Отворено писмо на учители и родители във връзка със законността на предлаганите мерки от МЗ и МОН за учебната 2021/22 година

Отворено писмо на учители и родители във връзка със законността на предлаганите мерки от МЗ и МОН за учебната 2021/22 година / Съобщения / Имаме един ден за внасяне на предложения! / Коментари


Гост

#51

2021-09-01 11:13

Съгласна съм с написаното! Нека се даде възможност на учителите,които желаят да работят присъствено, без ваксина или тест!

Гост

#52

2021-09-01 11:17

Здравейте. Предвид ФАКТА, че при случай на констатиран Ковид НЕ се карантинират министерства, Народно събрание, агенции, хипермаркети и т.н., колкото и % от служителите да са заболели, не виждам причина това да се прилага в училищата и детските градини. Който се е разболял се прибира вкъщи и се лекува. Така се прави. В парламента и маски не носят, а ние и децата, трябвало да носим задължително. Който иска, да носи маска. Който иска детето му да учи дистанционно, за да му пише домашните и да има висок успех е вреден за детето си. Би трябвало, само разболелите се ученици да учат дистанционно. Връщаш се с мед. бележка, че си оздравял и това е. Има твърде много доказателства, че Ковид инфекцията не е пандемия, защото смъртността от нея не е голяма. Не е и по-опасна от други вируси. Не разбирам защо продължава да се обсъжда какви мерки да се взимат, като фактите говорят, че няма нужда от такива. Просто елементарна хигиена. Моето предложение е да носи маска който иска и да не се карантинират паралелки. Който е болен, да учи дистанционно.

Гост

#53

2021-09-01 11:18

Съгласна съм с всичко описано по-горе. Като мога да допълня, че според мен е излишно тестването на децата, аз съм твърво ПРОТИВ това. Не съм съгласна в час децата да носят маски. Не съм съгласна и с обучението онлайн. Сина ми ще е втори клас и за първа година ще учат английски език. Някой ще обясни ли как тези деца ще научат езика и на писане като госпожата не си включва камерата, защото връзката се разпада? Който иска детето му да учи от вкъщи, нека си е негов личен избор

Гост

#54

2021-09-01 11:19

Ако са толкова загрижени за здравето на учениците и учителите, колкото твърдят, да намалят броя на учениците в клас/паралелка или ЦДО група. Да променят закона и наредбите.

Гост

#55

2021-09-01 11:20

Мисля, че предложенията са логични и пълни. Няма какво да добавя

Гост

#56 Re:

2021-09-01 11:22

#10: -  

 Правилно! 

Биси

#57

2021-09-01 11:23

1. Присъствена учебна година. 2. Без маски в часовете, а само в общите помещения на училището. 3. Да се прави тест само ако детето има симптоми. 4. Да се направи система, при която родителите и децата да могат да избират присъствено или дистанционно обучение. Според мен такава трябваше вече да е направена, защото още миналата учебна година стана ясно, че и тази ще има нова вълна и ще се се наложи дистанционното обучение.

Децата имат нужда от своята среда. Мястото им е в училище, а не вкъщи пред компютъра.


Гост

#58

2021-09-01 11:23

Да преподават, по възможност, учители, които не са ваксинирани.

Гост

#59

2021-09-01 11:23

Прилагане на диференциран подход - преценка на ситуацията във всяко училище и всеки клас. Да се даде право на избор на родителите в каква форма да се обучава детето и този избор да не се отнема са родителите и да не се извършва този избор от институциите с държавата.

Гост

#60 Re:

2021-09-01 11:24

#52: -  

 Съгласна съм с вас! 


Гост

#61

2021-09-01 11:27

Това, което предлагате е най-доброто и разумното решение! Аз лично съм притеснена от това, че днес в сутрешните блокове на BTV и NOVA бяха поканени само участници от вчерашната среща, които настояват за строги мерки (тестове два пъти седмично, ваксиниране за всички и маски - пълно безумие). Масовият зрител, който не е гледал запис на срещата с министъра ще остане с погрешни впечатления, че болшинството от учителите и родителите настояват за строги мерки, което е много далече от истината. Трябва ви по-голяма чуваемост, иначе исканията ни ще бъдат заглушени и подменени като се използва метода на "контролираната опозиция" !!! С уважение, Р. Христова

Гост

#62 Re: Re:

2021-09-01 11:32

#42: вила вилекула - Re:  

 Най ме е страх от хипохондрици, родители и учители. Нека сами избират дали да носят маски, шлемове, да се ваксинират, но да не притискат децата 


Гост

#63

2021-09-01 11:34

Ние бихме предложили, освен конкретните предложения, самото отворено писмо-петиция да е неразделна част от предложенията за организацията на учебния процес. Никак не говори добре за всички нас потъпкването на конституцията и непрекъснатите промени и добавки на не/удобни някому закони.

Гост

#64

2021-09-01 11:35

Предлагам! Никакви маски в училище нито за малки, нито за големи ученици! При топло и приятно време да се учи на поне 1/3 отворени прозорци в помещението, а когато захладнее, задължително всяко междучасие отваряне на всички прозорци, защото това е въздушно-капкова инфекция и не е нужно някой да киха или кашля срещу тебе, стига да се вдиша издишан от други въздух! Преди идване в училище и преди голямото междучасие, когато се хранят, децата да измиват старателно ръцете си със сапун, а не за отбиване на номера, като през това време да се проветрява не само в класните стаи, но и в коридорите! Обработката с проветряване и третиране с кварцови или друг тип лампи за стерилност на помещенията след като си тръгнат учениците!
Елена

#65 Re:

2021-09-01 11:37

#10: -  Напълно съм на Вашето мнение, но дори властите да се подадат, народът не трябва да се съгласява. Твърде много хора изпълняват и не успорват абсурдни те разпореждания. Няма как да си спра детето от училище, но ще се боря с всички средства, да не ходи с маска и да му втълпяват, че то или околните са ходеща зараза. Дано повече хора не допуснат да са послушковци. Успех! 

