Дворът на ПМГ „Васил Друмев“ на учениците!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Дворът на ПМГ „Васил Друмев“ на учениците!


Гост

#101 Re: всичко е законно и няма причина да не се застрой частния имот!

2016-04-19 08:38

#100: Милко Младенов - всичко е законно и няма причина да не се застрой частния имот! 

И главния архитект потвърди,че продажбата е станала през 2010г.! ( а не в далечната...., както се твърди тука). Въпросът е какво се случва с решението на Общинския съвет през 2010, защо не е изпълнено! Това искаме - неговото изпълнение. През 2010г. искахме същото - резулатът бяха обещания, обещания и РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ.

Румен Йорданов

#102 Парцела е закупен през 2002 от собственика на книжарницата!

2016-04-19 14:27

#101: - Re: всичко е законно и няма причина да не се застрой частния имот! 

 Продажбата на частния парцел не е станала през 2010. През 2010 година ставаше въпрос за 32 м2, които са част от двора и се реши да не бъдат продавани на собственика на частния парцел до двора на гимназията. Самото обособяване на парцела е станало през далечната 1974 година. Парцела е закупен през 2002 от собственика на книжарницата! Сега сме 2016 година и за тези 6 години от 2010 насам, общинския съвет имаше възможността да му предостави алтернативен парцел на атрактивно място!


Гост

#103

2016-04-19 17:57

Не съм съгласна, тогава защо ще има градски архитект, нали все пак се съблюдава цялостния вид на града и това е основно. Той да не е само прглеждащ документацията чиновник и да вика - може, може. Не ми харесва да се говори в минало време за това, още може да бъде направено нещо, не е ли така


Гост

#104

2016-04-19 18:08

Защото смятам,че това е двор на училище и там трябва да има игрища ,площадки а не бетон .Там децата трябва да играят и се смеят,а не да пазят тишина ! Така смятам ,че е правилно !
Атанас Димов

#105 Мястото е до двора на гимназията а не в нейния двор. Парцела е обособен още през 1974 година!

2016-04-20 08:11

#103: -  

Не е така. абслютно нищо не може да се направи. Каквото е можело е било направено. Мястото е до двора на гимназията а не в нейния двор. Нещата са се случили още през 1974 година. Няма законово основание да не се строй на този парцел. Другото което е, че това не е било площадка за децата а винаги е имало постройка там, така че децата не се ощетяват, като се построй на нейно място друга сграда!


Гост

#106

2016-04-20 11:58

Аз съм израснала там. И няма да ми е приятно пред двора ми да има такава голяма сграда. Не искам да си паркират колите на мястото на моята кола само защото имат дом до дома. Не искам да ми закриват гледката. Не искам да ми разрушават училището. Въобще не му е мястото на този блок там. И съм против неговото построяване.
Ралица Григорова

#107 Книжарницата не може да седи вечно там, примирете се и не се ядосвайте!

2016-04-20 13:01

#106: -  

 Сградата е на ъглов частен парцел през улицата от вашата и няма нищо общо с околните сгради, рано или късно ще се застрой, дали сега или след години не е от значение. Видяхте 2010 г., че също имаше хора, които бяха против но сега през 2016 г. нещата са доста по различни. Има одобрен проект от общината, което ясно показва, че абсолютно всичко е в нормите и няма пречка да не се построй кооперация. Всяко нещо се променя във времето. Ръждясалата книжарница не може да остане вечно там и никой няма да разрушава училището ви, примирете се и не се ядосвайте!


Гост

#108 Re:

2016-04-20 14:59

#106: -  

 Аха, значи такива цървули сте се събрали тука - тези, които живеете до училището, ама не искате друг да идва, да не ви вземат местата за паркиране, да не ви скриват гледките и пр. тъпотии.

Като гледам какви "защитници на обществените (всъщност частни!!!) интереси сте се събрали тук, се отвращавам и напускам въпросната "подписка".

