ЙОГА ПРОПАГАНДАТА НЯМА МЯСТО В БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията ЙОГА ПРОПАГАНДАТА НЯМА МЯСТО В БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ


Гост

#101

2015-06-02 07:40

Йогата е дело нечисто, комерсиално и отклоняващо човешката душа от истинското премъдро знание за казаното от Спасителя на човешкия род. Прости им Господи, те не искат да знаят какво правят със своите и чуждите души! Не искат да познаят Твоята истина, мир и любов!! Не искат да чуят друго освен себе си!!! Те не знаят, колко е опитен в лукавството си дявола. Дано да ни намериш всички в покаяние. Амин.

Гост

#102 Re: Плодове

2015-06-02 08:51

#100: - Плодове 

Този въпрос се задава за да се види реално, какви плодове произвежда дадено учение!

Например:

Егоизъм или любов към ближния?

В какво се изразява егоизма и в какво се изразява любовта към ближния?

Много хора водат спор кое е истината, но единствено в Библията се говори с подробности какъв е човека, какъв е Бог, и какви иска да бъдем - не на сляпо, а се говори за едно истинско благочестие с разбиране за тези неща. Истината винаги води до любов към Бога и ближния. И не тази любов: "Понеже той ми даде и аз ще му дам" или "Той ме обича и за това аз го обичам", а тази любов: "Независимо от това какво ми прави той и дали ме обича, аз го обичам". И точно това прави Бог:

Понеже, когато ние бяхме още немощни, на надлежното време Христос умря за нечестивите.
Защото едва ли ще се намери някой да умре даже за праведен човек; (при все че е възможно да дръзне някой да умре за благия);
Но Бог препоръчва Своята към нас любов в това, че, когато още бяхме грешници, Христос умря за нас. 

Римляни 5:6-8

 

Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си".
Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят;
за да бъдете чада на вашия Отец, Който е на небесата; защото Той прави слънцето Си да изгрява на злите и на добрите, и дава дъжд на праведните и на неправедните.
Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и бирниците?
И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и езичниците?
И тъй бъдете съвършени и вие, както е съвършен вашият небесен Отец.

Матей 5:43-48

 

И както желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях.
Понеже ако обичате само ония, които обичат вас, каква благодарност ви се пада? защото и грешниците обичат ония, които тях обичат.
И ако правите добро само на ония, които на вас правят добро, каква благодарност ви се пада? защото и грешниците правят същото,
И ако заемате само на тия, от които се надявате да вземете, каква благодарност ви се пада? защото и грешни на грешни заемат, за да вземат назад равното.
Но вие обичайте неприятелите си, правете добро, и заемайте, без да очаквате да приемете назад; и наградата ви ще бъде голяма, и ще бъдете чада на Всевишния; защото Той е благ към неблагодарните и злите.

Лука 6:31-35

 

Ако обичаш някого зариди това чи ти е дал, значи го обичаш точно зариди това.

Майка как обича? Защото детето нещо и дава? Просто го обича!!! Бог обича още по съвършенно и иска и ние да обичаме така! 

Кое духовно учение учи как се обича, истински, безрезервно???

Божието Слово - Библията? ДА!

ДРУГО?...


Гост

#103

2015-06-03 13:27

Подписах петицията, понеже истината е по-важна от всичко и понеже живото традиционно православно учение храни както хляба, а и повече от него, човека, в дух, душа и тяло.

Гост

#104

2015-06-03 17:07

nie sme Hristiqni

Гост

#105

2015-06-03 20:28

Всичко написано е много хубаво, но защо самите духовници не го спазват??? Някой да знае каква е заплатата на месец на един свещеник??? А на владиците и висшите сановници???  


Гост

#106

2015-06-04 03:33

Веднага ще ти кажа за заплатите им, защото работя в една от митрополиите в страната и знам какви са. Основната заплата, която получава един свещеник е до максимум 480 лв. че и някои с по-малко. От треби свещеника не може да изкара повече от да речем 200 лв., разбира се ако не злоупотребява и следва тарифата спусната от св. Синод през 2007 година. Така една максимална заплата на свещеник без злоупотреби се явява 680 лв. в най-добрия случай, като се има предвид че има още най - малко 2 човека на гърба си - семейството си.

