Дворът на ПМГ „Васил Друмев“ на учениците!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Дворът на ПМГ „Васил Друмев“ на учениците!


Гост

#76 Re:

2016-04-14 13:26

#75: -  

 В отговор на Иван Симеонов  и Цветелина Петкова. Сградата на тази гимназия е построена в средата та 50-те години . Западната част на двора и никога не е бил част от дворни места на къщи, просто защото такива не е имало.  Аз  съм учил там в учебните  1963 - 1967 г.  - 4 г.  Никога  западната част от двора и не е бил частна собсгтвеност. Там си имаше ограда  и беше спортна площадка с футболно, волейболно и баскетболно игрище.  Това, че част от двора е продаден на частни лица  е чиста грешка на Общината. Последващите трансформации  са също нейна грешка.

***

#77 Re:

2016-04-14 13:26

#73: -  

 Наистина по-хубаво не казвайте къде сте учили, че като Ви гледам правописа, да пази Господ!!!


Гост

#78 Re: Re:

2016-04-14 13:29

#76: - Re: Малко късно сте учил там, господине - целия район едно време беше вилата на Фердинанд и след това е "национализирана", така че доста има преди вашия строеж на училището от 50-те години на миналия век. Да не говорим, че след промените този въпрос е изрично е уреден законодателно и с акта за реституция! Намерили се защитници на нищото...

Галимир Иванов

#79 стройтелството в боровата гора под Горското над булевард България

2016-04-14 13:48

#76: - Re:  

 Господин Гост. Вие сте учили  девет години преди да се обособи парцела, така че информацията ви не е актуална. Това се развива още по Тодор Живково време през далечната 1974 година. Продажбата и обособяването е факт и не е грешка на никого! На този ъгал не може да се развие друго освен сграда. На 312 м2 не могат да се реализират нито игрище, нито салон,твърде малък е парцела с размери 18 на 18 метра. Съветвам ви искрено да се зарадваме заедно, че предприемача прави за негова сметка доста ремонти за рушащто се от старост училище, защото като гледам колко злобни хора има в тази петиция, никои от вас не би се бръкнал нито с лев да помогне на така любимата ви гимназия, можете само да ругаете по общинските съветници, бивши кметове и кой ли още не! До половин година като започнат стройтелството в боровата гора под Горското над булевард България, ще трябва да направим и за там петиция, предлагам да не се бавим много и да стартира от сега. Мнозина сигурно са играли като малки там на войници и им липсват тези детски моменти?Там се очертава масово застрояване с цял квартал от Блокове !!!


Гост

#80 Re: Re: Re:

2016-04-14 14:48

#78: - Re: Re:  

 Отговор. Правописът ми е точен. Грешката е техническа. Относно това, че целият район е бил вила на Фердинанд, вероятно  и теренът на Стадиона е бил негова собственост.  По вашата логика законно  е да му го върнем и наследниците му да си построят там нещо. Знаете ли  ли какви са причините за продажба на част от двора на училището?  Павилионът е бил за книжарница или  нещо подобно. Какви трасформации са го превърнали в жил. парцел. Ами след като построят жил.  блок новите собственици след някоя година, ще протестират, че спортната площадка им пречи. Учениците вдигат шум, а може и да счупят някой прозорец неволно. Тогава ще поискат да се премахне и спортната площадка.  /Дали му прасето, той поискал и на прасето майка му - нар. мъдрост/ По закона за реституцията  видяхме как кметът Рашев  за едно мазе от 300 кв. м.  хариза 53 дка.  гора. Гората, която  хората с доброволен труд са залесили в т. ч.  и моят покоен баща.  Сега след двойна препродажба и тя подлежи на "законно" застрояване и вече е оградена и се охранява.  А това, че според някои коментари теренът има голама денивелация и  не става за сп. площадка - не е вярно. Тя е ок.  50-60 см. на 20 - 30 м  асфалтиран терен. И толкова много ученици, вкл.  и аз сме играли точно там.   А, иначе Зконът е  "Тесна врата у широко поле - ако сакаш, минавай".


