако комунизмът беше напуснал всички български кратуни, днес нямаше да се води дебат за поредния антипазарен, монополен и лобистки проект за ''закон''. Да, ама не. Ако мераклиите да монополизират поредния ненормален пазар у нас, можеха да мислят пазарно, щяха да са установили, че по-голям съдник от пазара няма. Ако си можещ, честен и работлив, ще успееш. Не е нужно някакъв идиот или идиотска камара да ти дава тапия за това. Пазарът и клиентите ще оценят труда ти. Ако си мързеливец и мошеник - има съд. Докога шепа олигофрени ще си мислят, че в България няма свободен пазар, че малките фирми и свободните професионалисти трябва да бъдат ''обгрижвани'', яхвани, контролирани, наказвани и т.н. глупости. Аман от идиоти!
Ненова

#70 22.01.2013 - ДЕПУТАТИ, НК И БТПП ПОДКРЕПЯЛИ ПРОЕКТА

2013-01-23 07:26

http://fakti.bg/imoti/57608-kakvo-tochno-predvijda-zakonat-za-brokerite
На 22.01.2013 е провеждана поредна среща за обсъждане на законопроекта. Срещата е била организирана от НСНИ с участието на депутати, на председателя на Нотариалната камара, представители на Министерството на икономиката, журналисти. В сайта на сдружението няма информация нито ПОКАНА до заинтересованите брокери, въпреки изпратената им Петиция и въпреки декларациите на НСНИ, че възнамеряват да организират широко обществено обсъждане на законопроекта!?
СУЗИ

#71 Закона......................

2013-01-25 00:39

Трудно е да се работи с хора, които не разбират достатъчно, а правят закони. Какво ще кажете колеги за глава VIII, чл.52,
&2.(1)Камарата на брокерите на недвижими имоти се учредява на учредително събрание с участието на поне една втора от заявилите участие лица /може да заявят устие само 50, 100 човека на тях 1/2?/
(2)Право да участват в учредителното събрание имат само лица, които отговарят едновременно на следните условия:
1.регистрирани са като търговци в Търговския регистър или са образували сдружение/консорциум в срок не по-малк от три години преди датата на подаване на заявление за участие в учредителното събрание; /Кой Ви дава това право господа от НСНИ, да правите такива ограничения????? Не става въпрос за мен, аз съм от 1997 год. на пазара, но не Ви ли се струва, че това е наглост от Вас?????????????????
2.извършва сделки с недвижим имот или активи от имото на клиент или като посредник, предоставя други услуги, като консултиране, маркетинг и реклама, проучвания, управление на имоти и други;


3.могат да докажат реална дейност в областта на посредничеството при сделки с недвижими имоти с фактури за извършени услуги и доказателства за социално осигуряване на наетите по договор лица за период не по- малък от три години от датата на провеждане на учредителното събрание на Камарата на брокерите на недвижими имоти;

ХЕЙ, пак прекалихте с такова условие, пълна глупост, посочете за Учредително събрание на някоя Камара от друг бранш с такова или подобно условие? - Позор, пълна некомпетентност.

. и т.н.
ХЕЙ, НСНИ усещате ли се, че много, много прекалявате, че не разбирате от много неща, о горко ни, че Вие ще ни управлявате. Такива или подобни условия могат да се поставят за хората, които смятате да бъдат в котролните органи - комисия по етика, устав и т. н., е то е ясно, че Вие ще сте, но не ограничавайте, участие в учредителното събрание.Не се крийте като мишоци да водите преговори с институциите и да ни представлявате. Не усещате ли, че Вие ще сте пречка за развитие на бранша?
Колеги, не трябва да им се позволява на отделни самозабравили се личности да вършат каквото са си наумили.

