Отворено писмо на учители и родители във връзка със законността на предлаганите мерки от МЗ и МОН за учебната 2021/22 година

Отворено писмо на учители и родители във връзка със законността на предлаганите мерки от МЗ и МОН за учебната 2021/22 година / Съобщения / Имаме един ден за внасяне на предложения! / Коментари


Гост

#101

2021-09-01 12:55

1. Максимално дълго присъствено обучение. 2. Неприемане на незаконосъобразни мерки в училищата, като задължителни маски, ваксиниране, тестове или други манипулации, които нарущават Конституцията на Р България в задължителен порядък. 3. Разбиране, че нужда от мерки ИМА, доколкото ръководствата и учителите носим отговорност, но единственият ефективен метод е чрез ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ, според разписаното в ЗПУО и ЛОКАЛНИ решения, които да се вземат на ПС и ЗАЕДНО с родителските общности. Само, когато всички са обединени около консенсусни мерки, те ще бъдат спазвани. Тези мерки не могат да противоречат на закона и не могат да се прилагат в задължителен порядък, ако не съответстват на законодателството на Р България. 4. Сред мерките настояваме да не се прилага мярката 50/50, тъй като психически, физически, методически, педагогически е напълно невъзможно за един учител да преминава с магическа пръчка от преподаване в ОРЕС на присъствено преподаване, особено в рамките на един и същи ден. Също така, в тази мярка не виждаме логика, тъй като учителите ще си бъдат на практика през цялото време в училище, което противоречи на обявената грижа за нашето здраве. 5. Настояваме за незабавното организиране на истински дистанционни центрове, в които да работят колегите, които поради различни причини не могат или не искат да предават присъствено, като тези центрове обучават децата в ОРЕС, БЕЗ ДА СЕ ОТНЕМА финансирането на дадено училище и пренасочвано към дистанционния център, тъй като детето трябва да има право по всяко време да се завърне в лоното на своето училище и държи изпити там. 6. Преминаването към ОРЕС да се случва не на база заболеваемост на район, а на база реална заболеваемост в даденото училище. Нашето предложение е, както и досега, при доказан случай на КОВИД, паралелка да се карантинира, но да се преминава към ОРЕС при не по-малко от 20% обща заболеваемост и отсъствия (а не 10% както се предлага).

Гост

#102

2021-09-01 13:01

Никакви маски, тестове и карантиниране на цели класове и училища. Това не бива да се допуска. Тук вече не става въпрос за медицина и наука. Налагане на неефективни силови методи за подчинение под наслов "грижим се вас". Личен избор е учителите и всички граждани дали да поставят експерименталната течност, която се предлага под имато ваксина. Всеки сам да направи правилния избор за себе си. Разделение не бива да се допуска от обществото на ваксинирани и неваксинирани. Властта ни внушава и настройва едни срещу други. Подкрепям всички точки по-горе.

Гост

#103

2021-09-01 13:01

В училищата, в които има възможност това да бъде направено, да се намали броят на децата в клас. Така ще се осигури и необходимата дистанция и вниманието на учениците ще се привлича и задържа по-лесно. Това от своя страна ще осигури по-качествено и трайно придобиване на знания и умения т. е. по-качествен учебен процес. Маските и задължителната ваксинация от своя страна трябва да отпаднат за всички - и ученици и преподаватели.

Гост

#104

2021-09-01 13:09

Здравейте, не би ли могло в ОУ или по-малки училища, да се премине на двусменен режим. Малките(1-4клас) са целодневно, а ако се налага 5,6,7 клас да се редуват като миналата година, то един випуск учи сутрин, другият е следобяд и ако се налага третият е онлайн. По този начин повече деца ще са в клас.

Гост

#105

2021-09-01 13:10

Не смятам, че са нужни никакви мерки. Няма нови, само стари вируси.

