Задължителна кастрация на всички домашни кучета

България е пълна с бездомни кучета, за които трябва някой да се грижи. Огромната част от тях са изхвърлени домашни "любимци" или кученца при нежелана бременност. Единствения ефикасен път за спиране на този порочен цикъл е пълна кастрация на домашните кучета, без значение какъв пол или порода са. Кастрация, след като животното навърши една година и е напълно развито физически. Чипирането да може да става само след извършена кастрация. Общините да опростят процедурата за регистрация на животните на място, и да създадат електронна регистрация без изискване за електронен подпис.

Всички страдаме от неправомерното развъждане на кучета - и кучетата и хората. Пълните с кучета улици не са безопасно място за възрастни хора и деца. Приютите за животни рядко са на ниво, а и не смогват да се справят с всички изхвърлени. Ако искате проблема да се реши естествено и постепенно с времето, моля подпишете петицията.

Чрез подписа ми упълномощавам Ерик Етрополски да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.