Петиция в защита и в подкрепа на Пловдивски митрополит Николай


Гост

#76 Re: Re: Николай не е подходящ за водач

2016-06-11 04:27


Гост

#77

2016-06-11 07:17

ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! в петицията да бъде изправен Николай пред църковен съд няма обвинения, а "молба да бъде разследван за престъпления", които в съда би могъл и да опровергае, не се вижда смисъл от каква и да е защита. Той като невинен би трябвало да се изправи пред съда и да бъде оневинен, тогава съблазънта ще спре. Между впрочем единственият, който е  казвал, "че взема по 10 000лв. за всяко свещеническо ръкоположение" е самият Николай. Друг такива думи не е изричал, а това е поредната му лъжа и клевета, за която ще бъде подведен под съдебна отговорност. НЕКА МУ БЪДЕ ПРЕДАДЕНО !

Страничен наблюдател

#78 Все едно.

2016-06-12 18:24

1500 искат махане на Николай, 270 - оставане. Аз си мисля, че в двете подписки участват само враждуващи попчета, други църковни служители (служителки) и тук-там някой заблуден. Иначе от Николай никой не се интересува и едва ли някой има нужда от него.  От време на време прави по някоя изцепка, системно го подиграват медии и участници по форуми, но иначе никой не го бръсне за слива. Опитва да застане пред светлината на прожекторите,  гизди се за публични църковни мероприятия, напъва се да хвали Бога, но въпреки това е изградил съвсем незавиден имидж - корупция, проводник на руски интереси, сребролюбство. Някой дори го посочиха за гей. Той твърди, че е натопен, но пък аз твърдя, че никой не може да дискредитира читав човек, просто защото на лицето на читавия е изписана почтеност и действията му вдъхват уважение. Почтеният си личи, подлецът - също.  За всеки случай църквата се тресе от скандали и е съвсем логично да се потърси за отговорност този, който я управлява. Сменяйте го и това е. Само Асеновград е 50 000, а в от цяла България само има-няма 2000 се занимават с казуса. Този просто е ненужен.

 


Гост

#79 Re: Re: Re: Re:

2016-06-12 23:29

#46: - Re: Re: Re:  

 A Vie ot koi ste vse pak? Shtom ne ste ot slepite, mai e yasno ot koi ste ...

..

Mariana Orvis

#80 Re: Mariana Orvis

2016-06-13 00:08

#61: -  

 Nito sum prezvitera, nito sum ot priblijeniite na dyado Nikolai. Nito dori e shred priyatelite mi, a bih iskala... Kogato jiveeh v Plovdiv, sum prisustvala na slujbi, vodeni ot nego. Mislya, che e napulno v reda na neshtata dyado Nikolai da ni napomnya kolko mnogo sme greshni, za da se osuznaem. Sledya Plovdivskata pravoslavna televiziya. Po suvest sum v zashtita na mitropolit Nikolai ot napadkite, zashtoto dori da ima grehove kato chovek, ( koi ot nas nyama???), blagochestieto i dostoinstvoto mu kato arhierei e poveche ot yavno. Toi e dobur pastir. Dostoen mitropolit. Shto se otnasya do otec Todor, vijdam, che e sushto blagochestiv sveshtenik, no moje bi e vreme da se pensionira. Za arhonstvoto - losho sushto nyama. A za Plovdivskata pravoslavna televiziya - mislya, che e dobro postijenie, koeto tepurva shte se usuvurshenstva.

Николай - в сливенския или в Белене

#81 Re: Re: Mariana Orvis

2016-06-13 04:27

#80: Mariana Orvis - Re: Mariana Orvis 

 Грешен е дядо ти, грешен е. И некритичен. Нищо духовно няма в него. Нищо благородно. Както казва Николчев, трябва да бъде предаден на прокурор, да го разследват, да му извадят бакиите и да го пратят в сливенския. Малко и той да стъпи на земята, сред човеците, а не да витае в облаците и разправя, че Бог бил с него. Бог може и да е с някой хора, но не и с него.


Гост

#82

2016-06-13 12:17

Кузман Димов - Кърджали

Иисус Христос ни е дал велика заповед: "Не съдете за да не бъдете съдени!" Искам да се обърна към всички тези християни, които нарушиха тази заповед: Смирете се! Кои сме ние да съдим нашия митрополит. По Божието благоволение той е наш духовен водач. Водач, който за малкото години, през които е митрополит на Пловдивската епархия направи революция в най-добрия смисъл на думата, в цялостната дейност като духовен водач на повереното му от Бога паство.  