 

Маргарита Футекова
Гост

#66

2021-09-01 11:37

Напълно Ви подкрепям!
Това е нашето желание като родители.

Дистанционното обучение е с изключително тежки поражения върху психичното и физическо здраве на децата.
Факт е, че има масово затлъстяване, увреждане на очите и страх от излизане и общуване с хората, което ще направи децата непълноценни граждани и държавата ще харчи много повече средства за тяхното лечение в дългосрочен план.
БЕЗ тестове, ваксини и маски за всички деца!
Децата в гимназиална възраст са не по-малко уязвими от другите, при носенето на маски и останалите БЕЗмислени мерки.
По закон в България, всички под 18 години се водят "деца" т.е. не е редно да има разделение между децата.

Маргарита Футекова
Гост

#67 Напълно ви подкрепям!

2021-09-01 11:38

#52: -  

 


Гост

#68

2021-09-01 11:40

Аз съм родител на две деца в училищна възраст и подкрепям всички изброени по-горе точки от Вас. За мен все още стои въпросът как ще бъдат доказани заболелите деца от въпросната болет, тъй като е ясно за всички, че такъв тест не съществува и как ще се разбере кой е заболял от сезонна настинка, грип и кой от новата болест. Въз основа на тези "доказателства "доколкото разбирам ще се позовават власт имащите за взимане на решение на затваряне и карантиниране. Според мен трябва да остане формулировката за присъствено обучение и да се премахне "максимално дълго". Това според мен дава възможност за затваряне и отваряне по-критерии зададени от тях. Закона доколкото съм запозната е предвидил, който нежелае да присъства детето му и се страхува да мине на домашно обучение или дистанционно. Но това да е пожелание на учител и родител. Всички останали присъствено както до миналата година се запазиха и живяха поколения наред. При така създалата се психоза и страх у децата да има по няколко специалиста психолози нанзначени от МОН (не от НПОрганизации) за справяне с така зачестилите психични и поведенчески отклонения у децата. За да могат да се покрият и обгрижат децата в училище. Това е нещо над, което трябва да се помисли днес защото то ще доведе до последствия във времето напред, които ще се задълбочават и МОН трябва да понесе отговорност по този въпрос. Оставам във Ваша подкрепа!


Гост

#69

2021-09-01 11:44

Маските поне от 1.до 4. клас да не бъдат задължителни или всеки клас да решава чрез гласуване. Децата в начален етап са в училище от 8 до 5, а в големите градове и до по-късно, така че не е нормално, нито здравословно да прекарват дългите часове с маски на лицата. Прагът заболели за преминаване към ОРЕС също е много нисък.

Гост

#70

2021-09-01 11:45

Напълно подпкрепям Вашите предложения.

Леона

#71 Отворено писмо на учители и родители във връзка със законността на предлаганите мерки от МЗ и МОН за

2021-09-01 11:45

Здравейте,
Аз съм твърдо против маските, ваксините и каквито и да е тестове /инвазивни и неинвазивни/, както за децата така и за учителите. В случай, че се наложат по един или друг начин ще представя в училището заверен нотариално отказ, с който няма да дам съгласието синът ми да се подлага на каквито и да е медицински манипулации.
Мисля че МОН, МЗ и всички подкрепящи тези идеи трябва да разберат, че въпреки желанието на децата и техните родители, учебният процес да бъде присъствен, това може да не се реализира. Повечето родители няма да позволят децата им да бъдат тествани и ваксинирани, и има вероятност да са съгласни на онлайн обучение.

Също искам да предложа, родителите да бъдат информирани своевременно /а не да научават от медиите/, в случай на каквито и да е обществени допитвания за мнението им.

Относно подобряване на учебната среда, бих предложила повишаване на хигиената като цяло в класните стаи и конкретно в санитарните възли /тоалетни/. Хубаво е да има достатъчно количество тоалетна хартия, течен сапун и съответно лицата поддържащи хигиената да си вършат работата съвестно и качествено.

 


Гост

#72

2021-09-01 11:47

Аз подкрепям всички 6 точки. Благодаря , че представяте родителите и учителите , които искат нормални условия за обучение и работа!
Елена

#73 Re:

2021-09-01 11:50

#23: -  Напълно подкрепям! 

 

Foxyeta

#74

2021-09-01 11:52

Задължителни маски НЕ трябва да има не само за малките ученици, но и за големите! С какво толкова се различават един четвъртокласник от един петокласник, който попада в групата на големите ученици. Маските са безкрайно мъчителни и за децата, и за възрастните, когато се носят по 6-7 часа на ден, и то в продължение на месеци. Като компромис може маските да останат в общите части, но по време на час и учители, и ученици трябва да имат свободата да са без маски!!! Като мярка за безопасност - често задължително проветряване и закупуване на пречистватели за въздух. Който има симптоми, остава вкъщи. Не смесване на паралелките доколкото е възможно, е също добър вариант.

 

Чичо

#75 Re: Моля ви се стига с тези маски

2021-09-01 11:53

#16: -  

 Носенето на маски от децата, които не ги сменят по цял ден, постоянно ги наместват с мръсни ръце, пъхат ги по джобове на якета, дънки и чанти и после всичко това по устите и носовете? Маската предпазва доста частично и то само, ако се сменя на 1 час и се пипа само за ластиците и изобщо не се докосва повърхността й! 




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...