Една митрополитска заплата е 700 лв. чисто, а по - принцип това което виждаме по тях е подарък най - често от гърци, но и от заможни българи. За съжаление някои са се осветскостили и са забравили, че са монаси и не е редно да се разхождат с например скъпи часовници, раса по миланска мода за над 500 лв. и нагоре, одежди за 12 000 и нагоре, но пак казвам това обикновено са подаръци записвани в документацията и се предават на следващия митрополит. Освен това на тях почти всичко им е осигурено, затова една голяма част от митрополитите дават заплатата си за нуждаещи се... не всички разбира се.


Гост

#107

2015-06-04 06:17

Защото съм християнка,както и децата ми!Това е достатъчно!

Гост

#108

2015-06-04 14:49

Благодарим Ви за инфото за заплатите:))) Изобщо се движат в рамките на средната заплата за България. Подобни заплати трябва да взимат и депутатите, не както е сега над 1000 и 2 000 лв. на месец плюс всички други надбавки..Същото се отнася и за висши политици, които са с по 3-4 000++ лв на месец, а и за правосъдниците. Когато ти Плаща Народа, който живее в мизерия, не трябва да злоупотрбяваш и го експлоатираш.


Гост

#109 Re:

2015-06-04 18:57

#13: -  

 Amin

Евангелски протестант

#110 Евангелски протестант

2015-06-05 13:47

В Божиите  очи  църквата  е  една  и  тя  е  Тялото  Христово.Само  нашите  ограничени  умове  и  сърца  ни  делят  на  православни,католици  и  протестанти.Вярвам,че  в  Небесното  царство  ще  има  от  всички  християни,които  искрено  и  нелицемерно  вярват  в  Нашия  Триединен  Бог-Отец,Син и Сятия  Дух.Слава  на  Бога. 


Гост

#111

2015-06-05 20:34

''В Божиите очи църквата е една и тя е Тялото Христово.Само нашите ограничени умове и сърца ни делят на православни,католици и протестанти.''

Напълно съгласни!


Гост

#112 минувачка

2015-06-06 07:05

И аз съм православна християнка, но от скудоумието на тази петиция и коментарите ви ми се доповръща.

Това е само един текст, бе, хора! Цели да се провери доколко децата разбират за какво иде реч в него, а не някаква пропаганда.

Страхувам се като ви чета, а като чета и руски сайтове, че скоро православното християнство ще надмине ислямските фундаменталисти. Българските училища са светски,  а църквата е, слава богу, все още отделена от държавата. Който иска да се занимаав с вероучение, би могъл да посещава неделно училище. Ама къде са ви неделните училища? Лесно е да заклеймявате всичко, което не познавате и не разбирате, трудно е наистина да свършите нещичко.

Вижте какви са ни свещениците и върховният клир! Вижте се колко сте тесногръди. Аз харесвам православието точно защото ми се струваше, че не е тесногръда религия. Че бог ни е дал свободата да избираме.Сега вече се съмнявам сериозно дали е така.

Не си пъхайте гагите където не ви е работа, четете повече и дано бог ви просветли.

 

минувачка

#113 Re:

2015-06-06 07:13

#44: -  

 " Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!":)))

 

минувачка

#114 Re:

2015-06-06 07:20

#78: -  

 Казва се и се пише " манипУлирам"и "идентичност"

Преди 25 години и за православие не се говореше, а комсомолските активисти дебнеха пред църквите по Великден:)

Така че, хайде стига, който иска да наемри Пътя, ще го анмери и няма значение дали това ще ейога, православие, бяло братство или нещо друго. Важното е станем по-добри.Което не се постига с догматизъм. Да ен искате да кажете, че само вие милете за българщината?

минувачка

#115 Re:

2015-06-06 07:22

#86: -  

 Нашата православня вяра е всъщонст езически ритуали, покрлити с тъничък пласт религия, което, да ив кажа, радва:)


Гост

#116

2015-06-06 15:13

''Преди 25 години и за православие не се говореше, а комсомолските активисти дебнеха пред църквите по Великден:)''А защо Вие друграко Лъжете??? Преди 25, че и повече години, и за съм бил комсомолец и на Великден спокойно си ходехме класа на черква, защото тогава това беше модерно, не че толкова вярвахме, и никой не ни пипаше/дебнеше. След черквата отивахме на поредния "терен" и купон до най-близко живеещия съученик:) Какви времена бяха тогава! Също така хората свободно си кръщаваха децата, аз съм кръстен и си кръстих и моите деца без проблеми, точно през 70-80 год. на миналия век. Моля, не давайте грешна информация било по незнание или други причини....Да живее България - богата, свободна, красива! Амин!


