За запазването на настоящия маршрут на автобусна линия номер 73 и удължаването и до Зоопарка

Във връзка със започналия ремонт на ул."Житница", след който маршрутът на автобусна линия номер 73 ще бъде възстановен в оригиналния си вариант, ние жителите на Ж.К."Бъкстон" настояваме за преразглеждане на този план. От 2016 г. до момента, автобус 73 създава ценни транспортни връзки за района и е безалтернативен за живущите за пряк и бърз достъп до Южния парк, ж.к.Стрелбище и долната част на ж.к.Гоце Делчев, например. Автобусната линия е и единствената, която в момента се движи по новата, разширена част на ул.Тодор Каблешков - от бул.Цар Борис III до бул.Братя Бъкстон. Това показва и повишения пътникопоток - до 2016 автобус 73 се движеше почти празен, а след промяната в маршрута, той е пълен целодневно. Освен това, в сегашния си вариант, маршрутът е по-полезен и за жителите на Ж.К.Овча купел, които от 2020 г. ще имат директен достъп до Красно село и центъра чрез метро, тоест необходимостта от движението на 73 по стария му маршрут ще отпадне в рамките на 1 година. От друга страна, жителите на Ж.К.Бъкстон нямат пряка връзка с ключови места като Зоопарка и Южен парк, а автобусът напълно би могъл да реши този проблем.

Затова, ние настояваме за запазване и обявяването за постоянен на настоящия маршрут на автобуса - в частта от ж.к.Овча Купел 2, по улица Боряна, ул.Тодор Каблешков, 20.ти ДКЦ, бул.Гоце Делчев, с удължаване надясно по ул.Хенрик Ибсен,  ул.Сребърна до Зоопарка.

Подкрепете петицията, като я подпишете.

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Илия Иванов да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook