ПЕТИЦИЯ ЗА СЕЗИРАНЕ НА ЕП И ЕК ПО КАЗУСА КОПРИВЩИЦА

Стартирам тази петиция с идеята да събера подписи на български граждани, с които да я внеса на заседание на ЕП и да сезирам Европейската комисия за беззаконието, което планират да извършат в града-резерват Копривщица.
Николай Бареков

Ето и текстът, който ви предлагам да подпишете:

Запазването на Копривщица като архитектурен резерват е от изключително значение за идентичността на България като член на ЕС, за запазване на културните й територии и достижения. Лишавайки се от подобно богатство за сметка на интересите на бизнесмени, гонещи бърза печалба и със съдействието на корумпиран Общински съвет, ние за пореден път доказваме, че европейските ценности за българските управници са само празни думи.

Протестираме срещу плановете да бъде отменен статутът на Копривщица като архитектурен резерват със световно значение. Протестираме срещу решението да се позволи строителство извън разрешените досега параметри.

Държим да се запази обликът на този възрожденски град.

Призоваваме държавните институции в лицето на Президента Румен Радев, 44-тото Народно събрание, Министерство на културата и НКНИ да спрат своеволията в Копривщица и да гарантират нейната неприкосновеност!

Гражданите на Република България

Попълнете формуляра по-долу, за да подпишете тази петиция, която е създадена от Николай Бареков. Авторът на петицията ще види цялата информация, която предоставяте в този формуляр.