Манипулирани и манипулиращи нищожества, които се сещат за прокуратурата само като имат интерес лично от това,не ви е срам, общественици!

 

А като тече общественото обсъждане на проекта, де спахте - у папура ли, смешници...

Владимир Борисов

#109 Става въпрос за парцел, който граничи с гимназията и не е бил, част от нейния двор!

2016-04-21 11:02

#108: - Re:  

 Така е, всеки си гледа интереса, при положение, че някой от вас беше собственик на този частен парцел щеше с удоволствие да си го застрой или да го продаде за много пари, но след като не е негов и не смята да си купува жилище там се подписва против. Добре, че парцела е така разположен, и не се иска съгласието на живущите през улицата! Това е народпсихологията на Българина и такава ще остане во веки. Предприемача си е в правото и дори прави ремонт на гимназията за негова сметка което е показателно, никой досега не го похвали за нищо, то не бяха подписки, всички видове телевизий правиха репортажи все едно е новината на годината. Половината, от които са се подписали, дори са от други регйони, които изобшо не ги засяга къде ще се строй! Съвземете се не може да бъдете против нещо което е напълно в нормите и напълно законно, не подвеждайте хората които не са наясно! На цяла България стана ясно  че става въпрос за парцел, който граничи с гимназията и не е бил, част от нейния двор!

Вики

#110 Re: Re:

2016-04-22 04:16

#108: - Re:  

наистина е много омерзително какви хора защитават интересите на уцениците, това е явно подвеждане

 

влязох с друга идея в петицията...

Polina

#111

2016-04-22 08:28

Из ‘Стратегия за управление и разпореждане с общинска собственост за периода 2011-2015 година’

3.1.1.2. Защита на обществения интерес: При упражняване на правомощията си за придобиване, управление и разпореждан с общинското имущество органите приоритетно следят за защита на обшествения интерес. Имотите и вещите общинска собственост се управляват в интерес на населението на общината, с грижата на добър стопанин, съобразно предназначението и нуждите, за които са предоставени.

3.1.1.3. Публичност:  При придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, органите са длъжни да осигуряват откритост, достоверност и пълнота на информацията в рамките на закона.  

Търновци, това са стотици демагогски писания, кое е на яве, една година според гл. архитект се опитват да решат случая, аз съм гражданин и не съм разбрала, докато не видях с очите си, защо не е разгласено?

И не се разколебавайте от писанията на неверниците

Гост

#112 Гост

2016-04-22 11:48

#111: Polina -  

Госпожо Полина,

1. Длъжен съм да ви поясня, че имота не е бил общинска собственост в периода 2011-2015.

2. Имота е обособен като УПИ още през 1974 година!

3. Направете си труда да отидете до двора на гимназията и да видите с очите си, колко неща са направени от предприемача изцяло за негова сметка през последния месец! Това всичко е в полза на гимназията!

4. Прочетете хоронологията публикувана от ръководството на ПМГ " Васил Друмев" за да ви се изясни случая, защото явно не сте информирана за статута на частния имот и от кога той е такъв !

5. По думите ви: аз съм гражданин и не съм разбрала, докато не видях с очите си, защо не е разгласено? ясно си проличава, че живеете в квартала до парцела, който ще се застроява!   Тази петиция госпожо Полина не е създадена в защита на вашите лични интереси, като например скриване на слънцето към вашия прозорец, закриване на гледката ви или намаляване на паркоместата във вашия квартал, силно съм възмутен и напускам обиден тази страница организирана от жители живеещи в близост до частния имот !!!

 

 

 

 


Гост

#113 Re: Гост

2016-04-22 12:23

#112: Гост - Гост 

 Ама няма ли да спре да се лее тъпотия оттук, не живея в парцела, живея в града, злобен гостенино

гражданска позиция

#114

2016-04-24 10:48

Тъжно е, когато виждаш безхаберието на управляващите ! Те нали уж трябва да защитават интересите на обществото!?! Или техните лични интереси са по-важни..........