Гост

#106

2021-09-01 13:11

Никакво допускане на онлайн обучение, маски, карантиниране , ваксиниране под натиск, било то на учители, деца и граждани. Този терор трябва да спре в противен случай ще трябва да изграждат много нови психиатрични клиники за населението. При натиск да се правят съдебни искове и направо да се завеждат колективни дела срещу институции и училища, които изискват подобни мерки. В подкрепа на всички точки съм.


Гост

#107

2021-09-01 13:12

Одобрявам отправените предложения!

Гост

#108

2021-09-01 13:15

Трябва да има различни мерки за децата и младежи с увреждания. Няма как да задължат такова дете да носи маска целодневно, както и такова дете не трябва да бъде тествано, тъй като това ще окаже сериозно влияние върху психиката му.

Гост

#109

2021-09-01 13:21

Аз съм на вашето мнение: Маските убиват мозъчните клетки на децата, защото ограничават кислорода, който вдишват; Ваксините убиват здравето на децата, да не говорим за страничните ефекти.; Тестовете причиняват физическа и психическа травма на децата и няма никаква полза от тях. Децата да си ходят на училище. Който е хремав и кашля - остава вкъщи както нормално трябва да бъде. Есберитокс, Изопринозин, вит. С усилват имунитета, за да се справи с който и да е вирус, ковид включително, и АЦЦ - предпазва дробовете, да не се получи белодробно усложнение. Гаргари и промивки на носа с топла вода и сода бикарбонат. Ибупром синус или Нурофен стоп колд при температура. Изпробвано при възрастни и деца. Днес повечето доктори няма да ви го кажат. Да разпространят това лечение, защото няма кой да го каже на учителите и родителите. А те да си решат, дали да го приложат Ако министерството на образованието милее за здравето на децата, да пуснат малко пари за портокали, грейпфрути в голямото междучасие.

Гост

#110

2021-09-01 13:21

Аз мисля, че както си беше години наред с грипните ваканции е нормално да се прилага и сега. Т.е. децата излизат в грипна ваканция (или в случая минават на дистанционно обучение) когато има определен процент болни и отсъстващи деца. Не пренебрегвам факта, че това не е обикновен грип, затова всяко училище предполага да се снабди с всички познати и нужни уреди и вещества за дезинфекция. Може да се увеличи медицинския персонал в училището и децата да се проверяват ежедневно за грипоподобни симтоми. (както често се проверяват за въшки). Да се обясни на децата колко е важно да не крият, ако се чувстват болни (болки в гърлото, запушен нос и тн) а да съобщават веднага и да се изпращат за домашно лечение, защото да не забравяме, че все пак ще боледуват и от обикновенни настинки и грип. Да се пуска инструктаж по радиоуредба както в големите магазини. Да се контролира входа и изхода, да бъдат повече от един и съответно потока по коридорите, за да се избегне доколкото е възможно по голямо струпване на деца. При възможност на капацитета на училището и стаите да са раздалечени чиновете. Да нямат близък контакт с другите класове, но все пак да могат да общуват. Как ще стане не знам, но с желание всичко може да се постигне. Ако не успеете да се преборите за маските, поне междучасията да почиват от тях и да им позволяват да излизат на въздух. Моля Ви не се отказвайте. Децата имат нужда от Вас и ние родителите искаме да растат в нормална среда!!! Успех

Гост

#111

2021-09-01 13:21

Ако един учител се притеснява за своето здраве, да има възможността да избере да преподава от къщи (ОРЕС), като в това време даденият клас се намира в училище, в стая с мултимедия. Като наблюдаващ за дисциплината в час може да бъде определен педагогическия съветник/психолога/медиатора или учител с непълен норматив.

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2021-09-01 13:22



Гост

#113 Re:

2021-09-01 13:23

#7: -  

Господата управляващи въобще не ги интересува, пък какво остава и си представели как щели да се чувстват децата в клас с маски...То това има е целта да не се чувства никой добре от изкуствено създадената ситуация и да се тревожи всеки един човек. Никакви маски, никакви форми на тестове и ваксини, за тези които не искат. Родителите да имат право на избор присъствено или дистанционно да се обучават децата им. 


Гост

#114

2021-09-01 13:29

Подкрепяме ви.


Гост

#115

2021-09-01 13:30

Здравейте! Майка съм на тазгодишна първокласничка. Повече от всичко искам детето ми да има един нормален 1ви клас, какъвто трябва да бъде. Против съм маските за децата, както и принудителната ваксинация. Според мен най-малкото зло, ще бъде регулярно тестване на децата ПОСРЕДСТВОМ СЛЮНКА (не с бъркане в носа или в гърлото). Това, мисля, не би натоварило децата психически или физиологично. Това, на фона на царящото безумие, ми се струва най-приемлив и щадящ децата вариант. Така хем ние, хем МОН ще са доволни, че все пак нещо правят.

Поздрави и успех!

Р. Г.


Гост

#116 Re:

2021-09-01 13:31

#29: -  

 Права сте, и аз апелирам за използване на максимално щадящи препарати, в никакъв случай такива на хлорна основа.


Гост

#117

2021-09-01 13:32

Пета точка не я разбирам. Кой ще ги организира, финансира и поддържа тези центрове? И защо въобще трябва да има такива центрове? Какво значи "колегите, които поради различни причини не могат или не искат да предават присъствено"? Ако има причини да не могат да преподават присъствено, значи излизат в болничен, отпуск и т.н. Ако не искат, значи тази професия не е за тях. Да минат на частна практика или да плетат пуловери надомно. Който го е страх от мечки не ходи в гората. Винаги има шанс човек да се зарази с неподозирана болест. Хайде да не ставаме параноици. С останалите предложения съм абсолютно съгласна и ги подкрепям! Дано успеете, че осакатихме децата си - психически, физически, емоционално, интелектуално и всякак.

Гост

#118

2021-09-01 13:40

Аз предлагам да се наблегне на хигиената в училище, но не само чрез дезинфектанти, а във всяка класна стая да се монтират отново мивките, които незнайно защо бяха премахнати! Така ще се избегне струпването в тоалетните по време на междучасия, а и децата ще имат възможност при нужда да си мият ръцете, защото съм убедена, че няма как стотици деца да, минат през едно помещение за 10 мин, за да се приготвят за обяд или да се измият след час по физическо или труд и техника, няма значение! Другото е да се работи върху засилване на имунитета през есенно-зимният сезон и вместо да се хвърлят пари за тестове, маски и какво ли още не, да се осигуряват на учениците витамини под формата на плодове или таблетки, варианти има много! Мисля, че превенцията в тази посока е по-логична, отколкото с маски и тестове!

Гост

#119 Re: ултравиолетови лампи.

2021-09-01 13:41

#26: -  

 Приветствам идеята ви. Преди много години, когато синът ми ходеше на детска градина, децата от групата му постоянно бяха с хрема и кашлица. Взех старата ултравиолетова лампа от свекър ми и я занесох в детската градина. Лелките я включваха сутрин в спалното помещение, а когато децата отиваха след обед да спят, я пускаха в помещението за игра и хранене. Значи пускаха я в това помащание, където ги няма децата. Имаше ефект. Децата закрепнаха.


Гост

#120

2021-09-01 13:48

Здравейте, колеги. Преди три дни СЗО препоръча всички училища, както по света, така и у нас, да не бъдат затваряни и обучението да бъде ПРИСЪСТВЕНО! Към това становище се присъединяваме и ние от "Незабравимата България". Призоваваме и при налагане на евентуални ограничителни мерки да не се вземат предвид данните за цялата област, а за конкретното училище и населено място! Категорично сме и против ваксинации със съмнителни вещества, както и против задължително носене на маски в училищата. За да имаме една нормална и спокойна учебна година, с мисъл за образованието на нашите деца! С уважение: д-р Искрен Красимиров, основател на "Незабравимата България", 0885 368 363.

