Отворено писмо на учители и родители във връзка със законността на предлаганите мерки от МЗ и МОН за учебната 2021/22 година

Отворено писмо на учители и родители във връзка със законността на предлаганите мерки от МЗ и МОН за учебната 2021/22 година / Съобщения / Имаме един ден за внасяне на предложения! / Коментари


Гост

#151

2021-09-01 18:41

Да не се спира присъственото обучение,да не се носят маски,да питат Мангъров!!!!!

Гост

#152

2021-09-01 18:58

Моите преложения: 1. Намаляване на учебните часове? Вместо 45 мин. да са 40 мин. или 35 мин.?! 2. През междучасията хубаво да се проветрява и в Голямото междучасие /например/ да се почиства пода хубаво с препарат, както и преди всяка смяна. 3. Учениците от горните класове /по спомен от 5 клас на горе/ да не се местят по стаите за отделните предмети, а учителите да отиват при тях. Така ще се намали значително движението на ученици по коридорите. Успех!

Гост

#153

2021-09-01 18:59

Здравейте,

Благодаря много за предложенията и активността и съм твърдо ЗА всяко едно от тях! Извинявам се и знам, че писахте без предложения за тестове, но искам само да споделя едно мое разсъждение, което е и в пряка връзка с децентрализацията. Ако ръководството на всяко училище си направи справка само от информацията от антителни тестове на персонала (правени независимо кога, един път дАли стойност над референцията, това означава имунен отговор, който впоследстивие ще се активира отново), може да се окаже за немалък процент от училищата, че имат колективен щит с доста висок %. И в този случай спокойно да декларират, че сградата на училището е "безопасна", каквото и да означава това, и да имат основание да не прилагат мерки от рода на маски и тестове. Така ако някой започне да твърди, че заради училището се е вдигнала заболеваемостта, всъщност ще твърди, че заразата е внесена отвън и съответно ще е свободен да си задържи детето вкъщи, но не и да иска да бъдат налагани ограничения на всички. Но при условие, че информацията от такива тестове не бъде използвана, за да носи привилегии или ограничения за никого. А само за да бъдат парирани всякакви опити за налагане на ваксинация, носене на маски или регулярни тестове. Извинявам се, ако мнението ми е твърде крайно и съм наясно, че пиша в качеството си на родител, а не на учител, за нещо, което касае личното пространството на персонала на училищата. Просто се чудя какъв железен аргумент да се даде, за да спре тази лудост!

Поздрави и успех!


Гост

#154

2021-09-01 19:16

Предложенията Ви са разумни и дано да бъдат чути. Благодаря! Моето предложение касае дистанционната форма на обучение, а именно: Ако се налага децата да остават в къщи, то нека периодиката на двете форми присъствено и електронно да е по-кратка. В някой европейски държави редуцираха броя на децата в един клас и редуваха един присъствен с един не присъствен ден.
Яна Шишкова

Авторът на тази петиция

#155 Re:

2021-09-01 19:22

#152: -  

 Това са излишни предложения, тъй като са в сила от миналата година и никой не ги е отменял.

Яна Шишкова

Авторът на тази петиция

#156 Re:

2021-09-01 19:24

#153: -  

 Това е чудесно предложение!

То обаче не може да влезе към тях, защото е по същество предложение от неспециалисти за здравни мерки. Ние само можем да атакуваме законността на дадени мерки и чрез децентрализация да се преборим да има локални, които да се решават с родителите. Ето там вече, ако преборим това, ще можете да предложите на ръководството и това да залегне като отправна точка.


Гост

#157

2021-09-01 19:39

Браво! Всички предложения са адекватни и точни!

При наличието на какъвто и да е вирус/който го е имал винаги есен, зиме, пролет и лете/ да се лекуват хората адекватно, а не да им се преписва директо модерният КОВИД - 19 и неговите мутанти!

Вместо да работят за излизане на онлайн обечение , нека да помислят какви витамини да раздават безплаатно на децата в училищата за изгрждане на по-добра имунна система. Защото /наморниците/–маските, които искат да им слагат определено им отслабва имунитета и ги поддиква да се разболяват!

