НИЕ ТРЯБВА ДА ЗАПАЗИМ БАСЕЙНА "НА ТОПЛАТА ВОДА"

Обръщение

До Общината в гр. Варна, Областната администрация, Правителството на Република България

Хилядите ползватели на безплатния басейн с лечебна термална вода на «Офицерския плаж» гр.Варна призовават  властите да подкрепят народната инициатива за узаконяване, въвеждане на ред и надлежна експлоатация и реконструкция на съществуващия де факто басейн.      Басейнът е построен с дарения,  юридически не е оформен, няма електричество, пречистването и почистването се извършват от доброволци, с подръчни средства, което се отразява на санитарното му състояние и предизвиква справедливите  упреци на обществеността и контролните органи. Нощем поради липсата на осветление басейнът въобще не се  контролира.

Понастоящем инициативен  комитет се опитва със свои сили да въведе елементарен ред. Сега се създава обществена организация с нестопанска цел, която  ще се занимава с експлоатацията и ремонта на басейна за сметка на доброволни вноски и дарения от граждани и юридически лица.

От държавните органи се иска:

1.      Да се признае действащият басейн за обществено полезен обект на градската инфраструктура, да му се даде адрес

2.      Да се осигури осветление, да се включи електричеството, да се предостави възможност за оперативно управление на обема постъпваща в басейна термална вода

3.      Периодично да патрулират полицейски екипажи, по възможност да се постави спасителен пост и химическа тоалетна.

Обръщаме вашето внимание върху исторически общопризнатото лечебно действие на водата от термалния извор, захранващ басейна,   огромния брой посетители на басейна – жители на Варна, ваши избиратели, заслужили пенсионери, в  преобладаващото мнозинство подобряващи здравето си в басейна.

Прилагаме сканирани листите с подписите и контактните данни на повече от  680 инициативни посетители, събрани за една седмица.

Инициативен комитет: Еmail: varnatermi@gmail.com

facebook.com/toplatavodavarna