Гост

#81

2016-04-14 17:02

Абе на математиците двор не им трябва, те си имат компютри, да гният в класната стая горките деца.

Гост

#82

2016-04-14 17:15

И какво то това, че е напълно законно, тук е въпрос на морален избор, ако и да има право на строеж , не му ли е малко нелепо да се възползва от него. Да се е сетил един поне от тези новобогаташи /строители да построи нещо с обществена полза в замяна на добруването, което им е предоставила народната ни робска психология и да кажат: Ето на , и аз изпълних нещо ктиторско, като предците си, те са събирали за школо, ние дърпаме за полагащото ни се законно частно облагодетелстване. Аферим, уста Георгиев!

Милен Кабакчиев

#83 измислена и маниполативна петиция организирана от конкурентни стройтелни фирми !

2016-04-14 18:07

Примирете се хора , губите си времето, нещата са абсолютно законни. Училището е съгласно, учниците нямат нищо против, общината и главния архитект са издали стройтелно разрешение след обстойни проверки. Парцела е частен и само граничи с гимназията, закупен е напълно легално през 2014 година от предишния му собственик като частен имот и с одобрен ПУП за жилищно стройтелство. Гимназията има 8900 м2 двор. Има си достатъчно зелени площи, в момента се реновира игрището от стройтелния предприемач изцяло за негова сметка. Примирете се и се опитайте и вие да направите нещо като ремонт за ваша сметка, вместо да пишете тъпи коментари и се подписвате в измислена и маниполативна петиция организирана от конкурентни стройтелни фирми и хора които са срещу настоящия кмет и училищното ръководство! Няма как един частен имот да се национализира или отчужди, все едно вас да ви изгоня без причина от личния ви имот, не може ли да го проумеете, няма такъв действащ закон в нашата Държава , нито Европейската директива би го позволила, защото собственика може да осъди общината ни за много пари в Страсбург !


Гост

#84

2016-04-14 18:37

Добре де, хайде тогава да подхванем събиране на средства за ремонт на този двор, дали ще успеем.

Лора Милева

#85 Re: #82

2016-04-14 19:13

#82: -  

 В отговор на Гост и коментар #82:  бих написал. ООО....не разумний ю(у)роде,като чета колко кондензирана злоба витае ,като облак от Чернобил  и как плюете и обиждате по всичко, доказвате за пореден път максимата за българина и злобата, която го самоунищожава! Каквото и да ти се даде все не ти е достатъчно, все те мамят, все си прецакан, все те боли нещо и не ти се работи, все те мързи, все парите не ти стигат, все са ти платили малко за работата която си претупал , или с едно изречение.... "Мене не ме яд дека на мене ми е зле, а дека на Вуте му е арно"!То не бяха общински съветници, кметове бивши и настоящи, училищни ръководсва, строителни предприемачи, собственици на имота, главни архитекти, наредени и насолени , като "Свински черва"...какъв народ сте бе?То цял сериал му спретнахте по нашенски! Нали уж всички сте бивши ученици на най-елитната гимназия. Къде ви се стопи елитарното възпитание или минахте по тънката с пищовите. Какво направихте всички Вие  за тази гимназия- персонално, или стигнахте до търкане на кълки по чиновете ? Как след всичко което се написа и се тиражира въобще си представяте, че обиждайки заслужавате да бъдат уважени желанията , и съответно някой би направил нещо с обществена полза за Вас- бивши настоящи и бъдещи ученици! За да получиш първо трябва да дадеш! Тук има само недодялана злоба без капка толерантна мъдрост. Съответно изисквате морал, и ако може -мощни дарения на готово! В бизнеса  трябва "хладна глава" спомена снощи Шарлопов в предаването си- емоциите са за сапунените сериали, и независимо от всичко, човека излиза човечен. За разлика от много други строителни предприемачи в този град  се опитва да е полезен, макар и неразбран , като такъв. Дори не мисля че има за цел да продава и да печели , доколкото чувам сградата ще е в полза на учащите като общежитие. Видях  , че е правил и безвъзмезни ремонти на църкви, и то не с цел да изкупува вината си (както веднага ще захапете), а благотворително - нещо с което не е афиширал никога. Кой от всички вас ще похарчи  спестяванията си  за скъпите ремонти по гимназията? И колко точно ще му се ОТКИНЕ....и ако случайно някой вземе че се бръкне, държа да го оплюем пак, ама Дружно както си знаеме ПО- НАШЕНСКИ!!!

