Солидарност с протестиращите студенти от българи по света

Ние

• българи, живеещи в чужбина, инициатори, организатори или координатори на протестите на българи в чужбина за оставка на правителството "Орешарски", от фейсбук-групата ДАНСwithme Global и фейсбук-страницата ДАНСwithme World и
  • българи, живеещи в чужбина, участници в протестите и/или групите ДАНСwithme в съответните градове по света от 14 юни 2013 година до днес

заявяваме безусловната си подкрепа за протестиращите студенти в България

(СУ “Св. Климент Охридски”, НБУ, УАСГ, НХА, НАТФИЗ, ЮЗУ, МУ, НМА, ПУ "Пайсий Хилендарски", Технически университет-София, ВТУ, Пловдивски университет, УНСС, Русенски университет, Лесотехнически университет, Бургаски университет, Икономически университет - Варна).

Заставаме зад исканията на студентите за

• незабавна оставка
  • зачитане на демократичните ценности и
  • морал в политиката.

След четири месеца на непрестанни протести срещу правителството на кабинета Орешарски и 42-то Народно събрание, целите и решителността на протестиращите не са се променили и студентите доказват това по категоричен начин. Окупацията на водещи университети в страната е важен момент от протестите и ние, протестиращите в чужбина, изразяваме нашата солидарност с техните действия.

24-те години на преход не доведоха до консолидиране на демокрацията и зачитане на върховенството на правото, а до фасадна демокрация, в която се наложиха “силните на деня”. Последните четири месеца на непрозрачни политически назначения и решения задълбочиха допълнително кризата на легитимност и доверие в политическите институции. Затова заставаме редом със студентите в протестa срещу мафията и корупцията, които компрометират стабилността и бъдещето на България.

Скъпи студенти, вие сте бъдещето на България!
Имате нашата подкрепа! Заставаме
редом с вас, за Оставка и Промяна!

Автори на петицията от ДАНСwithme Global:

Аглика Кръстева (Мюнхен, Германия)

Александър Тошовски (Карлсруе, Германия)

Албена Трандева (Сан Франциско, САЩ)

Андрей Грозданов (Фрайбург, Германия)

Вера Йорданова (Бостън, САЩ)

Върбан Иванов (Нантакет,САЩ)

Георги Мицов (Карлсруе, Германия)

Десислава Христова (Лондон, Великобритания)

Димитър Иванов (Цюрих, Швейцария)

Елена Хамбарджиева (Ню Йорк, САЩ)

Живко Желязков (Дънди, Шотландия)

Мария Станишева (Ню Йорк, САЩ)

Мартин Николов (Сидни, Австралия)

Михаил Кръстев (Торонто, Канада)

Райна Александрова (Монреал, Канада)

Соня Меркова (Лондон, Великобритания)

(списъкът за последно е актуализиран на в 20:04 GMT на 11.11.2013)

Линкове към посланията на протестиращите студенти от целия свят:

Протестиращи българи от ДАНСwithme Global    Свържете се с автора на петицията

Попълнете формуляра по-долу, за да подпишете тази петиция, която е създадена от Протестиращи българи от ДАНСwithme Global. Авторът на петицията ще види цялата информация, която предоставяте в този формуляр.