Прочетете какво мисля и ако сте съгласни, подкрепете: НАРОДЕН РЕФ

Не разбирам от политика, но знам какво е да живеем спокойно.

Искам спокойствие, за което е нужна стабилна икономика, брутен вътрешен продукт, социална политика и достойни българи които да се стремят към това.

Години в България и извън нея хората искат и се борят за някаква промяна, за по-добър живот. Смениха се правителства, министри, президенти, народни представители, кой какъв вече няма значение, защото ние народа сме ги допуснали до там, ние сме ги гласували, ние сме ги оставили да правят каквото правят.

А съм сигурна, че не сме доволни от това което получаваме.

Искаме работа, която да се плаща според актуалните цени в страната. Не може да купуваме на европейски цени а да получаваме в пъти по-малки заплати или пък социални помощи.

За сравнение: цените на хранителните продукти в България и Испания са еднакви. Минималната заплата в България е 340 лева а минималната работна заплата за Испания е 630,30 eвро или :

БГ 340лв.  и ЕС 1260лв. доходи за едни и същи цени.

Много хора ходят да работят в чужбина и виждат, че това е така, виждат го и тези които са в България.

А защо е така? Защото досега отговорните за България не са направили да е както трябва.

Как трябва да е? Трябва да е в синхрон със стандарта на живот и цените за страната.

Защо не са направили така, че да взимаме заплати които да отговарят на нуждите според стандарта ни? Защото техните заплати са им достатъчни и отговарят на стандарта , тоест не живеят като останалата част от българите.

Тогава, ако нашите народни представители, министри и въобще политически фигури получават достатъчно , за да живеят добре и да покриват нуждите си, значи за останалите българи никога няма да има по-добър стандарт на живот.

И ако, тези наши управници започнат да получават толкова колкото са гласували да взима народа?

Нека всеки народен представител взима Минималната работна заплата!

Нека министрите взимат Минималната работна заплата!

Нека и президента на България взима Минималната работна заплата!

Нека видим тогава, как ще живеят?

Да видим дали ще работят както досега, дали ще си отспиват в народното събрание или ще гласуват неща които въобще не са приоритетни за състоянието на страната и живота който водят българите?

Нека да ядат от това което сипват в нашите чинии!

Никой от тях, няма да иска да работи за минимална заплата, а реално, не заслужават повече, щом оставят цялата държава и народа да живее както досега. И като не искат, да работят за минимална заплата, ще се освободи място за хора , които искат да работят, не за пари, а за да свършат работа. Ще освободят място за достойни хора.

Само тези които са съгласни да работят с минимално възнаграждение, само те наистина ще направят нещо за народа, защото ще знаят на какво го обричат, че каквото е за народа, такова ще е и за тях.

Аз не разбирам нищо от политика, но знам, че ако получаваш това което даваш на другите, ще даваш много. Ако знаеш , че това което даваш на другите ти се връща на теб и няма мърдане, ще даваш всичко от себе си.

 

Знам , че няма никоя държава в света където това което предлагам да е приложено. И знам, че на всички ни е писнало да няма никой за когото да гласуваме с истинско доверие.

Е, да направим народен референдум, ние народа да определяме заплатите на всички наши управници.

Ако искат да взимат това което са гласували и приели да взимаме ние, да остават и да работят, ако не искат, да се махат и да освободят място, все ще се намерят достойни хора дето не ламтят за пари, да заемат това място и тогава ще знаем, че този който ни управлява и решава нашето бъдеще е на същия хал като нас.

А какво зависи от нас народа?

Ние сме тези които имаме влас да се обединим и да поискаме народен референдум. Ние сме тези от които зависи кой ще гласуваме. Ние сме тези от които зависи да кажем  ДА или НЕ.

Може да сме различни, да сме българи, цигани, турци, арменци и какви ли още не, но ние сме народа.

Ние всички ще се съгласим в едно: СИТИЯ НА ГЛАДНИЯ НЕ ВЯРВА!

Е тогава, ще се съгласим и за това;

НАРОДЕН РЕФЕРЕНДУМ ЗА ДА ГЛАСУВА НАРОДА ЗАПЛАТИТЕ НА УПРАВНИЦИТЕ НИ

Може да кажете ДА или НЕ, ако кажете ДА, има шанс да се стигне до референдум, ако кажете НЕ, само означава, че ще си продължаваме както досега.

Какво губите ако кажете ДА, на референдум с такава цел?- НИЩО

Какво рискувате? - НИЩО

Какво ще спечелите ако кажете НЕ? - НИЩО

Е, ТОВА Е , и всеки да решава за себе си.