Олеле

#86

2016-04-15 05:08

Хе-хе, сериал не, ами - цял сезон. И всичко е дирижирано от кликата на Петър Христов, който така и не можа да прости, че някой друг се е сетил и е купил парцела преди него. И всички тука будни и съвестни граждани са повлечени от платените акции срещу малкото останали независими строители - днес Георгиев, утре бай Илия и така, докато остане само бизнес групата около Лактимата.

Тъжно и позорно - чисто политически игри, облечени в декора на "гражданското общество". Като се има предвид, че едни и същи лица пишат и се подписват в подписката по няколко пъти!

Бяр разтревожен и аз от ситуацията, влязох тука и едва тогава видях, даже от приложените снимки, за какъв "двор" на ПМГ става дума и се отвратих от плитката агитация! Без мен в подобни политико-икономически провокации...

 

Заб.- Много ми е чудно само "будните и съвестни" граждани защо не обръщат внимание на споменатото тука унищожаване на цял един парк в центъра на нашия град (софиянци са ми ясни с техните настроения), ами са се вторачили в бетонния ъглов къс на училището - или приказката за сламката и гредата?!

НАРОДЕ???


Гост

#87

2016-04-15 09:15

Абсолютно безумие е в двора на училището да се строи блок


Гост

#88

2016-04-15 10:52

Ох, като гледате от собствената си камбанария явно пропускате, че не на всеки тук му е платено да се изкаже в нечия полза, само ме карате да мисля, че така изобличавате собствените си мотиви, но нищо, четох и видях, и тук има граждани и злобари, и крадците викат: Дръжте крадеца.  А за злобата, по семантичен анализ бихте спечелили вие, коментар 85. Дано един ден и вашите очи се отворят, по-малко стереотипи, съдете по делата, не по презумция, ако обичате, а пък дали е възможно или не - ще видим. Никой не плюе по принцип тук, ами се разглежда конкретен случай, генерализирате вие, ама ще ви мине, пак ще ви плати друг, и ще бръщолевите и в негова полза, какво да се прави, всеки според разбиранията си.

Лора Милева

#89 Re:

2016-04-16 16:38

В отговор на лукуменото изложение по- горе на тема :"Теория на Конспирацията" Гост с номер #88: -  Абе, човече, какво ти платено изказване  ,какви 5 лева? Обземат ме смесени чувства.- Да се радвам ли, че имам възможност да печеля от това което пиша или да ми е мъчно, че имате толкова писимистична прогноза за хората , които умееят да уважават  БЕЗКОРИСТНО! Ако обичате "любезний" теориите и хипотезите са за  час по математика, която все пак е точна наука и борави с фактология. Недейте да си позволявате да пресолявате манджата в чужда паница- гледайте си вашата и си сърбайте супата- бавно с кеф и по възможност с вилица.Той глупака по презумция спори, не пита и не се интересува, защото е уверен!- и от тези безмислени възражения, почвам да се дразня , колко лош характер мога да имам...Държа да отбележа ,че разводнявате темата със дърпане на лукуми.Темата е : Защо ,ще се строи в НЕПОСРЕДСТВЕНА БЛИЗОСТ до ПМГ и какви права имат гражданите на мнение. Аз ще кажа само -колкото права имаш ти да се къпеш гол(а) в банята, толкова и собственика има правото да си строи в частният имот- Ако не е той, ще е друг.Това е парче земя , на апетитно място,която отново ще е в полза на учащите. А ако решат  да направят и център за работа с Аутисти, тогава пак ли ще кажете спрете строежите ,не щем аутисти в двора на училището, нищо ,че държавата се опитва да ги социализира!И един съвет от мен - Грешния ( искушил се да коментирам)-бъдете умен -Говорете Мълчейки , защото умните хора знаят, че в крайна сметка нищо не знаят!

