Петиция в защита и в подкрепа на Пловдивски митрополит Николай


Гост

#26

2016-06-07 18:02

Митрополит Николай направи много за пловдивска епархия,дано Бог му даде здраве и дълголетие!


Гост

#27 ЕRe:

2016-06-07 18:22

#20: -  

 Един ДЯВОЛ!!!


Гост

#28 Re: Re:

2016-06-07 18:43

#3: - Re:  

 "Боже мой,спаси ни,съжали ни!"Нашата работа е да се молим.


Гост

#29

2016-06-07 18:46

Защото съм възмутена от тази кампания срещу митрополит Николай,започната от хора,абсолютно незапознати с дейността ,усърдието и вярата му ,хора,които само се броят за християни,но не познават нито вярата,нито Църквата ,нито са направили нещо за нея,освен да критикуват и съдят не по християнски ,с озлобление и жестокост.Защото следя и приветствам неговата дейност като човек възпитан и израснал в свещеническо семейство!

Гост

#30 Re: Re: Re:

2016-06-07 18:54

#28: - Re: Re:  

" Молещият се човек си личи,той не е мислещият човек,който решава проблеми,той е молещ се човек."-от книгата "Там където Бог се вижда"-беседи и интервюта на месогейски митрополит Николай


Гост

#31

2016-06-07 19:41

Защото това е лично отношение на определени хора с цел очерняне и злепоставяне на доброто и чисто име на Митрополит Николай! Хора ,връзумете се ,Владиката направи и продължава да прави само най-доброто за Миряните и БПЦ ! Всичко казано по негов адрес е клевета и Дай Боже неговите недоброжелатели се опомнят с Божията помощ!

Гост

#32 Re:

2016-06-07 20:13

#31: -  

 Амин!


Гост

#33 Re: Re:

2016-06-07 20:23

#32: - Re:  

 "Защото аз съм уверен,че ни смърт,нито живот,ни Ангели,нито Сили ,ни настояще,нито бъдеще,ни височина ,ни дълбочина,нито друга някоя твар ще може да ни отлъчи от любовта Божия в Христа Иисуса,нашия Господ"/Рим.8:38-39/т.е.никой не може да ни отлъчи от Божията любов към нас.Молитвата означава човек да живее смирено и да чувства Божията любов към себе си.


Гост

#34 Re:

2016-06-07 20:41

#31: -  

 


Гост

#35 Re:

2016-06-07 21:55

#2: Мирянка -  

 Този човек е монах ,епископ ,владика ,митрополит.За какво гласуване говориш.Монашеството му можеш ли да вземеш,за хиротонията му се произнасят само мъже,владическият му жезъл за какво ти е.Казваш ,че си мирянка , а не си смирена.Лично ли се чувстваш засегната?Не гледай на него като на висш служител в държавата. Окована ли се чувстваш?В Църквата няма окови ,няма ограничения.Християнство е да промениш себе си . Пожелавам ти го.


Гост

#36 ВRe:

2016-06-08 10:26

#31: -  

 Владика, който разделя и владеи, вместо да обединява!!!

 

Лазар

#37

2016-06-08 13:50

Къде са старите икони от митрополитския храм св.Марина?


Гост

#38

2016-06-08 14:03

абсолютна мерзост е да се обвинява този човек.Той направи толкова много за пловдивска епархия-като започнем от ремонта на храмовете , и създаването на ППТ И СТИГНАМ ДО НАЧИНА НА СЛУЖЕНЕ И НЕГОВОТО ДАР СЛОВО.Мисля че това е умишлена кампания против митрополита -за да се засегне той ,като епархийски водач на пловдивска митрополия.

Гост

#39 Re: Re:

2016-06-08 14:08

#19: - Re:  

 Ако са клевети, няма от какво да се страхува, понеже истината би била с него и не би реагирал като изобличен. Ако хулите са неверни, значи ще заслужи венец на небето. При всички случаи това че има петиция, която го защитава, и то от хора, които си получават заплатите от него самия е 1- о дълбок конфликт на интерси и 2- о израз на пълното му безсилие и страх. Нека в най- скоро време Бог се смили и покаже истината на всички ни, за да престане съблазънта и да се помирят братята в Христа.

