Дворът на ПМГ „Васил Друмев“ на учениците!

Дворът на ПМГ „Васил Друмев“ на учениците!

Тази петиция има за цел да спаси двора на ПМГ „Васил Друмев“ от безумно застрояване, защото училището, където се обучават и развиват децата - бъдещето на Велико Търново, е по-важно от нечии частни интереси!

Тази петиция има за цел да спре посягането на едно от малко останалите места, където децата да учат необезпокоявано и играят на воля!

Тази петиция има за цел да спре безумния строеж на 6-етажен жилищен блок в училищния двор и да се направи проверка по законовия ред на всички документи по придобиване на парцела и одобряване на строителство на жилищна кооперация и дали са спазени всички законови нормативи!

Велико Търново се превърна в презастроен и бетонен град през последното десетилетие. На всяка крачка изникнаха нови блокове, без идея за паркиране, а зелените площи бяха унищожени. Сега проектът за жилищен блок в двора на природоматематическата гимназия предвижда да посегне на спокойствието на учениците и едно от малкото места, останали незасегнати и необезобразени от строителство в района на стадиона. При това след кaто вече беше застроено другото игрище на училището!

В същото време успехите на възпитаниците на ПМГ „Васил Друмев“ във всички области на науката на национални и международни състезания са радвали и ставали повод на гордост и ще продължат да радват и карат да се гордеем всички нас!

Протестирахме срещу това безобразие още през 2010 година и протестираме отново, защото Общината не спази поетите преди години ангажименти и позволи частните интереси да надделеят пред тези на децата ни и цялото общество!

В миналото дарители са завещавали имоти за строеж на училища, наше задължение е поне да опазим това, което имаме от унищожение. Да се съгласим мълчаливо на този строеж означава да продадем бъдещето на децата ни за една купчина бетон.

 

Подкрепете ни в усилията да спасим двора на ПМГ за учениците!