Негово високопреосвещенство Николай има смелостта да говори ясно и открито по всички актуални теми на болното ни общество. На него не му тежи тоталитарното минало, поради което е така открит и директен в изказа си. Разбира се, това не се харесва на, както ги нарича Сам Иисус Христос плътски мъдруващите човеци - считащите се за корифеи сред нашата така наречена интелигенция и журналистическа общност. И атаките срещу него, а това са атаки и срещу Православната ни църква не закъсняха. Използват се всякакви методи и средства, а напоследък и настройване на част от христолюбивия божий народ от град Асеновград.

Използват се доводи и аргументи, които за един истински вярващ християнин, запознат с учението на светите Отци и Учители на църквата са напълно безпочвени и неприемливи. Но за съжаление българският православен народ, по една или друга причина не е достатъчно запознат и лесно се поддава на тези зловредни внушения и клевети. 

Накрая искам да се обърна съм православните български християни: не се поддавайте на тази кампания! Сатаната ни вършее както е казал Спасителя и затова да се обединим около нашия архиерей за единството на Православната ни църква и за слава Божия. 

На журналистическото войнство, което взема отношение по всички въпроси, касаещи Православната ни църква, ще препоръчам да се запознаят в дълбочина със Светото Православие и учението за него дадено ни от Самия Иисус Христос, апостолите и светите отци и учители описано в богата съкровищница на православната литература и чак тогава да вземат отношение и да дават оценки за неща, които не познават.  

А на тези богослови, които всячески се стремят да прокарват отровата на икуменизма и модернизма сред нашия народ ще кажа: смирете се! Не съблазнявайте народа,  защото, както е казал Спасителят: "Горко на оногова, човека, чрез когото съблазън дохожда" (Мат. 18:7).

Да се молим Бог да вразуми заблудените наши братя и сестри! Амин!

 

 


Гост

#83 Re:

2016-06-13 16:01

#82: -  

 Изцяло подкрепяме думите Ви! Нека всички да се молим за нашите братя и сестри, защото в очите на света изглеждаме ужасно с тези коментари и такава невероятна злоба. Ще се отвратят с право от такива православни. Да се молим и за нашия Владика дядо Николай и да сме благодарни колко много неща направи и прави за Пловдивска Епархия. Който е присъствал на богослуженията му не може да не е впечатлен от силната и усърдна молитва,с която се моли за всички нас пред Бога. 


Гост

#84 Re: Re:

2016-06-13 16:24

#83: - Re:  

 Да имаме молитвите му.


Гост

#85 Re:

2016-06-14 10:38

#82: -  

Точен и ясен коментар!

Браво!

Петър Димов
Гост

#86 из I съборно послание на св. ап. Петра

2016-06-14 10:41

Ако св. ап. Петър казва:

13. И тъй, подчинявайте се на всяко човешко началство, заради Господа: било на цар, като на върховна власт,
14. било на управници, като на пращани от него за наказание на злосторници и за похвала на добротворци.
15. Защото такава е волята Божия - с добротворство да обуздаваме невежеството на безумните човеци,
16. като свободни, не като употребяващи свободата за було на злобата, а като раби Божии.
17. Всекиго почитайте, братството обичайте, от Бога се бойте, царя почитайте.
18. Слуги, покорявайте се с голям страх на господарите си - не само на добрите и кротките, а и на опърничавите.
19. Защото това е угодно Богу, ако някой, от съзнание за Бога пренася скърби, като страда несправедливо

 

... то кои сте Вие, за да съдите?

Този е срам за Бога и България

#87 Вакантно место за владика

2016-06-17 04:17

Хората го задраскаха този. Пловдив няма Митрополит.


Гост

#88 Re:

2016-06-18 12:26

#70: Лазар -  

 Оруел не е православен християнин. Фантазьора няма чувство за действителност.А неговите книги са в сферата на фантастиката.

Лазар

#89

2016-06-20 13:09

И това ли е фантастика?

Матей 23:

25. Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери, задето чистите отвън чашата и блюдото, когато вътре те са пълни с грабеж и неправда.
26. Слепи фарисеино, очисти първом извътре чашата и блюдото, за да станат чисти и отвън.
27. Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери, задето се оприличавате на варосани гробници, които отвън се виждат хубави, а вътре са пълни с мъртвешки кости и с всяка нечистота;


Гост

#90 Re: Вакантно место за владика

2016-06-20 16:44

МУТРОполит страшник

#91 СТРАШНО, братя и сестри

2016-06-26 20:21

Още в началото, в първите ФРАЗИ на Агитката въпросът бива ИЗЧЕРПАН:

"...ЧОВЕК ,КОЙТО Е НАПРАВИЛ СТРАШНО..."

Последователите на Неговата Секта КРИВОславна са  нечленоразделни полуграмотни Сурати, щом не се усещат какви СТРАХОТИИ работи МУТРОполитът. Който също не е особено ДУХОВЕН с лесните му назубрени клишета


Гост

#92 Re: Все едно.

