По-внимателен анализ на „Scapto Therme AquaPark Bachinovo“ преди гласуване „ЗА“ вземане на общински заем по инвестиционното намерение: Отворено писмо до Председателя на Общински съвет Благоевград

Свържете се с автора на петицията

ФИНАЛНА ПРАВА: РЕШЕНИЕ ЗА ЗАЕМ ОТ 17 МЛН.ЛВ. ЗА УРБАНИЗИРАНЕ НА ПАРК БАЧИНОВО ЩЕ БЪДЕ ГЛАСУВАНО НА 27 МАЙ

2022-05-21 12:44:35
Здравейте,
 
Ако следите новините от Благоевград, може би сте чули вече че следващия петък - 27 Май - Общински Съвет Благоевград ще  гласуват за поемане на общински дълг в размер на 17.4 млн. лева за период от 20 години по проекта на кмета за Бачиново.
 
Призовавам всички вас - граждани на общината - които смятат, че това НЕ е най-приоритетният проект, за което следва да се тегли такъв заем с 20-годишен период на погасяване може да вземе участие на общинската сесия на 27 май или да изпрати писмено становище на ел. пощи на общината и ОбС: kmet AT Blagoevgrad.bg, obsblg AT blagoevgrad.bg

От групата ЗаБлагоевград разполагаме с адресите на ел. пощите на ВСИЧКИ съветници, моля свържете се директно с мен чрез формата на този сайт: https://www.peticiq.com/contact/352797 ако искате достъп и бихте пуснали становище до всички тях - това ще има по-голям ефект от само едно общо становище. Ако искате и бланка с примерно становище против заема, моля свържете се с мен. 

И ако все още не следите групата ЗаБлагоевград във Фейсбук - последвайте ни за да сте в течение с всички планове на групата как да предотвратим вредни решение за града да бъдат гласувани от ОбС + идеи за развитието на града по приоритетите на гражданите. Евентуално може да реализираме и събитие на живо на 27ми май, но плановете ни все още не са фиксирани.

Благодаря отново, поздрави,

Лозана


Д-р Лозана Росенова Механджийска

Внасяне на Становище до Кмета на Община Благоевград

2022-02-05 17:56:03

Искрено благодаря на всички които подписаха отвореното писмо до сега!

За тези които не знаят: в понеделник изтича срока за внасяне на становище до общината във връзка с обновеното предложение на Кмета на Благоевград проектът да се раздели на две фази, и в рамките на фаза 1 да се вземе заем в размер до 17.8 млн. лв. 

Моята лична позиция по-въпроса не се е променила. Аз и останалите помогнали в изготвянето на първото отворено писмо сме на мнение, че този заем и този проект, в този си вид, НЕ трябва да се одобряват от Общинския Съвет.

Изготвихме второ становище, което ще внесем в Общината в понеделник. Ако някой би искал да се подпише и под това становище, моля свържете се директно с мен чрез формата на този сайт: https://www.peticiq.com/contact/352797 

Важно: само хора които не се притесняват и трите им имена да бъдат изписани под нашите имена да ми пишат. Пожелание може да ми пратите и кратък текст за образование / випуск по модел на имената вече подписани под становището. Пишете ми най-късно до обяд на 06.02.2022, за да включа вашите имена в документа който ще предадем в Общината.

Ако не сте напълно съгласни с текста на нашето становище, приветствам всеки да прати свое лично становище на този адрес: blg@blgmun.com до края на понеделник 06.02.2022. Нека повече хора изкажем гражданската си позиция по един колосален заем за нашата община.

Благодаря отново, поздрави,

Лозана

 


Д-р Лозана Росенова Механджийска



Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...