Срамно е да загубиш дори и малкото си човечност и морал ! Има места, на които просто е недопустимо и безсъвестно, да не казвам крайно нагло да се строи или пък да се упражнява каквато и да било дейност за печалбарство. Дори и да си собственик на терена !

Унизително е все едни и същи "предприемачи" да "печелят" обществени поръчки, да закупуват апетитни парцели, да въртят едни пари, да си гукат с властимащите и да смятат, че никой не може да ги бутне дори и с пръст !

Е, такива хора ги знаем много добре !

Но Вие, които сте обикновени хора, далеч от предприемачески далавери , Вие, които разчитате на заплатата си и на двете си ръце, за да отгледате и изучите децата си и да сглобите един поне нормален стандарт на живот, Вие, които така упорито защитавате правото на този строеж, защото видите ли документите били изрядни, пък било то и извън двора, на ъгъла или където и да е в умопомрачителна близост до учебната сграда на ПМГ, Вие по нищо не се различавате от бандата търгаши, които за няколко стотарки в евро могат да продадат и майките си.

Вас питам хора- къде отиде благоразумието Ви? Защо се примирявате? И защо защитавате този абсурд?

То много неща се "узаконяват" и вършат "законно" в нашата мила страна, та затова сме на този хал.

Време е вече да си отворим широко очите и да започнем да Вижаме, да си проясним умовете и да почнем да Разбираме, да открием сърцата си и да почнем да Действаме, да спрем да кръстим ръце и да се примиряваме със ''законни'' факти. Време е да застанем твърдо срещу всяка нередност, абсурдност и несправедливост и да си отстояваме гражданската позиция Съвестно ! Ако сме единни в това - ще постигнем всичко и ще живеем по-добре !

Така , че гласувам  За Петицията ! Против строежа ! Против Наглостта !

Гласувам  За едно училище да не бъде задушено от прегръдката на бетона и възпитаниците му да учат и дишат свободно !

Съвестта и моралът са над всичко !

 

 

от другите

#115 Re: Да Багерът

2016-04-24 14:19

#23: Владимир Димитров - Да Багерът 

 А защо пък багерът да не се развихри, да посъбори едната половина на гимназията, че като ще строим блок на 6 етажа, поне 5-6 входа да има..Така де, де е Киро на Кирия иначе.

 То както е тръгнало скоро ще се окаже , че цялото ПМГ е построено върху чужда собственост и ще трябва да се махне в името на бетона и собствеността....

Ами- такива сме си  ние българите- едни крадат, строят, печелят, узаконяват, съответно със спечеленото, а другите само ги гледаме и си викаме- малеееееееее, големи ора, бре.........


Гост

#116

2016-04-25 06:07

И е вярно, всички парцели са били частни някога, тук е имало ниви и лозя, на баба ти не знам коя и не знам коя, не е слязъл бог да ги дари на града и ученолюбивите му граждани, ама са останалли в полза на общината. И аз така смятам, има места, където не се пипа, закон и това е, и тая позиция  трябва да я защитава всеки управник, без значение интереси и политически убеждения, ако пък е било дипломатически ход, да е съз значима полза пак за това общество, и ми се плаче, как една градина, ни парк не се обособиха нови, ами само от грозни по-грозни бетони. Предприемачите да си научат урока, ръцете настрани от училищата ни поне, вихрете се другаде, щом някой ви позволява, на мен новото Търново хич не ми допада, няма и една постройка да си кажеш 'Браво, това е бижу', и стига толкова жилища, има вече предостатъчно, дайте нещо друго, не бъдете алчни и безморални. Времената са такива, че е важно да мислиш и занапред, какво като след теб остане 6 етажен блок, малко възрожденска мисъл няма да е излишна тук.  А за тези дето викат, че защитаваме интереси, частни или на други предприемачи, да знаете, че просто искаме по-красив град, а, да, и по- устойчив, много е модерно, ама не се вниква в смисъла на това понятие. Твърдо съм зад последните два поста, и аз искам действие и смятам, че още може да се направи нещо!