 


Гост

#90

2016-04-17 17:30

Бурни овации и завесата пада, дано бъдете оценен по достойнство от литературната критика, малко ви е злобата  в повечко и понеже мене всъщност ме е яд, и то много, че се строи В ДВОРА на ПМГ, другото не ме интересува, явно красноречието ви не ви е дало добър живот, че с такава настървеност се захващата да ринете безмерни глупости и да всявате раздор, не ми се струва, че мястото ви е тази страница. Тук има кауза, която ви е чужда, а пък вашата си я пазете за себе си, защитнико на смелите и благородни строители на съвременна България, каква прелест само, оставам без думи! Шапка ви свалям и дано ви е леко и мирно в този прекраен нов град!


Гост

#91

2016-04-17 18:26

Просто ужасно!!!

Гост

#92 Re:

2016-04-18 04:18

#91: -  

 Ти пък колко пъти ще пишеш едни и същи глупости - вече като стана ясно, че за последните дни едва 10-ина души са се присъединили към прословутата подписка, поддържате огъня с подобни нелепости и изтъркани слогани!

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2016-04-18 08:40


Сезгин

#94 Re: Re:

2016-04-18 11:32

#92: - Re:  

 щото и слепите видяха, че блокът е ДО двора на училището, а не в него


Гост

#95

2016-04-18 12:04

Аз пък така и не разбирам като ви е ясно и лесно и легално какво търсите тук, оформете си петиция в полза на строежа и чакайте целия китайски народ да ви подкрепи, нали били имали икономически отношения с предприемача. Ама че наглост вашата...

Александър Димов

#96 Репортажи по БНТ и Нова телевизия.

2016-04-18 14:07

#95: -  

 Не виждате ли от статистиката в петицията, че за вчера са се подписали трима а за днес само двама. Това не ви ли навежда на мисълта, че не сте изобщо прави! Става въпрос за частен парцел, който е до двора на гимназията. Днес по БНТ и по Нова телевизия стана абсолютно ясно от директора на гимназията, от заместник директора и от главния архитект на община Велико Търново, че предприемача си е изцяло в правото да построй сградата за която има влязло в сила стройтелно разрешение в частния имот, който както се вижда е доста далеч от игрищата на ПМГ "Васил Друмев"!


Гост

#97 Re: хахаха...искренно ме забавлявате, а за добър или лош животът ми...де да можех пак да го изживея!

2016-04-18 16:43

#90: -  

 

възмутена от липсата на държава

#98

2016-04-18 18:37

Проблемът е в плана за имота. Прокуратурата да се самосезира и да предприеме адекватни действия. Да спре да дреме!!!


Гост

#99 Re:

2016-04-18 18:42

#14: -  

 Поздравления госпожо съдия! Разгледайте документите на общината. Там са грешките и мисля, че само прокуратурата може да предприеме някакви действия като се самосезира. Щом имате такава добра гражданска позиция - помогнете!

Милко Младенов

#100 всичко е законно и няма причина да не се застрой частния имот!

2016-04-18 20:14

#98: възмутена от липсата на държава -  

 Ако сте чели всички хронологии ще разберете, че още 2010 година прокуратурата във велико търново беше сезирана  от общинския съветник Мирко Робов, като всички документи за частния имот отностно сделката бяха предадени на прокуратурата и се констатира, че всичко е изрядно, така че губете си времето в писане на безмислици и подписване в петиция! Репортажа на БНТ И Нова телевизия от днес беше доста ясен, че всичко е напълно законно още повече, че явно се вижда, че имота е до двора а не в двора на гимназията, както много хора бяха заблудени, но всяка новина в тази държава е в заблуда на слушателя, читателя и зрителя, за да може новините да изглеждат все по интригуващи за да се промиват вашите мозъци и вие да си мислите, че можете да промените нещо, още повече напълно законно! Може доста хора да са против но виждате, че всичко е законно и няма причина да не се застрой частния имот!