АГ

#158

2021-09-01 20:10

Одобрявам предложенията


Гост

#159

2021-09-01 20:47

2. Никакви маски тестове и ваксини .Децата да живеят нормално и се спре с този страх


Гост

#160

2021-09-01 20:55

Няма да има преговори нито повече разделения на Обществото, ТЕ точно това целят! Искат да има двуполюсно общество и да ни настроят едни срещу други за да владеят държавата и да си правят същевременно каквото на тях им изнася за да може същевременно да крадат унищожават българският народ! Това няма да стане. Левски е казал:Свобода или смърт или всички ние сме пътници към Отвъдното..
Васил Левски

#161 Истински БЪЛГАРИН

2021-09-01 20:56

Няма да има преговори нито повече разделения на Обществото, ТЕ точно това целят! Искат да има двуполюсно общество и да ни настроят едни срещу други за да владеят държавата и да си правят същевременно каквото на тях им изнася за да може същевременно да крадат унищожават българският народ! Това няма да стане. Левски е казал:Свобода или смърт или всички ние сме пътници към Отвъдното..

Преговори повече НЯМА ДА ИМА, ТОЧКА, 


Гост

#162

2021-09-01 20:59

Една паралелка ваксинирани с ваксинирани учители .. друга паралелка за неваксинирани с неваксинирани учители .. В Италия вече отвориха първия магазин за Неваксинирани .. Едно младо и находчиво момче е изпълнителят на това смело дело .. А защо не и училище за неваксинирани ?? За съжаление ситуацията е такава че управляващата Света масонска лига ни раздели на Вакс и Новакс .. Всички знаем че девиьът на Сатаната е разделяй и владей !!! Единственият начин да се оправят нещата е да слезе Годпод в първо лице и да оправи нещата ..

Гост

#163 Re: Истински БЪЛГАРИН

2021-09-01 21:06

#161: Васил Левски - Истински БЪЛГАРИН  

 Съгласна съм на сто процента с вашето мнение ! Възхищавам се че има още истински българи ( българки ) ксто вас ! Аз  мисля че по всички човешки и физични закони , на всяко действие трябва да има равно на него противодействие !!! Защото тези от парламента в меките столове няма как да чуят мнението ни .. 


Гост

#164 Re: Re:

2021-09-02 02:22

#79: Родител - Re:  

 Абсолютно съгласен!


Гост

#165

2021-09-02 05:00

Без задължаване на маски,тестове и ваксини.

Гост

#166

2021-09-02 05:05

Подкрепям предложенията и няма какво да добавя

Гост

#167

2021-09-02 05:23

Аз не виждам смисъл от каквито и да са мерки. От какво точно искате да предпазите децата? Всеки организъм, включително детския, събържа до 10 трилиона клетки и забележете, до 100 трилиона паразити, ВИРУСИ ( включително САРС 2), бактерии и гъбички. Децата нямат нужда от каквото и да е ограничение, а точно обратното - здрава, нормална среда, социализация, движение, игри, кислород, слънце и хубава храна. Нищо повече! За какви изобщо мерки, законни или незаконни иде реч? С подобни ограничения имунната система на детето не се развива и заздравява, а точно обратното - отслабва. За боцкане с експериментални бъркочи пък изобщо не може да става дума! Ама въобще! Ясно е, че диригентите на този дирижиран, измислен, абсолютно фалшив цирк оказват натиск спрямо правителствата и понеже разполагат с неограничен финансов ресурс, а чрез медиите формират обществено мнение каквото си искат, нямат за цел нашето добро, още по-малко на децата ни. Искам да видя абсолютна нормализация в училищата и НУЛЕВО онлайн обучение. Обучението не е предавата на една информация по някакъв си начин. Една от основните роли на образованието е социалната. Няма абсолютно никаква причина за каквато и а е друга форма на преподаване, освен традиционната, присъствена. Който родител желае да си тормози детето, като му поставя маска или още по-зле, разрешава да го боцнат с експериментален бъркоч, да си носи последствията от това решение. Няма как заради вирус, който естествено съществува в Природата, който винаги е съществувал и съществува, който винаги е бил вътре в нас и около нас, да прецакваме цялата държава. Правителствата ги разбирам - изнудват ги, заплашват ги, държат ги на мушка. Но това не означава, че всички ние трябва да бягаме от здравия разум. Искам да видя 100% НОРМАЛИЗАЦИЯ на училището конкретно и нулева истерия от една изкуствено създадена измислица.

Гост

#168

2021-09-02 05:37

Без маски и без тестове! Обучението да не се прекъсва по никаква причина! Без карантиниране на паралелки! Искайте повече за да получите повече, на янка такева и се получава доста добре да е нагла. Ако трябва да отстоим правата на децата си ще излезем на още по активни протести в цялата страна.