фермерът

#117 Re:

2016-04-25 07:25

#116: -  

 Подписката "умря" на 750 души - "защитници" на обществения интерес и взехте да се подгрявате с високопарни и нищо-незначещи, взети от политическите пледоарии фрази....

Много сте жалки, аз няма да последвам тези подвеждащи излияния, а интересите ви са очевидни!


Гост

#118 Re:

2016-04-25 07:31

#116: -

Като искате нещо да направите и това да не е само позиране и лобизъм, защо не се поинтересувате какво се планира за парка под Ловното управление - там предстои да изникне цял жилищен квартал  ТОВА ЗНАЕТЕ ЛИ? Сега е времето да се участва и в обсъждането на УП и строителните планове, а не след дъжд - качулка Добре се интересувяте за училището, ама за парка и белите дробове на града нищо не споменавате, явно това не ви пречи


Гост

#119 Re: Re:

2016-04-25 11:08

#118: - Re:  

 Лично съм обезпокоена от това застрояване на парка до горското, щото живея наблизо и децата наистина няма къде да си играят, нямаме никакъв парк наблизо. Затова чакама такава подписка, тази тука не е толкова интересна, щото там и без друго имаше някаква съборетина.

Слaвa

#120

2016-04-28 04:35

Кaто човек, който живее от известно време в чужбинa, ви кaзвaм, че се зaнимaвaте с глупости... явно нямaте другa рaботa, a искaте стрaнaтa дa въреи нaпред.


Гост

#121

2016-04-28 17:57

Завършил съм в това училище. За съжаление дворът вече е разкопан.
Валентин

#122

2016-05-02 18:27

 Просто съм изумен до каква степен се развива паразитът на корупцията в България. Също така съм изключително убиден да гледам по репортажите как зам. директора в лицето на Николай Цонев, който е дългогодишен общински съветник, хънка и мънка и се усмихва подмолно. Всъщност в предишните години беше достоен човек, но изглежда лапачката покрай далаверите в общината го е променила изцяло. Жалко, много жалко!

Мразещ Лицемерието

#123 Re:

2016-05-04 11:30

#122: Валентин -  

 Какво да хъмка-мъмка, бе господин Вальо - дали той е променил предназначението на имота, дали той го е обособил и пордал на собствениците преди инвеститорът, дали той и одобрил строителните книжа?!

Ама стига с тоя евтин популизъм исилно-кухи фрази, вижте в новия брой на в-к Борба какво ще се строи в Ловният парк.

Това е трагедията, унищожението на цял парк, а не застрояването на един бетониран и обзаведен с ръждасял павилион отгоре ъгъл ОТ двора на ПМГ...

Стига с евтините, но добре  платени манипулации!

Освен това някой обърна ли внимение, че строителят започна не с блока , а с подпорната стена на училището, заради която досега там не можеше да се играе - стига чернилки, дайте малко истина!!!


Гост

#124 Re: Re: Re:

2016-05-10 18:14

#110: Вики - Re: Re:  

И защо смятате, че всички, които сме учили в ПМГ живеем непреемнно в Търново все още? Да, вече живеем другаде, но ни е грижа за училището, където сме прекарали детството си.

А този коментар със съседите и гледката.... ами смятам, че е написан тенденциозно.

 

Криса - малката, 87`

#125 Re: Re:

2016-05-16 07:11

#123: Мразещ Лицемерието - Re:  

 ТОВА Е ВЯРНО - не само почна, но и я направи в снрок и изпращането стана както на нашия бал, в двора на Гимназията ни.

Не съм съгласна, че застрояването ще попречи на училището, защото наистина се облагородява едно крайче на оградата, нека има обаче ремонти и на базата на ПМГ, така както я прави сега новият собственик на блока.