Възстановяване на движението на междуградски автобусни линии Габрово-Варна-Габрово и Габрово-Пловдив-Габрово.

ДО КМЕТА НА ОБЩИНА ГАБРОВО

ДО УПРАВИТЕЛЯ НА “ОБЩИНСКИ ПЪТНИЧЕСКИ ТРАНСПОРТ” ЕООД

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА КОМИСИЯ „ТРАНСПОРТ И КОМУНАЛНИ ДЕЙНОСТИ“ КЪМ ОБЩИНА ГАБРОВО

 

ПОДПИСКА ЗА

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА МЕЖДУГРАДСКИ АВТОБУСНИ ЛИНИИ ПО МАРШРУТИТЕ ГАБРОВО-ВАРНА-ГАБРОВО И ГАБРОВО-ПЛОВДИВ-ГАБРОВО

 

Гражданите, подписали настоящата подписка, настояваме община Габрово като едноличен собственик на „Общински пътнически транспорт“ ЕООД да възстанови движението на автобусите по междуградските линии Габрово-Варна-Габрово и Габрово-Пловдив-Габрово в най-кратък срок.

Пътуването с влак до тези градове отнема повече време и не е по силите на възрастните хора заради смените, които трябва да се правят и липсата на достъпна архитектурна среда на гарите.

Освен това не е задължение на гражданите да разполагат с лични автомобили и да плащат винетки, за да пътуват по републиканската пътна мрежа, докато е задължение на общината да осигури обществен транспорт за жителите и туристите.

В случай, че „Общински пътнически транспорт“ ЕООД няма капацитет да осигури автобуси по тези линии, да се ангажира външна фирма. Не е адекватно столицата на хумора и сатирата да няма автобусна връзка с морската и културна столици на България. От това страдат местните жители и всички желаещи да посетят града и да пътуват по тези направления.

Настояваме за бързо и отговорно действие.

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Цветелина Терзиева да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook