За промени в проекта на Система за прием в първи клас в общинските училища на територията на Столична община

Настоявам за следните промени в проекта на Система за прием в първи клас в общинските училища на територията на Столична община:


1. Прилежащият район да съвпада с административния район
2. Предвиждане на допълнителен критерий - предимство за дете от семейство с три и повече деца
3. Предвиждане на допълнителен критерий – дете с един починал родител, осиновено дете, дете от приемно семейство
4. Предвиждане на допълнителен критерий - месторабота, който се прилага по избор на родителя и не може да се съчетава с ползване на предимство местоживеене

5. Адресът на детето да се доказва с удостоверение за настоящ/постоянен адрес на родителя

6. Разработване на електронна система за прием в първи клас, в надграждане на системата за прием в детските градини и подготвителните групи в общинските училища

Тези въпроси са повдигнати като проблемни части на Проекта в множество становища на родители и сдружения на граждани, публикувани в рамките на общественото обсъждане на Проекта на сайта на Столична община. Належащо е разработването и приемането на дългосрочно работещи правила за прием в първи клас и прозрачен механизъм за кандидатстване и класиране.

Подпишете тази петиция

Попълнете формуляра по-долу, за да подпишете тази петиция, която е създадена от Мария Димитрова. Авторът на петицията ще види цялата информация, която предоставяте в този формуляр.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Facebook