2016-06-26 21:28

#78: Страничен наблюдател - Все едно. 

Страничният наблюдател е далеч от православната вяра.Казано е "в събранието на нечестивци да не стоиш".Има едно възпитателно средство:помнене на Господа и молитвата към Него./ Св.Теофан Затворник/


Гост

#93 Re: Вакантно место за владика

2016-06-26 21:32

#87: Този е срам за Бога и България - Вакантно место за владика 

 Каквито и дела да извърши роптаещият ,той се унижава и губи наградата си като израилтяните,а вие знаете на какво наказание те бяха подложени заради своя ропот./Св.Йоан Златоуст/


Гост

#94 Re: СТРАШНО, братя и сестри

2016-06-26 21:36

#91: МУТРОполит страшник - СТРАШНО, братя и сестри 

Ако ти произнесеш хула,то и Божията помощ ще отблъснеш от себе си,и дявола ще направиш по силен от тебе.А ако благодариш,то и козните на лукавия демон ще отблъснеш,и  грижата на Бога покровител ще привлечеш върху себе си./Св.Йоан Златоуст/


Гост

#95 Re: Все едно.

2016-06-26 21:39

#78: Страничен наблюдател - Все едно. 

Господ понася всички човешки немощи,но не търпи онзи ,който винаги роптае,и не го оставя без вразумление./Преподобен Исак Сириец/


Гост

#96 Re: СТРАШНО, братя и сестри

2016-06-26 21:42

#91: МУТРОполит страшник - СТРАШНО, братя и сестри 

 РОПТАЕШ "мутрополит страшни".КОЙТО САМ СЕБЕ СИ ВРАЗУМЯВА ,ТОЙ ВРАЗУМЯВА И ДРУГИЯ:КОЙТО УЧИ СЕБЕ СИ ,ТОЙ УЧИ И БЛИЖНИЯ./ПРЕПОДОБЕН ИСАК СИРИЕЦ/


Гост

#97 Re: Вакантно место за владика

2016-06-26 21:45

#87: Този е срам за Бога и България - Вакантно место за владика 

 Трябва всяко дело да извършваме пред очите на Господа и всяка МИСЪЛ да влагаме в себе си така ,сякаш Бог я наблюдама./Св.Василий Велики/

НЕМОРАЛЕН Кузман Димов Кърджали

#98 Re: НЕМОРАЛЕН Кузман Димов Кърджали

2016-06-27 13:52

#82: -  

 НЕМОРАЛЕН, престъпнически Лозунг издига Кузман, защитавайки пладнешки разбойници.

НИЕ ТУК НЕ СЪДИМ, ЩЕ ГО СЪДИ СИНОДЪТ И ПРЕДСТОЯЩИЯТ  В И Д О В Д Е Н,  успокой се, Кузмане.

Тук само показваме някои ФАКТОВЕ от значение, и някои критични забележки, недей да се пенявиш, избърши.

"САН КИРИКО" е Творческата База на UIA =Международния Съюз на Архитектите и на IAA =Международната Академия по Архитектура, щаб на световното Биенале (Триенале вече) INTERARCH по архитектура.

Съюзът на Архитектите в България САБ десетилетия наред удържаше половината =50%, =1/2, от всеки творчески хонорар -за разлика от СБХудожници, които, милите, се препитаваха без такава удръжка и даже имаха субсидии- и възложи на арх. Любомир Шинков и НИПК да укрепи свлачището над Горно Воден откъдето се беше изсулило едно паянтово манастирче (само църквицата е била върху по-свестни темели, та се крепеше, донякъде).

Харчът по укрепването на терена надвиши разноските по постройките, нека знаят които помнят "оригинала"; но най-важното е, че всичко ТОВА ИЗЛЕЗЕ ИЗЦЯЛО ОТ ДЖОБА НА БЪЛГАРСКИЯ АРХИТЕКТ без нито стотинка църковни пари, нито държавни субсидии.

Под претекст, че в документите и договорите за предоставяне на развалините на самосрутилия се паянтов метох (после лудница, после ОБОРИ - абе я вижте хала на хилядолетния девически манастир в Белащица: dariknews.bg/view_article.php?article_id=1512235 и novinar.bg/news/manastirat-sv-georgi-kraj-belashtitca-se-rushi_NTE1Nzs2MA==.html) от БПЦърква нямало специфична благословия, че се отстъпва самото (изсипано) място, "дядо" (с ЕГН69**** и с име РОЖДЕНО/дажеНЕмонашеско) Никола Методиев СТОименов-ДВЕСТА-именов-СевастьянЕСКУ, Потомствена Номенклатура на БКП и КДС парашутиран за мУтро-ПОЛИТ-КОМИСАР в Пловдив завежда искове против САБ да им отнеме новопостроените палати.

(А наименованието САН КИРИКО -така опростено за улеснена международна употреба- беше сложено просто от криворазбрано “уважение” към традициите; груба грешка -уви- в която се вкопчи Аятоллахът и го разработи със Св. Св. та да сплашва народеца).
 
КРИВОсъдие на КРИВОславие ОКО НЕ ВАДИ при Режима БоБо.

Блоковете с апартаменти в Тракия (Люлин, Младост) са върху земя, която не е тяхна, тя е общинска, държавна, "чужда"; но имотите са собственост на СЕМЕЙСТВАТА, вложили средствата за да станат СГРАДИТЕ, и тази собственост е СВЕЩЕНА, "дядо" попе! Не можеш ти да зинеш да лапаш чуждото! СветоТАТство е!*)

-------------
*) "Свето-тат .." = означава крадец от светиня, според Николай Райнов (отлъчен от църквата след отлично завършване на духовната академия; де да имахме сега такива Пастири, а то - мУтрополити апаратчици грухтят пред олтара ...) и е най-долната степен на морално падение.

НЕМОРАЛНО

#99 Re: Re: НЕМОРАЛЕН Кузман Димов Кърджали

2016-06-27 13:59

#98: НЕМОРАЛЕН Кузман Димов Кърджали - Re: НЕМОРАЛЕН Кузман Димов Кърджали 

 Пловдивската архитектурна колегия още от легендарния арх. Чинков (излежал за вицове) не обича да премълчава на такъв сурат и скоро го ръкополага за мУтрополит. Богомилите, а и Ботьов, Левски, Вазов и Андрешко доказват, че скептичният българин се води за носа само донякъде, и алчните, арогантни фарисеи ако се освестят може да осъзнаят, че БеПеЦето БЕШЕ (м. свършено глаголно време; Византийско, Турско, Германско, Съветско ...) представителна и единствена за тукашните земи. Пловдив е извечно център на българския католицизъм: Мария-Луиза почива в Св. Лудвиг не случайно.

След Зевс и Тангра и Кришна, след баптистите, пентекосталистите и мормоните в 21 век идват едни ТелеЕВАНГЕЛИСТИ, пастири свикнали на "паства" -сборища от по 14,000 глави наведнаж за по-весело; носещи на ръката си Патек-Филип не само в неделя, които на БатеБоБо вместо да му се умилкват да ги повози на правителствения Фалкон до Йерусалим за огънче могат да го поканят на по-голяма яхта за по-едър риболов; и които няма да чакат някой да им "гласува" епархия даже без монашески стаж в истински манастир.

Те идват, отче. Не разчитай на езикова бариера; по ГЛОБАЛИЗАЦИЯ ТЕ са спецовете.

Избираемите и назначаеми държавни функционери имат задължението да стоят ОТДЕЛНО ОТ ЦЪРКВИ, РЕЛИГИИ И ИДЕОЛОГИИ, (да "спазват дистанция", разделение между държавата и религиите по конституция както във всяка цивилизована -нефундаментална- нация); да си мируват без да привилегироват никоя от тях вместо друга за сметка на ДАНЪКоплатците, особено БеПеЦето която и без поощрение е угоена, търгува имоти из чужбините без мярка и не представлява ДУХОВЕНСТВО, а Апарат с материалистична "квази-духовна" мотивировка. Държавата е и на агностиците, на атеистите, както и на друговерците данъкоплатци.

Колко романтична беше епохата, когато българският поп беше само безполезно, но безобидно и добродушно пиянде ...

БП"Ц”, която ръкополага "мУтрополит" без даже да е бил МОНАХ няма морална преднина в днешна България (и в "епархии" из чужбина -вж великденския в-к КУЛТУРА бр.15/2011). Народът и законодателят следва неотложно да им отнемат разпорежданията с народните недвижимости, градени от нашите деди за нашите внуци от които сме ги взели назаем: те са там допуснати да се препитават в смирено служение Богу и НАРОДУ като СЪДЪРЖАТЕЛИ, НЕ “ПРИТЕЖАТЕЛИ" временно, както сме всички ние на света; и нека не забравяме, че за всички нас предстои ВИДОВДЕН. 


Гост

#100

2016-06-27 17:00

Владика Николай е истински пастир и през всички години през които е бил пастир на Пловдивса епархия е доказал че обича своите овце и е готов да ги защити от вълците, даже и с цената на здравето и живота си. Бъди здрав Владико. Ние те обичаме и се молим за теб. Бъди стожер на Православието, на Църквата и на Истината. Бъди благословен и Божията благодат да те пази. Амин.