Възстановяване на движението на междуградски автобусни линии Габрово-Варна-Габрово и Габрово-Пловдив-Габрово.

ДО КМЕТА НА ОБЩИНА ГАБРОВО

ДО УПРАВИТЕЛЯ НА “ОБЩИНСКИ ПЪТНИЧЕСКИ ТРАНСПОРТ” ЕООД

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА КОМИСИЯ „ТРАНСПОРТ И КОМУНАЛНИ ДЕЙНОСТИ“ КЪМ ОБЩИНА ГАБРОВО

ПОДПИСКА ЗА

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА МЕЖДУГРАДСКИ АВТОБУСНИ ЛИНИИ ПО МАРШРУТИТЕ ГАБРОВО-ВАРНА-ГАБРОВО И ГАБРОВО-ПЛОВДИВ-ГАБРОВО

Гражданите, подписали настоящата подписка, настояваме община Габрово като едноличен собственик на „Общински пътнически транспорт“ ЕООД да възстанови движението на автобусите по междуградските линии Габрово-Варна-Габрово и Габрово-Пловдив-Габрово в най-кратък срок.

Пътуването с влак до тези градове отнема повече време и не е по силите на възрастните хора заради смените, които трябва да се правят и липсата на достъпна архитектурна среда на гарите.

Освен това не е задължение на гражданите да разполагат с лични автомобили и да плащат винетки, за да пътуват по републиканската пътна мрежа, докато е задължение на общината да осигури обществен транспорт за жителите и туристите.

В случай, че „Общински пътнически транспорт“ ЕООД няма капацитет да осигури автобуси по тези линии, да се ангажира външна фирма. Не е адекватно столицата на хумора и сатирата да няма автобусна връзка с морската и културна столици на България. От това страдат местните жители и всички желаещи да посетят града и да пътуват по тези направления.

Настояваме за бързо и отговорно действие.

Чрез подписа ми упълномощавам Цветелина Терзиева да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека, които разглеждат други петиции на нашия сайт, но все още не са разгледали тази петиция.