СРЕЩУ АНТИБЪЛГАРСКАТА КОМИНТЕРНОВСKА ПАРТИЯ БСП/БКП

Едва ли могат да се намерят по-силни думи за това, което стори БСП в парламента в лицето на своя виден депутат Жаблянич от казаното от един съвременен апостол на българщината, г-н Иван Николов от Боселеград: Ivan Nikolov Втрещен съм!!! Докога, Боже Господи, докога??? Малко ли им беше избиването на цялото ръководство на ВЗРО "Въртоп" без съд и присъда, малко ли беше насилственото сменяване с декрет на старото българско име Цариброд, на българската топонимия, на женските фамилни имена, на българските имена на училищата, на българският език в училищата, в църквите, на българският език като служебен, малко ли беше унищожаването на българските военни паметници, малко ли беше изявлението на Жан Виденов, че вече няма Западни покрайнини има само Източна Сърбия? Малко ли беше, че ни стопиха от 120 хиляди на по-малко от 20 000? Защо? Заради името ли на "героя" от Лайпциг който се е клел пред съветската конституция? Заради македонизацията на Пиринския ли край? Било намеса във вътрешните работи на Сърбия?! Било нарушение на международните норми?! С кои международни норми е позволено провеждането на това което ние изтърпяхме в бивша Югославия?

Моите покойни баща и дядо са от Цариброд. И двамата бяха членове на БКП, но никога се са употребявали за родния им град чуждото за тях име Димитровград. И никой в Цариброд, освен за официални цели, не приема това название. То ги дамгосва по същия начин както баща ми е бил записан в сръбското училище с фамилията Николич, като невръстен е бил принуден да бяга с родителите си през границата - защото дядо ми Стефан Барона е бил един от уважаваните ръководители на българите и с това е подписал смъртната си присъда от УДБА - както и в паспортите "народната власт" беше записала като рождение "Югославия". Призовавам за отзоваване на г-н Жаблянич от парламента и доколкото най-вероятно прочетената от него декларация не е негова самоинициатива, и на всички в антибългарската партия БСП, съпричастни към този рецидив.