Дворът на ПМГ „Васил Друмев“ на учениците!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Дворът на ПМГ „Васил Друмев“ на учениците!

Симеон Николов

#51 Re: Блока във Футболното игрище на ПМГ

2016-04-12 10:59

#37: Генади Атанасов - Блока във Футболното игрище на ПМГ 

 Игрището никога не е било игрище на документи и не е било към ПМГ.Няма нищо общо с училището.Отделно и визуално е през улица и извън оградата на ПМГ.


Гост

#52

2016-04-12 11:00

В града има много парцели с рушащи се и изоставени сгради. Поради тази причина е безсмислено да се сторят жилищни сгради и то в двор на училище.
Иван Симеонов

#53 Re: Блока във Футболното игрище на ПМГ

2016-04-12 11:09

#37: Генади Атанасов - Блока във Футболното игрище на ПМГ 

 По тази логика на блока в "игрището" може да се каже че и блока зад гимназията е към математическа ,защото там беше бирхалето ползвано от учениците на ПМГ.Настоящия започващ строеж няма нищо общо с блоковете ОКОЛО ПМГ.Най лесно виж къде минава оградата на училището.

Христо Ковачев

#54 Частен имот до двора на ПМГ "Васил Друмев"

2016-04-12 12:17

Събарящата се на нищо не приличаща ограда няма нищо общо със собственоста на парцела, вместо да пишете глупости се запознайте с документацията. От 1978 година имота си е частен. Това, че граничи с игрището на гимназията не значи, че е част от двора и! Няма законово основание да не се построи тази сграда! Каузата на тази петиция е безмислена и налудничева! До момента 568 човека от които половината са от други селища и дори не са виждали двора на ПМГ с очите си не знаят на практика за какво се подписват! :)

Александър Узунов

#55 Предложете на предприемача друг по атрактивен парцел

2016-04-12 12:27

#52: -  

 Като има много такива парцели с изоставени сгради, предложете на предприемача друг по атрактивен парцел, но първо го закупете, одобрете проектите и го заменете за този частен имот щом сте толкова загрижени за място граничещо с игрището на пмг " Васил Друмев " Вече 571 човека, които са против могат да съберат по някои лев и да закупят по атрактивен имот заедно и да направят замяна с предприемача а не само да се подписваме, че сме против направете нещо смислено а не да се пишат глупости в тая петиция. Аз първи ще дам моя дял!

Галин Милчев

#56 Re: Re: Блока във Футболното игрище на ПМГ

2016-04-12 12:37

#50: Евгени Симеонов - Re: Блока във Футболното игрище на ПМГ 

 Този парцел също никога не е бил собственост на ПМГ, така че  собственика на частния имот да си върши каквото е запланувал. Ако някои от вас беше собственик на този парцел също щеше да построй нова сграда на мястото на старата барака която е на 38 години и вече се саморуши!


Гост

#57 Реална преценка

2016-04-12 13:19

Не подкрепям петицията, защото мисля, че в нашия град има други фрапиращи примери за арогантно строителство. Някой накрая ще посмее ли да каже на обществеността, че предстои масивно застрояване на парка под Ловното и зад Горското. И че тази мизерия е сътворена от видния общественик" и комунист-хуманист Стоян Витанов в краткото му битие на ИД кмет?

Е, там е фрапантното строителство, което започва да половин година, дори ресторанта на Пешо Морския може да махнат.

Тука вие се занимавате с глупости за един къшей бетон до училище...

Филип Гайдаров

#58 Re: Реална преценка

2016-04-12 13:39

#57: - Реална преценка 

 Сградата ще се построи, защото всичко е в нормите си и е напълно легално, мястото е частно и няма нищо общо нито с игрището нито с двора на ПМГ и никога не е било собственост на гимназията! Успокойте се и инвестирайте силите си към подписи на петиция срещу масивно застрояване на парка под Ловното и зад Горското, което ще бъде факт до половин година, там вече става въпрос за цял КВАРТАЛ !!!

Велко Костов

#59 http://www.pmgvt.org/sites/default/files/Stanovishte_PMG.pdf

2016-04-12 18:41

Четете хронологията хора от цяла България, които нямате друга работа:

 

http://www.pmgvt.org/sites/default/files/Stanovishte_PMG.pdf 

 

Продължаваите с петицията но за някои друг строеж. От 1974 година имота е частен !!!!!!!!


Гост

#60

2016-04-12 20:27

За да се замислят всички управляващу ,начело с "кмета",че никой нищо не носи под главата си !Или както аз обичам да казвам -кофчег джобове няма ,кметееее.....!
Найден Найденов

#61 http://www.pmgvt.org/sites/default/files/Stanovishte_PMG.pdf

2016-04-13 05:05

#60: -  

 Българино научи се да пишеш и четеш: http://www.pmgvt.org/sites/default/files/Stanovishte_PMG.pdf  Кмета в случая няма абсолютно никаква вина. Не разбирате ли, че имота е частен от 1974 година. Вие що за хора сте?

***

#62 Re: http://www.pmgvt.org/sites/default/files/Stanovishte_PMG.pdf

2016-04-13 07:32

#61: Найден Найденов - http://www.pmgvt.org/sites/default/files/Stanovishte_PMG.pdf  

 Найден е прав, г-н Панов какво общо има - човекът направи толкова много през годините за града и общината! Да се обяснява онзи мошеник Рашев и кликата му - първо.

второ - тази подписка е некоректно озаглавена, защото става дума за строеж в ъгъла на двора на ПМГ и ако сме още по-точни: върху бетонирания и денивелиран (повдигнат) ъгъл в двора на ПМГ, където доскоро имаше една 30-годишна съборетина ...

Едва ли ще липсва на някого!

 

Нека сме точни

 

И в тоя ред на мисли - вярно ли е наистина, че ще се застроява паркът под Ловното? Ако това се допусне наистина сме много зле, защото ВЕЧЕ НЯМА ДЪРВЕТА в нашия скромен град и няма да има въздух - нито за учениците, нито за останалите...

Иван Симеонов

#63 Re:

2016-04-13 11:46

#25: -  

 Това застроеното никога не е било игрище а част от дворовите на къщите.Няма нищо общо с ПМГ.Не сравнявайте несравними казуси.

иван Симеонов

#64 Re:

2016-04-13 11:52

#19: -  

 Абсолютна лъжа е че игрището на юг от гимназията има нещо общо с нея.То е част от дворовете на къщите в съседство изградено от техните собственици с техни средства като площадка да играят техните деца.Никога не е имало нищо общо с училището.


Гост

#65

2016-04-13 12:02

Чудесна инициатива

Гост

#66

2016-04-13 12:40

Дъщеря ми беше ученичка в ПМГ; децата имат нужда от тази площ за целите на образованието им.

Гост

#67

2016-04-13 16:01

Защото и аз съм завършила това училище и милея за него и за родния ми Търновград! Нека има повече зелени площи за всички!
Цветелина Петкова

#68 http://www.pmgvt.org/sites/default/files/Stanovishte_PMG.pdf

2016-04-13 16:17

Нека хората които пишат да си направят труда и да отидат на място за да се убедят, че става въпрос за частен парцел от 1974 година, който гарничи с двора на гимназията в западната му част и никога не е бил зелена площ, площадка за игра, част от игрището или нещо подобно. Четете внимателно не давайте смешни коментари: http://www.pmgvt.org/sites/default/files/Stanovishte_PMG.pdf 


Гост

#69 Re:

2016-04-13 17:49

#1: -  

 Това е моето училище - училището, което имаше най-хубавия двор. И тази малка къщичка, която събориха - най-чудната библиотека!!!


Гост

#70 Re: http://www.pmgvt.org/sites/default/files/Stanovishte_PMG.pdf

2016-04-13 17:52

#68: Цветелина Петкова - http://www.pmgvt.org/sites/default/files/Stanovishte_PMG.pdf  

Цветелина, на вас ви е много къса паметта, но само преди 5-6 години ставаше стана ПРОДАЖБАТА на общинска земя с решение на СО и после бе взето такова за анулиране на сделката, а това за което говорите вие е отстъпено право на строеж на металния павилион!

И досега никой от изпълнителната власт не го спази.

Като едни Пилат Понтиевци си измиха ръцета...

 

в-к "БОРБА", 30. 11. 2010:

Разровиха сделка за продажба на 312 кв. м общинска земя, замириса на 64 хил. лв. щета

Стилян НАЙДЕНОВ

Прокуратурата и областният сезирани за сделката с терена в ПМГ „В. Друмев”, продали терена там за 39 лв. на кв. м

Община Велико Търново е ощетена с над 53 хил. лв., а държавата - с 10 хил. ДДС, от мистериозната продажба на общинска земя в ПМГ „В. Друмев”. Вчера общинският съветник Мирко Робов спази обещанието си и сезира областния управител и Окръжна прокуратура във В. Търново за терена.
Покрай проверките и дискусиите около имота обаче лъснаха редица административни гафове, случайни или умишлени, с които част от земята бе продадена на частници.
Местният парламентарист поиска разследване на случая, който ще разклати сериозно администрацията.
Само преди две седмици Общинският съвет реши да ликвидира съсобственост с едноличен търговец и му продаде 32 кв. метра зад училищната ограда. Оценката на земята, според лицензирани оценители, е 6784 лв. Стойността за квадратен метър е 212 лв. При продажбата на останалата земя, която също кметството пласира на частен търговец през август 2008 г. обаче, 312 кв. метра са оценени и заплатени за 12 280, 32 лв., или по едва 39, 36 лв. за квадрат. „При замрелия имотен пазар подобен ръст и разлика са трудно обясними макар и в този двугодишен период. Така общината е ощетена с 53 863, 68 лв., а държавата не е получила 10 773 лв. ДДС”, изчислил съветникът след съпоставката на двете оценки.
Според документите, които той е предоставил на разследващите, врътката с цената е постигната след гафове покрай изменението на статута й.
Същият терен е продаден на частната фирма ЕТ „Авеста-Демир Иванов” през август 2008 г. Тогава предназначението на имота е за „магазин за учебно-технически средства”. Като основание за сделката обаче имотът се продава като предназначен за „жилищно строителство и обществено обслужване”. Така грешният статут позволява ниската оценка и фрапиращата разлика. Документалната следа показва, че предназначението на имота е променено за „жилищно строителство” едва осем месеца по-късно. Междувременно е платена и ниската цена за терена. Така сделката би следвало да се счита за нищожна.
Цялата ситуация лъснала покрай вътрешната проверка, която местният парламентарист направил покрай казуса със застрояването на математическата гимназия. Доц. Мирко Робов даже е уверен, че след като сделката бъде обявена за нищожна, няма да има нужда от последващото отчуждаване на земята, което реши Общинският съвет.

мишока

#71 Re: Re: http://www.pmgvt.org/sites/default/files/Stanovishte_PMG.pdf

2016-04-14 04:26

#70: - Re: http://www.pmgvt.org/sites/default/files/Stanovishte_PMG.pdf  

 От изложеното се вижда, че Станимир Георгиев няма нищо общо с покупката на имота от общината, сега просто изпълнява действащия ПУП за терена - "жилищно предназначение" Имотът няма как вече да се върне на училището и общината, а останалите манипулации за "повече зелени площи" изобщо не се нуждаят от коментар - става дума за една бетонна плоча с площ от около 100 кв.м. , това ли е "игрището" за децата?

 А има и хора, които не знаят къде се намират - коментират "къщичката", която бе в предния двор на гимназията и се събори преди две години, явно манипулацията или заблуждението са гигантски!

Голяма простотия, насърчавана от конкурентни фирми и недоброжелатели на кмета Панов, който хептен пък няма никаква вина.

 

Младен Трифонов

#72 Re: Re: http://www.pmgvt.org/sites/default/files/Stanovishte_PMG.pdf

2016-04-14 06:06

#70: - Re: http://www.pmgvt.org/sites/default/files/Stanovishte_PMG.pdf  

За да се издаде стройтелно разрешение за частния парцел следователно всичко е изрядно в документацията на предприемача. Това е частен имот и той е в правото си да го застрой. Имота се намира до двора на Природоматематическа Гимназия "Васил Друмев" и не е бил нейна собственост! От 1974 година парцела е обособен, не се заблуждавайте и не пишете неверни неща всичко е напълно законно! Четете хронологията внимателно и ще се уверите сами: http://www.pmgvt.org/sites/default/files/Stanovishte_PMG.pdf  


Гост

#73

2016-04-14 11:09

Прекарала съм в този двор 3 гонини в спорти състезания, носила съм знамето на Втора гимназия "Васил Друмев",така че не мога да съм безочастна към безумията на тази община! Успех!
Димитър Златаров

#74 http://www.pmgvt.org/sites/default/files/Stanovishte_PMG.pdf

2016-04-14 11:54

#73: -  

 Какви безумия госпожо? Явно само сте носили знамето щом не знаете, че БЕЗУЧАСТНА не се пише с О.Ето ви да прочетете малко информация. Застроява се парцел до двора на гимназията а не в нейния двор и не на мястото на игрището! Не  подвеждайте хората, като гледам само от други градове се подписват, явно хората не знаят изобщо за какво е тази петиция! Парцелът е обособен и е частен от 1974 година насам. Това са цели 42 години: http://www.pmgvt.org/sites/default/files/Stanovishte_PMG.pdf 


Гост

#75

2016-04-14 12:55

Защото това е престъпление, предизвикано от глупостта и нехайството на общинските съветници.