Лазар

#40

2016-06-08 14:09

Къде е Плащеницата от митрополитския храм св.Марина

Mariana Orvis

#41 Mariana Orvis

2016-06-08 17:45

#39: - Re: Re:  

 Az i po-golyama chast ot podkrepyashtite peticiyata NE POLUCHAVAME zaplatite si ot dyado Nikolai. Mitropolit Nikolai NE E iniciatorut na peticiyata. Dokolkoto mi e izvestno, suzdadena e ot plovdivski mladej, chiyato suvest yavno go e podtiknala.  Moje bi, dori mitropolit Nikolai e protiv peticiyata...Sushto ne vijdam da e reagiral kato izoblichen. Ne mislya, che v deistviyata si kato mitropolit toi proyavyava bezsilie i strah. - Naprotiv! ... I nakraya: Izobshto ne go poznavam lichno. Dori ne jiveya v Bulgaria. Sledya redovno Plovdivskata  Pravoslavna televiziya i novinite ot Plovdivska eparhiya i tova mi dava dostatuchno osnovanie da imam mnenie...Otvratena sum ot predavaneto "Vyara i obshtestvo" po BNT, zashtoto edinstvenoto koeto pravi, e da see razdori, konflikti i protivopostavyane v obshtestvoto po vuprosite na Bulgarskata Pravoslavna Curkva... A za venec na nebesata: vyarvam, che dyado Nikolai shte poluchi takuv ... Da, neka se molim, Bog da se smili nad vsichki ni, da ni prosti vsichko, kakvoto sme sugreshili s dumi, dela, misli, chuvstva, da ni pomilva i spasi. 

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2016-06-08 17:47


Mariana Orvis

#43 Re:

2016-06-08 17:48

#40: Лазар -  

 Lazar, za tova popitaite sveshtenicite ot curkvata "Sveta Marina".

Mariana Orvis

#44 Re:

2016-06-08 17:51

#38: -  

 Podkrepyam mnenieto Vi, gost 38 ...

Mariana Orvis

#45 Re: Re: Re:

2016-06-08 17:55

#24: - Re: Re:  

 Vie ot koi ste? : Ot ludite ili ot slepite???


Гост

#46 Re: Re: Re:

2016-06-08 18:13

#24: - Re: Re:  

 Вие сте от слепите и това ви личи от километри ....!!!

Вяра. М

#47 Re: Re: Re:

2016-06-08 18:22

#39: - Re: Re:  

 
Интересно ми е как се държи "изобличен човек", бихте ли пояснили !?
 
Н.В. митрополит Николай се държи много достойно пред цялата нелепа отрова, заливаща го последните дни. За петицията той изобщо не знае, или поне тя е направена без негово знание. Тази петиция е спонтанен акт на обич и признателност и чисто човешко желание да се застъпим за него и да му покажем, че не е сам срещу всички, а че сме мнозина тези, които го подкрепяме. Дядо Николай има нашите молитви, има и синовната ни обич, има нашета признателност за всичко, което е направил за епархията.
 
Слава Богу за всичко!
 
Но тъжното е, че толкова много заслепен народ си слага грях на душата, като застава срещу архиерея си, от там срещу духовенството, а по този начин и срещу Църквата. А всеки, който малко е чел, знае Кой е глава на Църквата.
 
Хулейки духовниците, хулите Духа Свети.
Хулейки архиерея си, заставате срещу Великия Архиерей.

Гост

#48

2016-06-08 19:28

в случай, че не сте запознати с петицията на събратята в Христа, в която не се вижда нито една хула, нито помия, нито отрова, а само молба, заповядайте:

Относно: Възмущението ни от поведението и действията на Негово Високопреосвещенство Николай, Митрополит Пловдивски.