Гост

#121

2021-09-01 14:10

С една дума пак започва извиването на ръце. Така да е, ама иначе.... Без условия, ама при какви условия.... Ами варианта, както за образованието, така и за цялия обществен живот е да ни разделят. Тези от НПО-то "Родители и учители за безопасно образование" да си останат онлайн. Учителите, които не се страхуват от деца, не виждат в детето "биологична бомбичка", както се беше изразила миналата година една "учителка", учителите, които са съгласни, съобразно своя мироглед и своята съвест, да преподават на подрастващи, да го правят в училищата с децата на родители, които не се страхуват от това детето им да общува с други деца и с учители. Без едната група да поставя условия на другата. Това е. Същото е и за ДГ, да се разделят групи за последователите на новата вяра, ваксинирани, тестирани на всеки 20 минути и т.н. И групи за деца на семейства.... на такива семейства, каквито бяхме всички преди ковидианската ера. Със съответните предучилищни педагози. При едните да влизат само ваксинирани учители и да обучават деца на ваксинирани родители. При другите учители, които не се страхуват да живеят и работят така, както са го правили през 30, че и повече годишната си кариера... Това е единствения начин хората, които се противопоставяме на чудовищния натиск на "новата наука, новата медицина, новия обществен договор", да останем в цивилизацията. Иначе ще ни изхврълят зад борда, без значение от професии, възраст и т.н. Просто ще ни лишат от достъп до работа, хляб, а децата ни от образование... Това е. Варианта за нас е да ни разделят във всички обществени сфери от тези, които вече се боят от себеподобните си. Или да ни върнат в пещерите.... Не знам до колко бях полезна и доколко разбираемо се изказах. Такава гавра, такъв нечуван, несънуван, небълнуван, непредполаган от никого тотален крах на хуманнността и интелекта!!!!!! Думи нямам, мисли нямам!!!!!

Гост

#122

2021-09-01 14:27

Напълно подкрепям предлаганото от вас!


Гост

#123

2021-09-01 14:45

Съгласен съм с всички предлагани мерки. Настоявам за присъствено обучение и без задължителна ваксинация и/или натиск към директорите и учителите.

Гост

#124

2021-09-01 14:52

Да задължим Министерство на Образованието, да достави машини за озон, и ултравиолетови лампи във всички училища в страната, и да се прекрати тая лудост с носенето на маски по време на час. Вирусите и бактериите, не могат да съществуват в среда, наситена с озон, озона пречиства всяка повърхност, и самото пространство. Щом плащам данъци, аз ЗАДЪЛЖАВАМ Министерство на Образованието, да достави машини за озон, и ултравиолетови лампи, във всички училища в страната. Обезателно присъствие на 5 и 8 клас през 1вия срок! За тях това е ново училище, нов клас, нови учители!!!

Гост

#125

2021-09-01 14:54

Нека преминаването към ОРЕС да става по желание на родителя, а не по медицински причини. Мисля, че ние родителите трябва да управляваме добруването на нашите деца, а не различни институции да ни казват кое я добро за тях. Ако маските или тестването са задължителни и имаме тази опция да ги оставим вкъщи ще се преборим по лесно с  тиранията, която неистово искат да ни наложат и да се бъркат в семейната ни неприкосновенност. Недопустимо е да продължаваме да допускаме друг да решава за нашите деца и да им се молим да ни разрешат да ги защитим. Това е абсурдо, а още по-абсурдо е да го поддържаме. Казвам това като учител и родител. Не може да се казва на родителите, че не знаят кое е добре за децата им и родителите да подлежат на санкции ако не желаят да подложат детето си на решения взети от институции, които имат наглостта да определят кой родител е добър и кой лош.



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...