За предприемане на незабавни, конкретни и ефективни мерки от Столична община за чист въздух в София

ВЪЗДУХЪТ В СОФИЯ Е НАЙ-МРЪСНИЯТ В ЦЕЛИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ И Е СЪИЗМЕРИМ С ТОЗИ В НАЙ-ЗАМЪРСЕНИТЕ ГРАДОВЕ В СВЕТА.

Средното ниво на фини прахови частици в София надхвърля 4 пъти нормата, а на места то е 12 пъти над нормата!

СТАВА ДУМА ЗА ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НИ ДНЕС И СЕГА, А НЕ "УТРЕ"!

Столична община трябва незабавно да се ангажира с бързи и съществени мерки за подобряване на качеството на въздуха. Да се сформират екипи, които да налагат незабавни глоби за изгаряне на гуми, пластмаси и други подобни. Полицията да се включи в акции за спиране на замърсяващи автомобили, измерване на нивото на вредни газове от тях и при установяване на нарущения да се налагат глоби и да се спират автомобилите от движение. Да започнат проверки по строителни обекти и да се налагат глоби за напускане на обектите от камиони с кални гуми. При необходимост да се инициират законодателни промени, които да подкрепят горните предложения.

Чрез подписа ми упълномощавам Теодор Марков да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.