Гост

#117

2015-06-06 22:54

Tova euchenie , koeto niama nikakva vruzka s bulgarskata nazionalna kultura i duhovnost. Edna ot nai aktibnte grupi v razprostranenieto mu e tazi na sodomitite .

Гост

#118

2015-06-07 12:13

заради вярата и убежденията си.Крайно време е да се обединим чрез БПЦ , да спрем пропагандата и неспиращия поток от отрицателни емоции и инфо.

Гост

#119 Re:

2015-06-07 12:16

#116: -  

 правилно, подкрепям ви, но наистина е имало случаи на създаване на проблеми, заради кръщения и венчания в храмове.


Гост

#120

2015-06-07 15:47

''правилно, подкрепям ви, но наистина е имало случаи на създаване на проблеми, заради кръщения и венчания в храмове.''

Уважаеми 119:) Може и да е имало някъде в България, не отричам. Аз съм роден и израстнал в София. Живеехме близо до черква Света Богородица и редовно още от 2-3 год, възраст баба ме водеше на черква с нея - от 9 - 11 сутрин. Първите ми ранни спомени са от тази черква през 60-те. Имаше много хора, повечето възрастни, но и деца също така. След службата се правеше на двора събиране и почерпване в зависимост от празника. През този период съм кръстен, по-големите братя са кръстени през 50-те без проблеми.  Двама от братовчедите се венчаха през 70-80 год без проблеми. Пазим още техните снимки от венчавките. Имахме редовно "освещаване" водосвет на къщата, носехме дрехи и храна в черквата за бедните или инвалидите и децата им. Така беше и по другите по-големи градове, доколкото роднини от Плвдив, Варна и Бургас са ни разказвали. Постехме от най-ранна възраст 3 год. и се причестявахме открито... Моето семейство и роднини беше много Набожно и никога не сме имали проблем да практикуваме религията си, да ходим в черква, кръщаваме, венчаваме и пр. преди 89 год. Напротив:))) БОГ да пази България!!!


Гост

#121

2015-06-08 08:45

На децата трябва да се даде християнско възпитание. Това е най-добрия начин в тях да се вложи добродетелта като основа на ценностната им система. Недопустимо е насаждането и пропагандирането на окултни източни учения в българското училище.
Tintinnaculus viri

#122

2015-06-08 15:57

А,бе,вие сте безкрайно неграмотни,бе ,християни!Йога,значи,преведено: умение за нещо,можене на нещо.И вие се плашите от умение,така излиза.И палите свещи в умирисаната  кандиломахалница,при алчните попове!Четете Бхагават Гита,там е чистото учение,млечковци жалки!10-тото апостолско правило на 6-я Вселенски събор,през 680 г. в Константинопол твърди,че ако поп взема "взятки" т.е. процент,се отлъчва.А поповете купуват свещите от магазин за 1 лев,50 броя  за 1.50 ,а познайте за колко ги продават в черквата?А кръщенията и погребенията също са безплатни.....би трябвало,ама там процента бие тавана,тъй,де,йогата ни е проблема.Скапана нация сме и такава ще си останем.

Tintinnaculus viri  (Палач,който бие робите)

Tintinnaculus viri

#123 Re: Re:

2015-06-08 16:13

#53: - Re:  

 Искам мъничко да ви подкрепя - 8 кръстоносни похода ,2 милиона изгорени на клада и още безброй в безкрайните християнски препирни.Да убиваш хора в името на нещо,пък било то и Христос,не е ли демонично служене?Кръвта,която изтича,със своята Кундалини(жизнена енергия)не събира и не храни ли демоните,бе господа християни?

 Tintinnaculus viri (палач,който бие робите)


Гост

#124

2015-06-08 18:45

Да не забравяме никогаж: ИМА ПРАВОСЛАВИЕ У НАС, ИМА И БЪЛГАРСКИ НАРОД, НЯМА ПРАВОСЛАВИЕ — НЯМА И БЪЛГАРСКИ НАРОД.- казва Митрополит Климент Търновски
/Васил Друмев/

Гост

#125

2015-06-08 19:10

Българските деца имат нужда от възпитание в Християнски духовни ценности.Това е дълъг път на градеж и израстване във вярата.