Димитрова

#72 Обръщение

2013-01-25 06:01

Уважаеми народни представители,
Уважаеми колеги,
В България работят легално и плащат своите данъци над 3200 агенции за недвижими имоти, които в тази криза са на ръба на оцеляването, както всеки друг малък бизнес. За съжаление, много агенции с дълъг професионален опит затвориха офисите си.
Преди да се правят непредизвестени на никого от гилдията срещи с политици, министерства, институции и медии от Национално сдружение за недвижими имоти, преди да се заявява и внушава на обществото, че законопроектът, изготвен от него, среща голяма покрепа от работещите в бранша, и най-вече, преди да се внася какъвто и да е законопроект в НС, трябва да се имат предвид възраженията и коментарите на много брокери, изразени в петицията ни: http://www.peticiq.com/zakon-za-deinostta-na-brokerite-nedvizhimi-imoti
НСНИ неглижира въпросите в нея, не желае да им отговори на своя сайт, който много удобно, точно в този момент, е в процес на обновяване и тестване... Ние сме "ЗА" ред на пазара на недвижими имоти, но не и със закон, който дава ексклузивните права на една КАМАРА, съставена от конкурентни нам собственици на агенции, субективно да определя кой може да работи и кой не. С този лобистки закон КАМАРАТА ще бъде монополист и ще задължава брокерите да й плащат членски внос и безкрайни такси за обучение (?!) в неясни размери, както и всяка година да плащат задължителна застраховка на някой застраховател (определен по лобистки критерии) и т.н. и т.н. Смятам, че дейността на брокерите може да се регламентира като се направят промени в действащото законодателство. Един такъв закон, ако въобще трябва да има закон, трябва да се ползва с широката подкрепа на всички работещи в този бранш и на правилно информираното общество. ЕС определи единен стандарт за дейността на брокерите за недвижими имоти и той е с пожелателен характер.
И не на последно място бих искала да споделя тревогата и възмущението си от задкулисния начин на действие на НСНИ, едно малко сдружение с около 150 члена, нарекло се национално и делегиращо си само правата да представлява всички останали 3000 агенции.
Отнемаме ви тези измислени права, господа! И очакваме разумът да надделее, най-вече в институциите в държавата и в единствения законодател - Народното събрание на РБългария, където сме депозирали нашата петиция и очакваме този порочен закон да не се приеме!
С уважение: Виргиния Димитрова
ЕЙБИЕН

#73 ПИСНА МИ

2013-01-29 13:28

Знаете ли колеги,
Вече ми писна от всякакви лъжи интриги , манипулации и бълвочи от страна на НСНИ и НЕГОВТЕ ЧЛЕНОВЕ.
1. Има закон - няма закон
2. Закона е внесе в НС- ама още не е вбесен
3. Всички в бранша искат Камара - ама май само членовете на НСНИ си я искат, другите НЕ
4. И прочее и прочеее,…..
Май най добре е да пуснем” шашките” – тука има, тука няма
Аман . Стига. Стига с това, стига с опитите за монопол, стига с опитите да се манипулира съзнанието както в бранша , така и на клиентите. Стига рекет. Времето на мутрите отмина
СТИГА
То човек, колкото и да има желание да спомогне за подобен закон , за да се регулира бранша, му минава и желанието за това с оглед монополните клаузи в законопроекта , които се простират като Октопод и се увиват около шията на АНИ (не членове на НСНИ) , като паяжина.
Вие НСНИ, обяснете:
1. ЗАЩО няма да бъдат признати документите от ЦПУ-тата, ако НЕ са от Вашето?
2. Защо следва да се налага КАМАРА, при условие, че регистър може да се състави под шапката на държавно ръководство?????
3. Защо следва да има ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ периодични курсове който да бъдат САМО КЪМ НСНИ????
4. Защо в НСНИ , участват оценители, адвокати които продават имоти и са в противоречие със закона, строители, фирми които се занимават с дограма и нямат нищо общо с дейността на бранша и прочее?????? Защо?????
5. Защо следва да има застраховка, при условие че дейността ние посредническа и определението за посредник е именно това:http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F:%D0%9F%D0%BE%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE
И още много ЗАЩО ??????
И най вече, ЗАЩО следва всички останали закони да се съобразяват с ВАШИЯТ, вместо ВИЕ (НСНИ), да се съобрази и изготви законопроект, въз основа на вече действащите нормативни актове и най вече на Конституцията???????

Уикипедия:Посредничество — Уикипедия
bg.wikipedia.org
Основната философия на Уикипедия, както и на всеки базиран на уики софтуер за об...Вижте повече
преди 30 минути • Вече не харесвам • 3 • Махане на предварителния изглед

Колеги, НСНИ съвсем ни взеха за "овчи глави", не мислите ли ???? То не бяха провокации, то не бяха статии, то не бяха лъжи, то не бяха манипулации, то не бяха скалъпени истории, то не бяха извинения, то не беше настройване на НАП срещу АНИ НЕ ЧЛЕНОВЕ на НСНИ, то какво ли не беше ....???Всички извън НСНИ, ни изкараха боклуци, некомпетентни, некадърни, крадци и какво ли не.ОООО, забравих НАСОЧЕНАТА ДИСКРИМИНАЦИЯ.. Е хайде стига. На мен лични ми писна, а на Вас ?????????
Някакво сдружение от брой членове на едната ми ръка, ще ми налага волята си, и ще ме ограничава да упражнявам професията. Ама кои сте ВИЕ (НСНИ) ??? МММММ. С какво право ще нарушавате Конституцията и основните права на човека , за да го лишавате от упражняването на определена професия.Какви сте - СЪД, БОГ, или стоите НАД ЗАКОНА И КОНСТИТУЦИЯТА. ???????? Ами да бяхте сложили клаузи в законопроекта СИ, и за изселване от града в който живее :):):):):)
ЕЙБИЕН

#74

2013-01-29 13:29

Ами да бяхте сложили клаузи в законопроекта СИ, и за изселване от града в който живее :):):):):)
ЕЙБИЕН

#75 Нова Петиция по Закона за брокерите

2013-02-03 10:37