ДА ВЪРНАТ ДЕЦАТА НА 23год. ТЕРЕЗА - МАЙКАТА ОТ КНЕЖА

ДА СПРЕМ Държавната Анархия

Може да върнат децата на майката от Кнежа, ако плати тока си до месец!!!

Тереза Коцева от Кнежа остана без двете си деца - социалните ги отнеха и я лишиха от родителски права заради 400 лв. за ток в общинското жилище, които не е платила.

Две приемни семейства влезли в болницата малко след като Тереза родила второто си момченце. Големият син плакал горчиво при раздялата с майка си и братчето.
Но 23-годишната Тереза подписала протокол и доброволно предала децата си на новите родители. Сега тя живее сама и на тъмно - няма мъж, родителите са починали.

Младата жена е в пълно отчаяние. Няма работа и не вижда откъде да извади 400 лв., за да се издължи на енергото. Ако плати задължението до месец, може да си върне децата. До декември м.г. Тереза е работила по програма за трудова заетост в Кнежа. Каквото спечелила, отишло по грижите за синовете Кристиян и Калоян.

"Защо държавата дава по 500 лв. на приемно семейство! Не може ли да осигури 400 лв. на родната майка да си погаси дълга. Не е ли обиден парадокс! Ако жената не успее да събере парите за 30 дни, децата завинаги ли ще останат в чуждите семейства!", питат с основание запознати с драмата на самотната майка.

"От медиите научавам за случая. Никакви подробности не знам, никой в градчето не говори. Вероятно местният парламент ще разгледа случая и ще потърси решение. Това може да стане на предстоящата сесия в края на април", каза общинският съветник Стефан Малкодански.

"В командировка съм в Южна България. Не съм запознат и не мога да коментирам", лаконичен бе кметът на Кнежа Симеон Щарабански.

"Изпратете в писмен вид въпросите си в "Социално подпомагане" в София. От нас информация няма да получите", каза по телефона шефът на социално подпомагане в Кнежа Малина Бешкова.

ДА СПРЕМ Държавната Анархия    Свържете се с автора на петицията

Чрез подписа ми упълномощавам ДА СПРЕМ Държавната Анархия да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека. Ще рекламираме тази петиция на хора, които разглеждат други петиции на нашия уебсайт, но все още не са разгледали тази петиция.