 

          Ваше Светейшество, Ваши Високопреосвещенства, 

      Като имаме предвид, че според Чл. 176, ал. 3 от Устава на БПЦ – БП съдебната власт се основава на църковните канони, Устава на БПЦ – БП и че Св. Синод в пълен състав, по смисъла на Чл. 58, т. 26 от същия Устав, има правомощието да изисква от архиереите да изпълняват усърдно и точно своите задължения, се обръщаме смирено към Вас – Предстоятеля на Светата Българска Православна Църква и към всички многопочитаеми Високопреосвещени митрополити – членове на Св. Синод на БПЦ – БП с молба да разгледате деянията на Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай.

Молим, да проучите и да разследвате:

1.  Финансирането и дотирането на Православна Духовна Семинария - Пловдив, в неиздаване на отчетни документи и еднолично получаване на финансирането й от Бачковска Света Обител, както и неверни данни за броя на учащите в ПДС, подадени до Министерство на образованието.

2. Порочния метод на назначаване и подмяна на дълбокоуважавани свещенослужители в Пловдивска Епархия - пример е брожението около назначаването на Отец Стилиан в Православен храм "Св. Богородица Благовещение" Асеновград  като втори ефимерий (по стечение на обстоятелствата – син на архиерейския наместник в града с агентурно минало) и възмутителното му и недопустимо държание към досегашния свещеник – ставрофорен свещеноиконом Тодор, както и изискването на финансови облаги за раздаване даровете на Светия Дух, засвидетелствано от десетки свещеници и миряни.

3. Откритото участие на Негово Високопреосвещенство Николай в предизборната агитация на последните избори, обявявайки точно за коя партия ще гласува. По този начин той грубо погазва синодални решения за неутралитет в политическия живот на църквата.

4.  И в Асеновград, Ваше Светейшество и Ваши Високопреосвещенства, на Великден имаше заря в една единствена църква в града, където служи архиерейския наместник Отец Йордан – първи личен приятел на митрополит Николай, скандално назначен преди повече от пет години на мястото на достолепен истински свещеник отец  Петко, дръзнал да се противопостави на „благия” митрополит.

5. Продължаващите скандали и унизителни сцени в храма „Света Богородица Благовещение” - Асеновград, дори и на големия празник ПРЕПОЛОВЕНИЕ към свещеници и миряни, когато Митрополит Николай изгони от храма църковен певец, дръзнал да каже истината в очите му. В проповедта си говореше повече за злато и комунизъм, но нищо за Христос. Хората от Асеновград са настръхнали и готови на гражданско неподчинение.

     Ние, миряните, смутени от поведението на Негово Високопреосвещенство Николай, Митрополит Пловдивски, подхвърлени на безмилостна съблазън, поради множеството скандали и  последвалия масов отлив от храмовете, смятаме, че в управлението му има сериозни нарушения по смисъла на Чл. 189 и по-конкретно Чл. 190, т.8 (симония). Заедно с това вярваме, че Пловдивският митрополит Николай нарушава в управлението на епархията ни и Чл. 81 от Устава на БПЦ – БП, както и следните свещени канони и правила на Светата Православна Църква:

•         29 и 30 правило на св. Апостоли

•         2 правило на светия четвърти Вселенски събор

•         22 правило на светия шести Вселенски събор

•         3, 4, 5, 16 и 19 правило на светия седми Вселенски събор

        Ваше Светейшество, Ваши Високопреосвещенства,

       Молим Негово Високопреосвещенство Пловдивският Митрополит Николай да бъде освободен от длъжността си на правоправещ Митрополит на Пловдивска Епархия, както и да бъде образувано срещу него Църковно-наказателно дело, което да го накаже или  оправдае.     

 Като оставаме верни чеда на светата православна Църква – БПЦ-БП, целуваме Светата Ви Първосветителска десница и оставаме на Ваше Светейшество предани в Христа духовни чеда.

 Ваши в Господа миряните от диоцеза на БПЦ-БП.       

 

 

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2016-06-08 19:32



Гост

#50 Re:

2016-06-08 19:48

#48: -  

 Хула са самите обвинения в петицията ви, клеветнически и манипулативни. Но и да я приемем за добронамерена молба, то кажете ми как ще определите коментарите към нея?