Гост

#169

2021-09-02 06:30

не е необходимо тестване всяка седмица както пишеха, че синдикати са решили.Въпреки,че за сега не е показан документа с който е прието решението.Достатъчно е тестване да има само при съмнение,което да направи съответното медицинско лице в училището.
Л.Пенчева

#170

2021-09-02 07:35

Здравейте, съжалявам че късно реагирам. Имате пълната ми подкрепа и разписаните предложения са много добре обобщени. Добавям тук и една инициатива, която се появи "на хартия" през 2019 година и според мен можеше да се развие добре особено за работа с деца в топлите месеци, а именно "изнесени класни стаи". Този тип учене има допълнителни позитиви за здравето и е нещо, в което вярвам че обществото трябва да инвестира дългосрочно.


Гост

#171

2021-09-02 08:21

Противоконституционните мерки изобщо няма да обсъждам. Маски, задължителни тестове и приоритет за ваксинирани са пълен абсурд!
Обърнете внимание на приложението към Заповедта на Министъра за начина на поставяне и носене на маска. Еднократната следва да се подменя на 2 часа, а многократната-винаги, когато се намокри! Във всички останали случаи самата маска е не само неефективна, а допринася за заразяване, ако този, който я носи е болен.
Т.е. носенето на маски в училищата е НЕВЪЗМОЖНА за изпълнение заповед. Предлагам: Лампи във всяка класна стая/вече е предложено от няколко човека в коментарите/, често ПРОВЕТРЯВАНЕ, дезинфекция, присъствено обучение, повече занимания на открито- винаги, докато позволява времето.Да се даде свобода на учителите да провеждат часове на открито по собствена преценка- дори в двора на тревата или игрището, ако предметът позволява. Преминаване към неприсъствено обучение на съответния клас само ако има над 20 процента болни в паралелката.
Учителите, които ги е страх да не се заразят и разболеят имат опция да се ваксинират. Нали ваксинираните са защитени според МЗ? Това трябва да е ЛИЧЕН ИЗБОР и по никакъв начин да не се разделят родители , учители и деца по такъв признак!
По професия съм адвокат. Ако Ви трябва юридическа помощ/неприсъствена/, защото не съм в София, може да ми пишете на имейл advpopova@abv.bg.


Гост

#172 Re: Re:

2021-09-02 08:30

#156: - Re:

Здравейте,

Благодаря за уточнението и съвета! Също така не съм сигурна дали не може да се оспори юридически заповедта на министъра за доказване на преболедуване (в която е записано да е само с положителен PCR) с оглед на това, което са предвидили като мерки за посещаемост на деца на родители, ваксинирани или преболедували. От натрупаните изследвания до момента, е възможно едно такова дело да има шанс за успех. Защото има неточности - самата дефиниция "преболедувал" да се доказва с диагностичен тест за установяване на заболяване. Мисля, че това може да е основа за завеждане на дело, не знам...  

Успех още веднъж!


Гост

#173

2021-09-02 08:45

Осигуряване на бактерицидни лампи за класните стаи ,коридори и физкултурни салони.Нормален учебен процес без изисквания за дистанция и други подобни.

Гост

#174 Re:

2021-09-02 08:59

#79: Родител - Re:  

 Подкрепям. Това е разумният подход


Гост

#175

2021-09-02 09:38

Драги Приятели, понеже всички работещи в тази държава плащаме данъци, издържаме пенсионерите, безработните, и всички останали, финансираме съществуването на държавата България. Имам едно предложение. Да задължим Министерство на Образованието, да достави машини за озон, и ултравиолетови лампи във всички училища в страната, и да се прекрати тая лудост с носенето на маски по време на час. Това от самото начало е най-доброто решение, но не искаха дори да го предложат. Вирусите и бактериите, не могат да съществуват в среда, наситена с озон, озона пречиства всяка повърхност, и самото пространство. Щом плащам данъци, аз ЗАДЪЛЖАВАМ Министерство на Образованието, да достави машини за озон, и ултравиолетови лампи, във всички училища в страната. А маските, да си ги носят директорите, соц лелите от синдикатите на учителите, и въобще който си иска, но не и моето дете. Подкрепяте ли ме? Може да се направи с общи родителски декларации, и те да бъдат изпращани до Мин на Образованието. Nahuatl



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...